Google Reklamları

Pages

30 Eylül 2012 Pazar

AK Parti üye seçim sonuçları

GOOGLE REKLAMLARI

AK Parti üye seçim sonuçları haberi:AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelikleri için seçimler tamamlandı.
Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından oy sayımı işlemine geçildi.

Sayımın ardından Çankaya İlçe Seçim Kurulu yetkilileri tarafından MKYK asil ve yedek üyelerinin yanı sıra, Merkez Disiplin Kurulu asil ve yedek üyeleriyle Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu asil ve yedek üyelikleri için seçimler tamamlandı.

Divan Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, seçimlerde bin 347 oy kullanıldığını,18 delegenin oyunun geçersiz sayıldığını, geçerli 1329 delegenin oyuyla MKYK listesi kabul edildiğini açıkladı.

Buna göre Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, şu isimlerden oluştu :

Abdulhamit Gül, Abdulkadir Aksu, Ahmet Davutoğlu, Ahmet Demircan, Ahmet Edip Uğur, Ali Babacan, Asuman Erdoğan, Bekir Bozdağ, Beşir Atalay, Bülent Arınç, Bülent Gedikli, Çiğdem Erdoğan Atabey, Çiğdem Karaaslan, Edibe Sözen, Ekrem Erdem, Emine Çift, Fatma Seniha Nükhet Hotar, Fatma Şahin, Fazilet Dağcı Çığlık, Haluk İpek, Hasibe Özlem Çepni, Hayati Yazıcı, Hüseyin Çelik, Hüseyin Tanrıverdi, Lale Ersoy, Lokman Ayva, Mazhar Bağlı, Menderes Mehmet Tevfik Türel, Mehmet Akın, Mehmet Ali Şahin, Mehmet Müezzinoğlu, Mehmet Şimşek, Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Şentop, Necla Hattapoğlu, Nihat Zeybekçi, Numan Kurtulmuş, Nurettin Nebati, Osman Can, Ömer Bolat, Ömer Çelik, Öznur Çalık, Reha Denemeç, Sadullah Ergin, Salih Kapusuz, Sema Kırcı, Süleyman Soylu, Yasin Aktay, Zelkif Kazdal, Zeynep Armağan Uslu.

MKYK yedek üyeleri şu isimlerden oluştu :

''İsmail Hakkı Turunç, Mutlu Alkan Kütüklüoğlu, İsmail Karaosmaoğlu, Bülent Tural, Orhan Yeğin, Emel Topçu, Hakkı Şanlı, Faruk Koyuncu, Ahmet Berat Conkar, Emine Saliha Aydınyılmaz, Nazım Maviş, Tahir Alan, Nilgün Arat Cabaoğlu, Remzi Çakır, Mustafa Alkayış, Sertab Bandin, Şuay Alpay, İdris Şahin, Mehmet Muş, Tülay Kaynarca, Veli Tolu, Hamza Dağ, Betül Güler, Halil Yıldız, Mustafa Akış.''

-Diğer kurullar-

Merkez Disiplin Kurulu asil üyeleri şu isimlerden oluştu :

''Ahmet Cemil Tunç, Canan Candemir Çelik, Enver Yılmaz, Fatih Çiftçi, Hayrettin Dilekcan, İsmail Alptekin, Mehmet Emin Ekmen, Nevzat Ceylan, Semiha Öyüş, Serap Yaşar, Vahdettin Bahadır.''

Zeyid Aslan, Recep Özel, Gülay Sabancı, İsrafil Kışla, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu da Merkez Disiplin Kurulu yedek üyeliklerine seçildi.

Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu asil üyeleri Ethem Sancak, Mehmet Necati Çetinkaya, Musa Demirci; yedek üyeleri ise Yüksel Özden, Hüseyin Bürge oldu.

Kongre, Divan Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in kapanış konuşmasıyla sona erdi.
Kaynak:zaman
Devamını Oku...

Beşiktaş - Sivasspor maçı 1 ekim 2012

GOOGLE REKLAMLARI

Beşiktaş - Sivasspor maçı 1 ekim 2012 hangi kanalda saat kaçta maç sonucu kaçkaç bitti ? Beşiktaşlı futbolcular kaptan İbrahim Toraman, Olcay Şahan, Veli Kavlak ve Oğuzhan Özyakup, Sivasspor maçını kazanmak istediklerini söylediler.Beşiktaş'ın yeni sezon ürünlerinin tanıtıldığı gecede konuşan kaptan İbrahim Toraman, Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaştıkları Niğde Belediyespor maçını değerlendirdi. Kupada tek maçların her zaman tehlikeli olduğunu ifade eden Toraman, "Genç arkadaşlar oynadı. Hocamız ligde forma şansı pek bulamayan oyunculara şans verdi. Önemli olan turu geçmekti, arkadaşlarımız geçti. Hepsini tebrik ediyoruz" dedi.

Spor Toto Süper Lig'de karşılaşacakları Sivasspor maçına değinen Toraman, "Çok önemli maç, ona onsantre olduk. Çok iyi çalışıyoruz. Bizim için mutlaka kazanmamız gereken bir maç. İnşallah iyi mücadele edip, kazanarak yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

OLCAN ŞAHAN: "PERFORMANSIM DAHA İYİ OLABİLİR"

Lige iyi başladıklarını belirten başarılı futbolcu Olcay Şahan ise, "Antep maçı bizi biraz yolumuzdan şaşırttı ama bu hafta Sivas maçına iyi hazırlanıyoruz ve 3 puanla ayrılcağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kendi performansını değerlendiren Olcay, "Daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Önümüzde haftalarda daha iyi olacağım. Takıma daha çok yararlı olacağım" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un çok güzel bir şehir olduğunu belirten Olcay, Türkiye'de çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

VELİ KAVLAK: "BU SENE SIKINTILAR ÇEKEBİLECEĞİMİZİ BİLİYORUZ"

Başarılı futbolcu Veli Kavlak ise Niğde Belediyespor maçında zorlandıklarını ancak turu geçen taraf olduklarını hatırlatarak, "Önemli olan oydu. Şimdi önümüze bakıyoruz" dedi.

Bu sezonun sıkıntılar ile geçeceğini bildiklerini söyleyen Veli, "İlk 5 hafta iyi geçti onuda biliyoruz. Hepimiz profesyoneliz. Bizim en önemli hedefimiz takım olmak ve onu başarmak istiyoruz. Takım olursak büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum" dedi.

OĞUZHAN: "GENÇ ARKADAŞLARIMIZ ELLERİNDEN GELENİ YAPTILAR"

Kaybettikleri Gaziantepspor maçını değerlendiren genç fubolcu Oğuazhan ise, "Gaziantepspor maçının zor olacağını biliyorduk. Son dakikada beklemediğimiz bir gol yedik ama ileriye bakmamız gerekiyor. Sivas maçını inşallah kazanıp devam ederiz" diye kaydetti.

Niğde Belediyespor maçında genç futbolcuların ellerinden geleni yaptığını belirten Oğuzhan, "Zor bir maç olacağıını biliyorduk. Hava sıcak. Ben midem rahatsız olduğu için oynamadım" şeklinde konuştu.
Kaynak:zaman
Devamını Oku...

26 Eylül 2012 Çarşamba

29 Eylül Kasimpasa - Fenerbahce Spor Toto Süper Lig maçı

GOOGLE REKLAMLARI
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında, 29 Eylül Cumartesi günü, deplasmanda Kasımpaşa ile oynayacağı maçın hazırlıklarına, Can Bartu Tesisleri’nde bugün öğle saatlerinde yaptığı ve basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanla başladı. Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman yönetimindeki antrenman saat 11.00’de başladı ve 1 saat 30 dakika sürdü. Dün akşamki Trabzonspor maçının ilk on birinde görev alan oyuncularımız, bir rejenerasyon çalışmasıyla antrenmanı tamamladı. Diğer oyuncularımız ise koşu ve ısınma hareketleriyle başladıkları antrenmanı, 3 grup halinde yapılan 5’e 2 top kapma ve pas çalışmalarıyla sürdürdü. Dayanıklılık koşusunun ardından, dar alanda yapılan çift kale maçla antrenman sona erdi. Hafif ağrıları bulunan Hollandalı oyuncumuz Dirk Kuyt, tedbir amaçlı olarak takımdan ayrı özel bir program uyguladı. Serdar Kesimal ise tedavi ve çalışmasını tesislerde sürdürdü. Kasımpaşa maçı hazırlıkları, 26 Eylül Çarşamba günü yapılacak antrenmanla devam edecek. Ancak dünkü Trabzonspor maçında oynayan oyuncularımız izin yapacak. Antrenman, Can Bartu Tesisleri’nde saat 18.00’de başlayacak ve basına kapalı gerçekleştirilecek.
Devamını Oku...

28 Eylül Orduspor - Galatasaray Spor Toto Süper Lig maçı

GOOGLE REKLAMLARI
Galatasaray, Orduspor maçının hazırlıklarına bir günlük izinin ardından başladı. Spor Toto Süper Lig’de altıncı hafta maç programı açıklandı. Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, ligin altıncı haftasında Orduspor ile karşılaşacak. Ordu 19 Eylül Stadyumu’ndaki mücadele, 28 Eylül 2012 Cuma akşamı, saat 20.00′de başlayacak. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda futbolcuların, 5′e 2 top kapma çalışması ve fiziksel çalışmaların ardından tam sahada çift kale maç yaptıkları belirtildi. Sarı-kırmızılı ekipte, tedavisi süren Sabri Sarıoğlu’nun takımdan ayrı salon ve saha çalışmalarına devam ettiği bildirildi. Galatasaray, yarın yapacağı antrenmanla Orduspor maçının hazırlıklarını sürdürecek. Galatasaray Orduspor maçı Spor Toto 7.haftada karşı karşıya geliyor. Galatasaray Orduspor maçı hazırlıklarını tamamlayarak maç için hazırlıklarını tamamladı.gs ordu maçı Maç bilgileri Maç : Galatasaray Orduspor Maç Tarihi: 28 Eylül 2012 cuma Maç Saati : 20:00 Maç Yayını : ? Stad : Türk Telekom Arena
Devamını Oku...

24 Eylül 2012 Pazartesi

Öksürük hangi hastalıkların belirtisi tetikleyicisi ?

GOOGLE REKLAMLARI

Öksürük hangi hastalıkların belirtisi tetikleyicisi ? Peki, öksürük gerçekte nedir biliyor muyuz? Anadolu Sağlık Merkezi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kemal Tahaoğlu, “neden öksürürüz?”, “öksürük hangi hastalıkların belirtisi?”, “ne zaman hekime gitmek gerekir?”, “öksürük şurubu kullanmalı mıyım?” gibi öksürük ile ilgili aklınıza takılan tüm sorulara cevap veriyor.

Üzerinde durulması gereken en önemli noktanın öksürüğün bir hastalık olmaktan çok, birçok hastalıkta görülen bir belirti olduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kemal Tahaoğlu, “aslında öksürük, vücudun solunum yollarındaki sekresyonları ve yabancı cisimleri temizlemeye yarayan bir savunma mekanizmasıdır. Bu nedenle de sağlıklı kişilerde etkili ve yararlı bir işlevi bulunur. Öksürük, aynı zamanda birçok solunum yolu ve sistemik hastalığının da en sık görülen bulgularından biridir” diyor.

Öksürük ikiye ayrılıyor

Sadece akciğer hastalıklarında değil, farklı organların hastalıklarında da öksürükle karşılaşılabileceğinin altını çizen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kemal Tahaoğlu,  öksürüğün akut ve kronik olmak üzere ikiye ayrıldığını belirtiyor: “Genellikle üç haftadan uzun süren öksürüklerin kronik olarak adlandırılır, ancak bazı hekimler kronik öksürükten bahsetmek için sekiz hafta boyunca öksürüğün devam etmesi gerektiğine inanırlar.”

Diğer bir ayrımın ise öksürükle balgam olup olmamasına göre yapıldığını ifade eden Doç. Dr. Tahaoğlu, “Balgamlı öksürük genellikle solunum yollarının iltihaplandığı hastalıklarda görülür. Bazen balgamlı öksürükte kan da görülebilir. Bu durum genellikle akciğer kanseri, bronşektazi veya verem gibi önemli bir hastalığın belirtisidir” diyor.

En sık karşılaşılan öksürük nedenleri

Akut öksürüklerin en çok soğuk algınlığı veya üst solunum yolları enfeksiyonlarından kaynaklandığını belirten Doç. Dr. Tahaoğlu, diğer en sık karşılaşılan nedenleri ise şöyle sıralıyor:

•Apple-tab-span" style="white-space:pre"> Allerjik burun akıntıları, astım atakları, sigara dumanı ve ozon gibi dış etkenlere maruz kalmakla oluşabilir.
• Öksürük ayrıca akciğer tüberkülozu, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ile gırtlak ve akciğer kanserinin de belirtileridir.
• Özellikle çocuklar ve yaşlılarda görülen, nefes borusuna yabancı bir cisim kaçması da şiddetli öksürüğe yol açar. Başörtüsü kullanan kişilerde türban iğnesinin nefes borusu ve bronşlara kaçması şikayeti de oldukça sık görülür.

“Sigara öksürüğü” tanıyı geciktiriyor

Sigara içen kişilerde balgamlı öksürüğün sık görüldüğünü, işin kötüsü tiryakilerin de bu duruma alıştığını belirten Doç. Dr. Tahaoğlu, bunun “sigara öksürüğü” olarak adlandırıldığını ve önemsenmediğini ifade ediyor. Bu durumun aslında çok tehlikeli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Tahaoğlu, zaten sigara içtikleri için kronik bronşit, amfizem ve akciğer kanseri gibi önemli akciğer hastalıkları için risk taşıyan tiryakilerin tanıda gecikmelerinin en önemli nedenlerinden birinin öksürüğü benimsemiş olmaları olduğunu ifade ediyor.

Sadece sigara içmenin değil, sigara dumanına maruz kalmanın da sağlığa ciddi zararlar verdiğini hatırlatan Doç. Dr. Tahaoğlu, anne ve babanın sigara içtiği evlerde yaşayan 11 yaş altındaki çocukların yüzde 50’sinde kronik öksürüğün gözlendiğini belirtiyor.

Hekim önermedikçe öksürük şurubu kullanmayınız
Toplumda yaygın olarak kullanılan öksürük şurubu konusuna da değinen Doç. Dr. Tahaoğlu, şurupların çok dikkatli kullanılması gerektiğini vurguluyor: “Her şeyden önce öksürük şurubu olarak bilinen bu ilaçlar çok çeşitlidir. Her biri değişik etken maddeler içerir. Birçoğu soğuk algınlığına yönelik etken maddelerin kombinasyonundan oluşurken, bazıları balgam sökücü etkiye, bazıları da öksürük kesici etkiye sahiptirler. Öksürük nedeninin saptanmadığı durumlarda, öksürük kesici etkiye sahip öksürük şurupları, altta yatan hastalığın tanısında gecikmelere neden olabilir. Ya da kanama, pnomotoraks gibi durumlarda balgam söktürücü etkiye sahip öksürük şurupları öksürüğü arttırıcı etkilerinden dolayı kanama ve pnomotoraksı arttırabilirler. Sonuç olarak; öksürük şurupları hekim önermedikçe kullanılmamalıdır.”

Ne zaman hekime başvurulmalı?
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kemal Tahaoğlu, hekime başvurulması gereken durumları ise şöyle açıklıyor:

• Kalp yetmezliği gibi hastalıkların belirtisi de olabilir. Eğer hasta yeşil, sarı veya pas rengi balgam çıkarıyorsa. Bu durum genellikle bir enfeksiyon sonucu gerçekleşir.
• Diğer belirtiler ortadan kalktıktan sonra öksürük 21 günden daha uzun bir süre devam ediyorsa,
• Eğer öksürükle birlikte ateş varsa veya kanlı balgam söz konusuysa, hekime başvurulması gereken klinik bir sorun söz konusu olabilir.
kaynak:milliyet
Devamını Oku...

Niğde Belediyespor Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası Maçı 25 Eylül

GOOGLE REKLAMLARI

Niğde Belediyespor Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası Maçı 25 Eylül hangi tv kanalında saat kaçta başlayacak ? Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda yarın deplasmanda Bölgesel Amatör Lig takımlarından Niğde Belediyespor ile karşılaşacak.
Niğde 5 Şubat Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 14.30'da başlayacak. Spor Toto Süper Lig'de 5. haftayı Gaziantepspor yenilgisiyle kapatan Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası maçında galip gelip, turu geçerek moral bulmayı hedefliyor.
Siyah-beyazlıların, Niğde Belediyespor maçına şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor:
Cenk Gönen, Roberto Hilbert, Ersan Gülüm, Julien Escude, Uğur Boral, Hasan Türk, Necip Uysal, Erkan Kaş, Oğuzhan Özyakup, Mehmet Akyüz ve Batuhan Karadeniz.
Devamını Oku...

Fenerbahçe Trabzon süper lig maçı 24 eylül 2012

GOOGLE REKLAMLARI

Fenerbahçe Trabzon süper lig maçı 24 eylül 2012 hamgi kanalda saat kaçta ? Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında, yarın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Trabzonspor ile oynayacak olan Fenerbahçe bu maçın hazırlıklarını tamamlayarak kampa girdi.
Sarı - lacivertli ekibin Can Bartu Tesisleri’nde yaptığı ve basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanı Başkan Aziz Yıldırım ile Yönetim Kurulu üyeleriden Tolga Deniz Aytöre ve Serdar Erkan da izledi. Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman yönetimindeki antrenman 1 saat 20 dakika sürdü. Serdar Kesimal dışındaki bütün oyuncular ise antrenmanda yer aldı.

Koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, 3 grup halinde yapılan 5’e 2 top kapma ve pas çalışmalarıyla devam etti. Ardından 3’e 2 hücum ve defans organizasyonu çalışması yapan oyuncular, taktiksel ve bireysel çalışmalarla antrenmanı noktaladı. Dirk Kuyt ise antrenmanın tamamında takımla birlikte çalıştı.
Devamını Oku...

22 Eylül 2012 Cumartesi

Galatasaray - Akhisar Belediye maçı 23 eylül 2012

GOOGLE REKLAMLARI

Galatasaray - Akhisar Belediye maçı 23 eylül 2012 hangi kanalda saat kaçta maç skoru kaç kaç bitti ? Galatasaray, Akhisar Belediyespor maçının hazırlıklarını sürdürürken, sakatlığı bulunan isimlerden Emmanuel Eboue takımla çalıştı..

Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen çalışmada futbolcuların, ısınma bölümünün ardından pas ve taktik çalışmaları yaptıkları aktarıldı.

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı bulunan isimlerden Emmanuel Eboue'nin antrenmanın tamamında takımla birlikte çalıştığı, Umut Bulut ve Sabri Sarıoğlu'nun ise takımdan ayrı salon ve sahada çalışmalarını sürdürdükleri ifade edildi.

Manchester United maçında sakatlanan ve sağ uyluk arka adalesinde birinci derecede zorlanma tespit edilen Umut Bulut'un tedavisine devam edildiği belirtilerek, oyuncunun son durumunun yarınki antrenmanda netleşeceği dile getirildi.

Galatasaray, yarın gerçekleştireceği idmanla Akhisar Belediyespor maçının hazırlıklarını tamamlayıp tesislerde kampa girecek.

Galatasaray Akhisar Belediye;

Maç Saati: 20:00

Stadyum: Türk Telekom Arena Stadyumu

Hakem:  Mete Kalkavan
Devamını Oku...

Beşiktaş Gaziantepspor maçı 22 eylül 2012

GOOGLE REKLAMLARI

Beşiktaş Gaziantepspor maçı 22 eylül 2012 hangi tv kanalında saat kaçta, maç skoru kaç kaç sonuçlandı ? Gaziantepspor – Beşiktaş maçı saat kaçta Hangi kanalda Gaziantepspor - Beşiktaş ilk 11′ler 22 Eylül 2012

Gaziantep Beşiktaş Maçının Kadroları ilk 11′şeri

Beşiktaş’ın Gaziantepspor karşısında Muhtemel ilik 11 kişilik kadrosu

Allan McGregor, İbrahim Toraman,Tomas Sivok, Julien Escude,Roberto Hilbert,Olcay Şahan,Manuel Fernandes,Veli Kavlak,Uğur Boral,Filip Holosko,Batuhan Karadeniz

Beşiktaş Profesyonel Futbol A Takımı, Spor Toto Süper Lig’i beşinci hafta maçında, Gaziantep Kamil Ocak Stadı’nda Gaziantepspor’a konuk olacak.

Gaziantep Beşiktaş maçı bilet fiyatları

Spor Toto Süper Ligi’nde hafta sonu oynanacak Gaziantepspor-Beşiktaş maçının biletleri satışa sunuldu.

Gaziantepspor’dan yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında oynanacak Gaziantepspor-Beşiktaş maçının biletlerinin Biletix satış noktası ve Gaziantepspor Store’dan satışa çıkartıldığı belirtildi.

Sporseverlerin Gaziantepspor Beşiktaş maçını kale arkasında 10, maratondan 20, kapalı tribünden 100 ve gold tribünden 150 TL karşılığında izleyebileceği kaydedildi.

Gaziantep Beşiktaş maçı saat kaçta hakemler kim?

22 Eylül 2012 Cumartesi günü saat 20.00′da başlayacak olan Gaziantepspor Beşiktaş maçının orta hakemi Yunus Yıldırım olacak. Yunus Yıldırım’ın yardımcılıklarını ise Ekrem Kan ve Bahtiyar Birinci yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Hüseyin Sabancı.

Gaziantepspor teknik direktörü Hikmet Karaman Beşiktaş maçı öncesinde Süperlig 4. haftada İnaönü Stadyumu’bda oynanan Beşiktaş Sanica Boru Elazığspor maçını izleme için İstanbul’a gitmişti.

Gaziantepspor’un Bosnalı futbolcusu Haris Medunjanin, antrenman sonrasında yaptığı açıklamada, hafta sonu önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, ”Kasımpaşa maçında kendimize kaybettik. Normalde Kasımpaşa bizden iyi bir takım değil, hatta biz onlardan daha iyiyiz. Ne yazık ki bireysel hatalarımız bize biraz pahalıya mal oldu. Bu maçı hemen unutup, Beşiktaş maçını düşünmemiz gerekiyor. Umarım bu hafta iyi bir hazırlık devresi geçirip Beşiktaş maçından galibiyetle ayrılırız” dedi.

Spor Toto Süper Lig maçında Beşiktaş deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşıyor..

Ligde 8 puan ile 3.sırada bulunan Beşiktaş bu deplasmandan 3 puan çıkarabilecek mi.

Gaziantepspor ligde 3 puan ile 14.sırada bulunuyor..
Gaziantepspor – Beşiktaş Maçı Saati
Tarih: 22.09.2012
Saat: 20:00
Devamını Oku...

20 Eylül 2012 Perşembe

Googla Maps artık yok neden kaldırıldı ?

GOOGLE REKLAMLARI

Googla Maps artık yok neden kaldırıldı ?
Aylardır beklenen yeni iOS sürümü yayınlandı. iOS 6 ile birlikte Apple'ın iPhone ve iPad'lerden harita uygulaması Google Maps'i atması ise eleştirilere neden oluyor.
Google ile arası pek de iyi olmayan ve birçok alanda rekabetini sürdüren Apple, kendi uygulamalarını öne çıkarmak adına YouTube ve Google Maps'i mobil cihazlarından kaldırdı. Google Maps yerine ise Apple'ın kendi harita uygulaması geldi. Ancak bir kısım uzmanlar, Google Maps'e kıyasla Apple'ın kendi harita uygulamasının vasat bir durumda olduğuna dikkat çekiyor. Kullanıcılar, Google Maps'te rahatlıkla bulduğu şehir veya bölgeleri Apple'ın yeni harita uygulaması altında bulamıyor. Apple, harita uygulaması için TomTom başta olmak üzere Waze ve Yelp servislerinden yararlanıyor.

Şimdi ne olacak ?
Normal şartlarda güncellenen bir cihaz artık geri sürüme döndürülemiyor. Ancak Apple'ın harita uygulaması zaman içinde bu sorunları atlatabilir. Daha önemlisi ise Google, Google Maps'i App Store'a eklemek suretiyle kullanıcılar için bir alternatif olabilir.
Kaynak:ekolay
Devamını Oku...

Kurtlar Vadisi Pusu 163.Bölüm 20 Eylül 2012

GOOGLE REKLAMLARI

Kurtlar Vadisi Pusu 163.Bölüm 20 Eylül 2012 Atv.
Kurtlar vadisi pusu 10. Yıl yaşına girerken artık Memati olmadan yoluna devam edilecek. Memati'yi düğününde vuran kişiyi Polat ve ekibi sorguya aldılar. Sorguda bu işi örgütün yaptığını söyledi. Ama örgüte bu işi pas edeni bulmak için çalışmalarına başladılar. Selvi, kocasının yokluğuna alışmaya çalışırken Yaşar Ağa arayıp nasıl yok olduğunu söyleyerek yaptığı işi duyurmayı planladı. Bunu öğrenen Polat Alemdar, Yaşar ağa'nın teknede olduğunu ve yerini tespit edip operasyonunu yaptı ve Yaşar Ağayı sildi.Ölmeden öncede bu işi yaptırdığını örgüte çok verdiğini itiraf etti. Kurtlar vadisi pusu yeni sezonda artık Yaşar Ağa yok.
Memati olmadığından yeni karekterler tek tek diziye girmeye başladı. Amerika'dan mete bey Türkiye'yi teslim almaya geldiğini söyledi. İlk iş olarak İhtiyarlar başkanı oldu. Diğer karekterler ise şimdiden kurtlar vadisi pusu bir sonraki bölümü sabırsızlandırıyor. İhtiyarlar toplanarak yeni bir başkan seçecekler. Toplantı için ihtiyarlar arasında başkanı yok eden kişi herkese ok gönderek toplantı yapacaklarını söyledi.
Devamını Oku...

19 Eylül 2012 Çarşamba

Angelina Jolie Kimdir Ne İş Yapar ?

GOOGLE REKLAMLARI

Angelina Jolie Kimdir Ne İş Yapar ?
BM Özel Temsilcisi olarak Türkiye’ye gelen Angelina Jolie Kimdir? ABD’li sinema oyunucu Angelina kaç yaşında, hayatı hakkında bilinmeyenleri ele almak istedik. Yazımısın devamında Angelina’nın resimlerine oniki.net ulaşabilirsiniz.
Esas ismi Angelina Jolie Voight olan güzel yıldız, 4 haziran 1975 tarhinde Los Angeles’ta dünyaya gelmiş. Jolie, Dünya’nın en tanınmış sinema oyuncularından biridir. Ayrıca Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu İyi Niyet Elçisi görevini icra etmektedir. Özellikle hayırsever kişiliği ile ön plana çıkan Angelina Jolie, dünya’nın en ilgi çekici ve güzel kadınlarından biri olarak kabul görmektedir. Angelina’nın aldığı bir çok ödülün yanında, 3 Altın Küre, 2 Sinema Oyuncuları derneği ödülü ve 1 Akademi ödülü bulunmaktadır.
Angelina Jolie‘nin oyunculuk kariyeri 1993 yılında Cyborg 2 isimli filmde yer alarak başladı. 1995 yılında çekilen Hackers isimli gerilim filminde başrol oynayan ünlü sanatçı, sırasıyla George Wallace ve Gia ile tecrübesini artırarak Sinema dünyasında önemli bir yer edindi. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ünvanını ise 1997 yılında vizyona giren Interrupted ile aldı. Şüphesiz Lara Craft: Tomb Raider filmi ile büyük başarılar elde ederek tüm dünyada tanınarak meşhur biri olmayı başardı. Brad Pitt ile birlikteliği olan Angelina Jolie’nin, 3 evlatlık ve 3 biyolojik çocuğu bulunmaktadır.
Angelina Jolie Filmleri
1982 Lookin’ to Get Out
1993 Cyborg 2
1995 Without Evidence / Hackers
1996 Mojave Moon / Love Is All There Is / Foxfire
1997 True Women / George Wallace / Playing God
1998 Gia / Hell’s Kitchen / Playing by Heart / Pushing Tin
1999 The Bone Collector / Aklım Karıştı
2000 Gone In 60 Seconds
2001 Lara Croft: Tomb Raider / Original Sin
2002 Life or Something Like It
2003 Lara Croft Tomb Raider: Yaşamın Kaynağı / Sınırların Ötesinde
2004 Hayatın Benim / Köpekbalığı Hikayesi / Sky Captain ve Yarının Dünyası / The Fever / Büyük İskender
2005 Bay ve Bayan Smith
2006 The Good Shepherd
2007 Güçlü Bir Yürek / Beowulf
2008 Kung Fu Panda / Wanted / Sahtekar
2010 Ajan Salt / Turist
2011 Kung Fu Panda 2: The Kaboom of Doom
Devamını Oku...

Elma sirkesi yağ yakar mı kilo verdirir mi ?

GOOGLE REKLAMLARI

Elma sirkesi yağ yakar mı kilo verdirir mi ?
3000 yıllık bir geçmişi olan elma sirkesi antik Mısır döneminde ve Hipokrat tarafından da tedavi amaçlı kullanılırmış. Günümüzde zayıflattığı iddia edilen elma sirkesinin aslında sayısız faydası bulunmaktadır.
Vücudu temizler
Etkili bir detoks ürünüdür, vücudu toksinlerden arındırır, böbrek ve karaciğeri temizler, canlılık verir, cildin daha parlak görünmesini sağlar.
Şeker hastalığı
Şeker hastalığında faydalıdır. Günde 1 yemek kaşığı elma sirkesi tüketen diyabetli bireylerin daha düzenli kan şekerine sahip oldukları araştırmalarca desteklenmekte. Ayrıca diyabetli hastalarda HDL, iyi kolesterol seviyesinde de artış gözlenmiş.
Kilo kaybı
Elma sirkesinin yağ yakımını sağladığına dair bir düşünce vardır. Keşke kilo vermek o kadar basit olabilse. Sadece elma sirkesi sindirimi hızlandırdığı ve ödem atımını sağladığı için kilo verme programınızda destek olabilir.
Hipertansiyon
Kan basıncını düşürücü etkisinden dolayı elma sirkesi hipertansiyonda faydalı olabilir. Ama hipotansiyon rahatsızlığında çok fazla tüketilmemesinde fayda var.
Fazla tüketiminden kaçının
Günde 2 yemek kaşığı ve üzeri tüketimlerde sindirim sisteminde ve tansiyonda problemler olabilir. Bazı ilaçlarla etkileşim yapabilir. Tüketirken asla tek başına değil su ile karıştırarak tüketin.
Kaynak:milliyet
Devamını Oku...

17 Eylül 2012 Pazartesi

Yurt Sinema Filmi Vizyonda 14 Eylül

GOOGLE REKLAMLARI

Yurt Sinema Filmi Vizyonda 14 Eylül 2012.
Konu:Mimar olan Doğan, İstanbul yakınlarında arkadaşlarıyla kamp yaparken hastalanır. Danıştığı doktoru kendisine seyahat önerir. Sıla özlemiyle çocukluğunun geçtiği memleketine tatile gider. Modern tekno-liberal zihniyet her yeri dönüştürmüş, çevre düşmanlığı en ücra köşelere kadar sızmıştır. Doğan, zamanın bitip tükenmek bilmediği yurdunu boşuna arayacaktır.
Tür:Dram
Yapım Yılı:2011
Ülke:Türkiye
Gösterim Tarihi:14 Eylül 2012
Yönetmen:Muzaffer Özdemir
Oyuncular:Muzaffer Özdemir , Muhammet Uzuner , Pınar Ünsal , Kanbolat Görkem Arslan , Saygın Soysal
Süre:76 dk.
Dağıtıcı:Özen Film
Devamını Oku...

Fenerbahce - Marsilya uefa ligi maçı 20 eylül

GOOGLE REKLAMLARI

Fenerbahce - Marsilya uefa ligi maçı 20 eylül 2012 hangi kanalda saat kaçta ? Şampiyonlar liginden elendikten sonra Uefa Avrupa Ligi’ne kalan ve ilk grup maçını Marsilya ile oynayacak olan Fenerbahçe maçını saat 20:00′da Star Tv’den naklen ve şifresiz olarak yayınlanacaktır.
Sarı-lacivertli ekibin Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çıkacağı gruptaki ilk maçında Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan Ivan Bebek'in düdük çalacağı açıklandı.
Bebek'in yardımcılıklarını Tomislav Petrovic ile Miro Grgic yapacağı mücadelenin ilave yardımcı hakemleri Domagoj Vuckov ve Ante Vucemilovic-Simunovic olacak. Maçın dördüncü hakeminin ise Dalibor Conjar olduğu bildirildi.
Bebek daha önce 2010-2011 sezonunda Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İngiltere'nin Liverpool takımına Trabzon'da 2-1 yenildiği maç ile 2009-2010 sezonunda Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu'nda İstanbul'da Yunanistan'ın Panathinaikos takımını 1-0 yendiği karşılaşmaları yönetmişti.
Devamını Oku...

Manchester Utd - Galatasaray şampiyonlar ligi maçı 19 eylül

GOOGLE REKLAMLARI

Manchester Utd - Galatasaray şampiyonlar ligi maçı 19 eylül 2012 hangi kanalda saat kaçta ? Kulüpler bazında Avrupa'nın en prestijli mücadelesi olan Uefa Şampiyonlar Ligi'nde bu yıl Türkiye'yi Galatasaray temsil edecek.
Sarı-kırmızılı kulüp grup maçlarına ise Manchester United deplasmanında yapacağı mücadele ile başlayacak. 19 Eylül Çarşamba günü 21.45'te başlayacak maç Old Trafford Stadı'nda oynanırken karşılaşma D-Smart platformundan ekranlara gelecek.
Devler Ligi'nde Galatasaray'ın H grubundaki diğer rakipleri Portekiz'in Braga ve Romanya'nun Cluj takımları. 20 yıl önce 1993 senesinde ise Galatasaray Manchester United'ı eleyerek Devler Ligi bileti almıştı.
Devamını Oku...

Real Madrid - Manchester City şampiyonlar ligi maçı 18 eylül

GOOGLE REKLAMLARI

Real Madrid - Manchester City şampiyonlar ligi maçı 18 eylül 2012 hangi kanalda saat kaçta ? İspanya La Liga’da Real Madrid son 10 yılın en kötü başlangıcını yaparak ligin ilk 4 haftasında topladığı toplam 4 puanla ligde 10.sırada yer alarak büyük bir hayal kırıklığı yaşattı.Manchester City ise Premier ligin ilk 4 haftasında topladığı 8 puanla lige 4.sırada yer alırken, çokta fena olmayan bir başilangıç yaptı.
Manchester City yönetimi deplasmanda Real Madrid ile yapacakları şampiyonlar ligi maçı öncesi bir basın açıklaması yapan, Manchester City defans oyuncusu Vincent Company, Real Madridden korkmadıklarını ve onları yeneceklerini söyledi.
Devamını Oku...

15 Eylül 2012 Cumartesi

Manchester United - Galatasaray maçı hangi kanalda 19 eylül

GOOGLE REKLAMLARI

Manchester United - Galatasaray şampiyonlar ligi maçı hangi kanalda 19 eylül 2012 saat kaçta ? Şampiyonlar Ligi mücadelesinde ilk hafta Manchester United deplasmanına gidecek olan Galatasaray, Fatih Terim tarafından alınan kararla yolculuğunu Antalyaspor karşılaşmasının hemen ardından gerçekleştirecek.
Takvim gazetesi kaynaklı habere göre; Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 19 Eylül Çarşamba günü Manchester United deplasmanında oynanacak Şampiyonlar Ligi mücadelesinin planlarını şimdiden yapmaya başladı. Önemli maç öncesi motivasyonu arttırmak isteyen Terim, aldığı kararla ekiple beraber Antalyaspor maçının hemen ardından deplasmana uçacak. Kesin kararın ise bu hafta kesin olarak açıklanması bekleniyor.
Alınacak kararın oyuncuların zorlu maçın önemini anlamaları ve konsantre olmalarını sağlamak için planlandığı belirtildi.
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi'nde yer aldıkları grupta kolay takımın olmadığını söyledi.
UEFA'nın elit teknik direktörler toplantısına katılan ve Şampiyonlar Ligi kupasının bu ülkeye bir gün geleceğini söyleyen Fatih Terim, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Biraz ileride UEFA Kupası var. O kupayı aldık. Türk bayrağı kupanın üzerinde duruyor. Bu kupaya da bakıyorum ve 'Çok güzelmiş' diyorum. Grubumuz kolay değil. Manchester United, Braga, Cluj hepsi de zorlu takımlar. Ama ben bir gün bu kupanın ülkemize geleceğini biliyorum." dedi.

Takımın bu sezonki hedeflerinden de bahseden Terim, "Bu sezonki planımız şu, Gruptan çıkabilmek. Yani, Ocak ayından sonraki maçlara kendimizi götürmek ve ilerlemek istiyoruz. Galatasaray'ın başında Avrupa Kupaları'nda yer almayı çok özledim." diye konuştu.

En iyisi Messi

Dünyanın en iyi futbolcusunun Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi olduğunu da söyleyen Terim, "Bence dünyanın en iyisi tartışması Messi. Ronaldo, Xavi ve Zlatan gibi oyuncular da oyuna etki edebiliyor, fakat Messi bunu her zaman, her maçta yapabiliyor." ifadelerini kullandı.
Devamını Oku...

13 Eylül 2012 Perşembe

Beşiktaş Elazığ Süper Lig maçı 17 eylül 2012

GOOGLE REKLAMLARI

Beşiktaş Elazığ Süper Lig maçı 17 eylül 2012.Beşiktaş'ın 17 Eylül Pazartesi günü Sanica Boru Elazığspor ile yapacağı maçın biletleri satışa çıkarıldı.
Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 17 Eylül Pazartesi günü saat 20.00'da Sanica Boru Elazığspor ile BJK İnönü Stadı'nda oynayacak Spor Toto Süper Lig'in dördüncü hafta maçının biletlerinin BJK Bonus Kart sahipleri için bugün satışa çıkarıldığı ve genel satışın da 14 Eylül Cuma günü saat 10.00'da başlayacağı bildirildi.
BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, teknik direktör Samet Aybaba yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen akşam antrenmanına koşularla başlayan futbolcuların, pas çalışmalarının ardından yarım sahada maç yaptıkları bildirildi.
Milli takımlarda yer alan Cenk, McGregor, Veli, Hasan Türk ve Sivok ile tedavileri süren Mustafa Pektemek ile İsmail Köybaşı'nın antrenmana katılmadığı belirtildi.
Mehmet Akgün, Necip Uysal ve Oğuzhan Özyakup'un takımdan ayrı çalıştıkları, İbrahim Toraman'ın ise takımla birlikte antrenman yaptığı kaydedildi.
Devamını Oku...

Kurtlar Vadisi Pusu 162.bölüm 13 eylül 2012

GOOGLE REKLAMLARI

Kurtlar Vadisi Pusu 162.bölüm 13 eylül 2012.
10. yılında atv ekranlarında izleyicileriyle buluşacak olan Kurtlar Vadisi Pusu, sezona 13 Eylül Perşembe günü başlıyor.Dizinin yeni bölümünün fragmanı ilk kez atv ekranlarında izleyicileriyle buluştu. Büyük merak uyandıran ve internette rekor kişi tarafından izlenen fragmana Polat Alemdar'ın gözyaşları damgasını vurdu.
Kurtlar Vadisi Pusu yeni sezona acı ile başlamaya hazırlanıyor. Yayınlandığı günden itibaren tüm perşembe akşamlarının fenomen dizisi olan Kurtlar Vadisi Pusu Memati'yi sonsuzluğu yolcu ediyor.
Serüven kaldığı yerden ATV ekranlarında devam edecek. Bu kez büyük bir acı ile başlıyor Vadi.. Kurtlar Vadisi'yle özdeşlen isim Memati diziden ayrılıyor.Geçtiğimiz sezonu büyük bir şokla bitiren Kurtlar Vadisi Pusu'da en çok merak edilen, en mutlu gününde, düğününde vurulan Memati'nin akıbetiydi.
Şimdi Kurtlar Vadisi hayranları fragmanda hem ölü hem diri gördükleri Memati'ye ne olduğunu öğrenmek için heyecanla 13 Eylül Perşembe'yi bekliyor.Memati"nin başında ağlayan Polat Alemdar sahnesi tüm Vadi sevenleri derinde sarsacak. Teneşirde dostu Memati"yi kendi elleriyle yıkayan Polat Alemdar"ın gözyaşları dizinin ATV"deki ilk bölümüne damga vuracak.Memati"siz Kurtlar Vadisi"nin yeni fragmanındaki Memati"nin Polat Alemdar"a şu mesajı ise son derece etkileyici oldu.Necati Şaşmaz'ın Polat Alemdar karakteriyle başrolde oynadığı dizi Kurtlar Vadisi Pusu yeni yayın döneminde ATV ekranlarında izleyiciyle buluşacak.
Devamını Oku...

12 Eylül 2012 Çarşamba

Geleceğin besinleri

GOOGLE REKLAMLARI

Geleceğin besinleri.Elbette sağlıklı beslenirken besin çeşitliliği önemli, bu çeşitlilik içerisinde farklı renkli besinlerde bulunmalı. Yediğiniz besin ne kadar koyu renkli ise o kadar çok antioksidan madde içermekte, kanserden korumakta, hastalık savaşçısı fitokimyasallar içermektedir.

Siyah rengi çok da gözümüze hoş gelmeyebilir ama son çalışmalar diyor ki özellikle siyaha yakın renkteki besinler yakın zamanda süper besinler olarak adlandırılacak. Elbette hepimiz sebze veya meyve tüketirken en parlak, en canlı renkte olanları tercih ediyoruz ama diyetimize biraz da siyah eklemek faydalı olacak.

Siyah fasulye
Beslenme alışkanlıklarımız arasında pek yer almayan siyah fasulye görüntü olarak itici gelsede lezzette kuru fasulyeden daha lezzetli diyebilirim. Ayrıca içeriğindeki fitokimyasallar nedeniyle diğer besinlere göre biraz daha fark yaratıyor ve en güçlü anti kanserojen besinler arasında gösteriliyor. Yakın zamanda Harvard’da yapılan bir çalışmaya göre de şeker dengesini sağlıyor. Bu nedenle gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz bir besin.

Böğürtlen
Kalori değeri düşük, besin değeri açısından oldukça zengin olan böğürtlen özellikle kansere karşı koruyucu, bağışıklık sistemini güçlendirici, şeker ve kolesterol düşürücü, kan basıncını dengeleyici, sinir sistemini onarıcı mucizevi bir meyvedir. Diyetinizde diğer meyveler kadar yer alması gerekmekte.

Siyah mercimek
Kırmızı ve yeşil mercimekten besin değeri açısından çok farkı olmayan siyah mercimek lif açısından biraz daha zengin olması nedeniyle kolesterol seviyesini düşürücü bir özelliğe sahip.

Siyah susam
Görüntü olarak çörekotuna benzeyen siyah susam daha çok uzak doğu ülkelerinde kullanılan bir bitkidir. Sindirimi hızlandırıcı, barsak problemlerini giderici etkisi bulunmaktadır. Mineral bakımından da oldukça zengin olan siyah susam bakır içermesiyle kan damarlarını, eklemleri ve kemikleri güçlendirir.

Siyah mantar
Kanser savaşçısı olan siyah mantar yapılan çalışmalara göre menopoz sonrası meme kanseri riskini azaltmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirip enerji metabolizmasını da etkilemektedir. Diyetisyen Özlem Sert Aydın

Siyah Çay
Biz diyetisyenler yeşil çay tüketimini daha çok öneririz ama siyah çayın faydalarını da gözardı etmemek gerek. Kalp hastası olup düzenli siyah çay içenlerde içmeyenlere göre daha sağlıklı bir damar yapısı gözlenmektedir. Flavonoid açısından oldukça zengin bir bitki.

Siyah pirinç
Pirinç glisemik indeks açısından oldukça yüksek bir besin bu nedenle çok sık tüketmemekte fayda var ama siyah pirinç onun kadar tehlikeli değil ayrıca enflasmasyon azaltıcı bir etkisi de olacak. Antosiyanin adlı maddelerden oldukça zengin yani güçlü bir kanser savaşçısı.

Diyetisyen Özlem Sert Aydın
Devamını Oku...

Sindirim sistemi için elzem vitaminler

GOOGLE REKLAMLARI

Sindirim sistemi için elzem vitaminler.B vitaminlerini günlük beslenmenize dahil etmek için tahıl, kurubaklagil, deniz ürünleri, yumurta, süt ve yeşil yapraklı sebze tüketimini artırın.
Sağlıklı sindirim sistemi, kendimizi her zaman konforlu hissetmemizi sağlıyor. Bunun için vücudumuz tarafından üretilmeyen B vitaminlerini besinlerle yeterli olarak tüketmek gerekiyor. Suda eriyen     B vitaminleri, gerekli görevlerini tamamlayıp vücudu terk ediyor. Bu nedenle yeterli miktarlarda alınmaları çok önemli. Bir diğer özelliği de, çok çabuk değer kaybetmeleri, yani hemen tüketilmelerinde     fayda var.

 Folik asit: Yetersizliğinde doğum defektleri yaşanabileceği gibi bu B grubu vitamini, özellikle sindirim sisteminin sağlıklı olması için önemli.  Çalışmalar yeterli folik asit alımının kolon kanseri riskini azalttığını gösteriyor. Bir porsiyon kıymalı sebze yemeği, bir porsiyon mercimek yemeği, bir porsiyon bulgur pilavı, bir yumurta, bir bardak süt, bir porsiyon sebze yemeği, bir porsiyon salata, bir adet meyve, altı orta dilim ekmekten oluşan günlük diyette, yetişkinler için yeterli folik asit     alınmış olur.

B1 vitamini (Tiamin):  Karbonhidratlardan hücrelere enerji sağlıyor. Tiamin yetersizliğinin klinik belirtileri, sinir ve sindirim sistemi bozuklukları şeklinde görülür. Eksikliğinin hafif belirtileri arasında iştah azalması ve yorgunluk var.  Tiaminin en zengin kaynakları, bitki tohumları. Özellikle tohumların dış kısımlarında ve embriyolarında, endosperm kısmından yoğun bulunur.

B2 vitamini (Riboflavin): Yetersizliğinde ağız ve dilde, yarayla şişliğe sebep oluyor. Işık temasında vitamin özelliğini kaybediyor. Örneğin, aydınlık, serin yerde iki gün bekletilen yoğurttaki riboflavinin dörtte biri kayboluyor. Yine yoğurdun suyunun süzülmesi veya tarhananın güneşte kurutulması, önemli vitamin kayıplarına yol açıyor.

B3 vitamini (Niasin): Bu vitamin karbonhidrat, yağ ve alkol metabolizmasında önemli rol oynuyor. Yetersizliğinde kusma ve ishale neden olan pellegra hastalığı ortaya çıkabiliyor. Sinir ve sindirim sisteminin sağlıklı olması için ihtiyaç duyulan bir vitamin. Tavuk, hindi, balık, mantar, yer fıstığı, ay çekirdeği, süt, yoğurt, peynir, yumurta ve patates iyi kaynakları arasında.

B6 vitamini (Piridoksin): Özellikle protein metabolizmasında önemli görev yapıyor, proteinleri vücutta işlenmesine yardımcı oluyor. Halk arasında mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin üretimi için de gerekiyor. Muz, patates, nohut, balık, tavuk, kavun, ıspanak, brokoli, kırmızı et, domates ve ay çekirdeğinde bulunuyor.

Biotin: Besinlerle alınan yağ, karbonhidrat ve proteinlerin vücutta metabolize edilmesi için ihtiyaç duyuluyor. Yetersizliğiyle pek karşılaşılmıyor çünkü bağırsaklarda da yapılıyor. Protein yakımından sonra, atık maddelerin sindirim sisteminden uzaklaştırılmasını sağlıyor. Yumurta sarısı, peynir ve yerfıstığı biotin kaynaklarından.

 C vitamini: Soğuk algınlığına karşı korumasının dışında, diş ve diş eti sağlığına katkı yaparak sindirimi destekliyor. Demirin vücuttaki kullanımını artırdığı için de elzem. Turunçgiller, kırmızı meyveler, domates, biber, brokoli, kuşburnu     C vitamini bakımından zengin. C vitamini kaybını önlemek için meyve ve sebzeler doğrandıktan veya suyu sıkıldıktan sonra beklenmemeli, hemen tüketilmeli. Sebzeler pişirileceği zaman ayıklanır ve kesilir kesilmez az miktardaki kaynar suya atılarak veya susuz olarak kısa sürede pişirilirse çok az vitamin kaybı oluyor.

 D vitamini: Dişlerin güçlü olmasını sağlamakla birlikte birçok çalışma, düşük D vitamini alımının kolon kanseri riskini artırdığını gösteriyor. Bu vitamin için güneş ışınlarından faydalanmak gerekiyor. Yumurta sarısı, somon, orkinos gibi yağlı balıklar, zenginleştirilmiş süt ürünleri ve kahvaltılık gevreklerde bulunuyor.
KAYNAK:milliyet
Devamını Oku...

Altının gramı 100 TL'yi geçti ne kadar olacak ?

GOOGLE REKLAMLARI

Altının gramı 100 TL'yi geçti ne kadar olacak ? Bu bekleyişte altının onsu 1.737 dolarla son altı ayın en yükseğine çıkarken, dolar karşısında 1.29'a yaklaşan euro dört ayın en zirvesinde bulunuyor. Altının gramı içeride kritik olarak görülen 100 TL'nin üzerine çıktı.

Almanya Anayasa  Mahkemesi'nin Avrupa İstikrar Mekanizması'na (ESM) yapılacak katkı ile ilgili olumlu karar alması ve Fed'in bugün başlayacak olan iki günlük toplantısından yeni bir parasal genişleme açıklaması çıkabileceği beklentisi piyasaları yeşile boyadı.

Asya borsalarınde genelde yükseliş seyri gözlemlenirken, Japonya'da Nikkei 225 Endeksi günü yüzde 1.7 yükselişle kapattı.

Fed'in açıklayacağı yeni bir tahvil alım programı beklentisi özellikle altın tarafında etkili oluyor. Onsu 1.737 doları gören Aralık teslimi külçe altın son altı ayın en yükseğini görürken, Eylül başına göre de yaklaşık yüzde 3 primli bulunuyor. Altının gram fiyatı içeride de 100.6 TL'den satılıyor. Cumhuriyet altını ile çeyrek altın ise sırasıyla 660 TL ile 167 TL'den satılıyor.

Diğer tarafından para piyasalarında euro tarafında hareketli bir seyir izlenmeye devam ediyor. Hem Almanya'dan gelecek olumlu açıklama, hem FED'in tahvil alımıyla piyasaya daha fazla dolar sürme ihtimali hem de Moody's'in dün ABD'yi kredi notu konusunda uyarması euroyu, dolar karşısında dört ayın zirvesi olan 1.28'e çıkardı.
Devamını Oku...

Fenerbahçe Mersin İdman Yurdu süper lig maçı 16 eylül

GOOGLE REKLAMLARI

Fenerbahçe Mersin İdman Yurdu süper lig maçı 16 eylül 2012.Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında, 16 Eylül Pazar günü saat 20.30’da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Mersin İdman Yurdu ile oynayacağı maçın hazırlıklarını, Can Bartu Tesisleri’nde bugün akşam saatlerinde yaptığı ve basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanla sürdürdü.

Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman yönetimindeki antrenman saat 18.00’de başladı ve 1 saat 25 dakika sürdü.

Koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanda 2 gruba ayrılan oyuncularımız, 5’e 2 top kapma ve pas çalışması yaptı. Ardından 2 grup halinde yapılan ayak tenisi maçıyla devam eden antrenman, dar alanda yapılan çift kale maçla noktalandı.

Milli takımlarda bulunan Mert Günok, Bekir İrtegün, Mehmet Topal, Hasan Ali Kaldırım, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Özgür Çek ile ülkelerinin Milli takımlarında yer alan Miroslav Stoch, Dirk Kuyt, Joseph Yobo ve Raul Meireles antrenmanda yer almadı.

Sakatlıkları bulunan Milos Krasic, Serdar Kesimal, Egemen Korkmaz ve Moussa Sow tedavi ve çalışmalarını takımdan ayrı olarak tesislerimizde sürdürdü.
Devamını Oku...

Trabzonspor Sivasspor süper lig maçı 16 eylül

GOOGLE REKLAMLARI

Trabzonspor Sivasspor süper lig maçı 16 eylül 2012.Sivasspor ile karşılaşacak Trabzonspor, hazırlıklarını akşam antrenmanıyla sürdürdü.Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan antrenmana milli takım kamplarında bulunan Tolga, Adrian, Cech, Sapara ve Janko, izinli olan Zokora, gribal enfeksiyon geçiren Serkan Balcı ile sakatlığı bulunan Soner katılmadı. Milli takım kamplarından dönen Emre Güral ve Bamba ile sakatlıkları büyük ölçüde iyileşen Olcan, Volkan ve Giray çalışmada yer aldı.

Bordo-Mavili futbolcular, antrenmanda ısınma hareketlerinin ardından kanatlardan gönderilen ortalara gol vuruşu yaptı. Antrenmanda, yeni transfer Emerson'un yaptığı isabetli ortalar dikkati çekti.
Devamını Oku...

Galatasaray Antalyaspor süper lig maçı 15 eylül

GOOGLE REKLAMLARI

Galatasaray Antalyaspor süper lig maçı 15 eylül 2012.
Spor Toto Süper Lig’i 2012-2013 sezonu dördüncü hafta maçında Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Akdeniz Üniversitesi Stadı’nda Medical Park Antalyaspor’un konuğu olacak. 15 Eylül 2012 Cumartesi akşamı saat 20:30′da başlayacak olan karşılaşmanın bilet fiyatları açıklandı. Buna göre;
M.P. Antalyaspor Galatasaray maçının bilet ücretleri:
Rixos Numaralı Tribün Orta 200.00 TL
Rixos Numaralı Tribün Sol-Sağ 150.00 TL
Ceysu Maraton Tribün 125.00 TL
Adopen Kale Arkası 100.00 TL
Misafir Takım Kale Arkası 100.00 TL
Devamını Oku...

10 Eylül 2012 Pazartesi

Emeklilik hesabı yapanlar dikkatli olun !

GOOGLE REKLAMLARI

Emeklilik hesabı yapanlar dikkatli olun ! Bu küçük detaylar ileriki yıllarda başınıza büyük dertler açabilir.
İşte 18 yaş öncesi primlere dikkat çeken Kurt'un yazısı...
Emeklilikte en çok karşılaşılan sorunlardan ikisi, 18 yaş altı sigortalılık ile mahkeme kararıyla yaşını büyütenlerin emeklilik sorunlarıdır.
Bugün biz de her iki konuyu okurlarımızla paylaşalım istedik. Zira emeklilik hesabında bu iki konuyu dikkate almayanlar daha sonra sükutu hayale uğrayabilmektedir.
18 YAŞ ÖNCESİ ÖDENEN PRİMLER
SGK uygulanmasında, 18 yaşından önce uzun vadeli sigorta kollarına tabi olanların sigortalılık süresi, 18 yaşını doldurdukları tarihte başlamış kabul edilmektedir. Bu tarihten önceki süreler için ödenen uzun vadeli sigorta kollarına ilişkin primler ayrıca prim ödeme gün sayılarının hesabında dikkate alınmaktadır.
Ancak, SSK döneminde (506 sayılı Kanuna tabi olarak) 01.04.1981 tarihinden önce emeklilikle ilgili uzun vadeli sigorta kollarına primi ödeyenler hakkında, sigortalılık süresinin 18 yaşın doldurulduğu tarihte başlayacağına ilişkin hüküm uygulanmamaktadır. Yani, sigortalılık süresinin başlangıcı; 01.04.1981 tarihinden önce ise işe başlayanlar için işe başlama tarihi, 01.04.1981 tarihinden sonra işe başlayanlar için ise 18 yaşın doldurulduğu tarih olarak kabul edilmektedir.

Ancak 18 yaşın öncesinde geçen çalışma süreleri iptal edilmeyip, prim ödeme gün sayısına ilave edilmektedir. Bu durum, 5510 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden önce sigortalı olan 4/1-a sigortalıları için yalnızca yaşlılık aylığı şartları için geçerli olup, malullük ve ölüm aylıklarında uygulanmamaktadır.

Emekli olmak için sigortalılık süresi dışında yaş şartı da arandığı için 30.04.2008 tarihinden önce 18 yaşın altında geçen hizmetlerin bulunmasının erkekler açısından bu gün için önemi kalmamıştır. Çünkü kişi bugün 1 yaşında sigortalı olsa bile en erken, 60 yaşında emekli olabilecektir. 18 yaşından önce sigortalı olmuş kadınlar bu uygulamadan kısmen etkilenmişlerdir. 01.04.1981 ile 08.09.1981 (dahil) tarihleri arasında 18 yaşından önce sigortalı olmuş kadınlar 38 yaşından önce emekli olamazlar.

YAŞINI BÜYÜTENLERDE EMEKLİLİK


Yaşlılık Sigorta kollarından aylık bağlanmasına ilişkin haklardan yararlanmak için gerekli şartlardan en önemlisi belirlenen yaşın tamamlanmasıdır.

5510 sayılı Kanunda, sonradan yapılacak yaş düzeltmeleriyle erken emekli maaşı almak için yaşı büyültme girişimlerini önlemek amacıyla düzenlemeler yapılmıştır. Buna göre, uzun vadeli sigorta kollarına ilişkin yaş ile ilgili düzeltmelerin uygulanmasında;

- 5510 sayılıKanunla yürürlükten kaldırılmış kanunlara veya 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun geçici 20. maddesine göre, sigortalının ilk defa uzun vadeli sigorta kollarına tabi olduğu tarihte, sigortalıların ve hak sahibi çocuklarının nüfus kütüğünde kayıtlı bulunan doğum tarihleri dikkate alınır.

- Sigortalının, ilk defa Kanunlara tabi olduğu tarihten sonra doğan çocuklarının, nüfus kütüklerine tescil edilen doğum tarihleri hak sahipliğinde belirleyici unsur olur.

5510 sayılıKanunla yürürlükten kaldırılmış kanunlara veya 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun geçici 20. maddesine tabi sandıklara göre, sigortalının ilk defa uzun vadeli sigorta kollarına tabi olduğu tarihten sonra yaptığı yaş düzeltmeleri dikkate alınmaz.

Sigortalının yaşı, tahsis talep veya ölüm tarihinden doğum tarihinin çıkartılmasıyla tespit edilir. Sigortalının yaşı hangi tarihte doldurduğunun tespitinde, doğduğu tarih ayın kaçıncı günü ise yine o ayın o gününe rastlayan tarih itibariyle söz konusu yaşı tamamladığı kabul edilir.
Devamını Oku...

Kredi masraflarını nasıl geri alırız ?

GOOGLE REKLAMLARI

Kredi masraflarını nasıl geri alırız ? Bazı banka müşterilerince yapılan itiraz ve açılan davalar sonucunda kredi masrafları bu kişilere banka tarafından iade edilmekte. Gelen yoğun sorular neticesinde sizleri aydınlatmak ve yol göstermek amacıyla bir yol haritası çıkardık.

Kimler kredi masrafını geri isteyebilir?
Bankalardan her ne ad altında olursa olsun alınan her türlü kredi kullanıcısı başvuru hakkına sahiptir.

Kredi sözleşmesinde böyle bir masrafın alınacağına dair herhangi bir hüküm yoksa başvuru yapılması uygundur. Yargıtay’ın ilgili kararı gereği 10 yıl içinde kullanılmış olan krediler için başvuru yapılabilir.
Ne yapılması gerekiyor?
Kredi masrafının alınması için aşağıdaki yol haritasının takip edilmesi yeterlidir.

1. Aşama: Kredi kullanmış olduğunuz banka genel müdürlüğüne hitaben bir mektup yazarak ödediğiniz dosya masrafının iadesini talep edilmelidir. Bu mektup iadeli taahhütlü olarak yollanmalıdır. Mektup örneği için tıklayınız..!

Bankanın kredi dosya masrafını iade etmesi durumunda sorun kalmayacaktır. Ancak bankanın iadeyi gerçekleştirmemesi durumunda ikinci aşamaya geçilmelidir.

2. Aşama: Bankanın dosya masrafını ödemeyi kabul etmemesi üzerine;

a- Dosya masrafı miktarı 1.161,67.-TL’nin altında ise bulunduğunuz ilçenin Tüketici Hakem Heyetine dilekçe ile başvurunuz. Dilekçe örneği için tıklayınız..!

b- Dosya masrafı 1.161,67.-TL’nin üstünde ise doğrudan Tüketici Mahkemelerine dava açılmalıdır. Tüketici mahkemesi bulunmayan yerlerde Asliye Hukuk Mahkemelerine başvurulması yeterlidir.
KAYNAK:memurlar.net
Devamını Oku...

Doğalgazda zam haberi

GOOGLE REKLAMLARI

Doğalgazda zam haberi 10 eylül 2012.Radikal Gazetesi'nin haberine göre, BOTAŞ’ın maliyetinin altında satış yaptığına ilişkin açıklamalar doğalgazda 1 Ekim ya da 1 Kasım itibariyle doğalgaza zam olacağı sinyali olarak algılandı. Ancak bazı iller iki kere şanssız olacak. Çünkü tarife zammı da kapıda. Geçen günlerde Kayseri’de zam yapıldı. Konutlarda yüzde 7’ye varan zam gerçekleşti. Kayseri’nin ardından Konya’da da yüzde 4’lük tarife zammı yapıldı. Şimdiye kadar 54 bölgede dağıtım şirketlerine verildi. Süreler peyderpey doluyor. Kayseri ve Konya’nın yanı sıra Kütahya, Erzurum, Gebze gibi birçok dağıtım bölgesinde süre doldu. Sürelerin tamamen dolması 2016’yı bulacak.

Eylül ayının sonuna kadar zam için çalışma yapılacak. Çalışmayla  BOTAŞ’ın yıl sonu zararının tamamen mi kapatılacağı yoksa yarı yarıya mı indirileceği konusundaki alternatif hesaplamalar yapılacak. BOTAŞ’ın tamamen zararının kapatılması için yaklaşık yüzde 30 zam ihtiyacı bulunuyor. Ancak yapılacak zam oranının bu kadar yüksekolmasını kimse beklemiyor. BOTAŞ’ın zararının belli bir seviyede tutulması için zam oranının hangi oranda yapılması gerektiği konusunda çalışma yapılacak. Çalışma Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’a sunulacak ve kararı Erdoğan verecek.

Hangi iller şanssız Bu zammın dışında bir de bazı illerde tarife zammı yapılması gerekiyor. İlk zam Kayseri’de yapılmıştı, şimdi de Konya’da yapıldı. 2003’te birçok bölgede gaz dağıtımı sıfıra yakın kârla özel şirketlere dağıtıldı. Bu şirketlere 8 yıl boyunca zam yapmama şartı getirildi ki bu süre dolmaya başladı. Kayseri’de gaza ağustos başı itibariyle yüzde 7 zam yapıldı. Konya’dan sonra sırada Kütahya, Çorlu, Erzurum, Gebze, İnegöl, Çatalca, Çorum, Balıkesir , Sivas, Aksaray , Samsun var.
Devamını Oku...

Türkiye - Estonya maçı 11 eylül

GOOGLE REKLAMLARI

Türkiye - Estonya Dünya Kupası grup maçı 11 eylül 2012.
(A) Milli Futbol Takımı'nın 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri (D) Grubu'nda 11 Eylül Salı günü İstanbul'da Estonya ile yapacağı maçın bilet satışı sürüyor.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maçın bilet satışı Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) resmi internet sitesinin (www.tff.org) yanı sıra, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ve İstinye Park'ta açılan gişelerden de yapılıyor. Futbolseverler stat ve İstinye Park'ta yer alan gişelerden kişi başı en fazla 4 adet olarak Estonya maçı biletlerini alabiliyor. Gişeler 09.30-17.30 saatlerinde açık olacak. Maç günü de stadyum gişeleri saat 21.45'e kadar açık tutulacak.TFF'nin, tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, ilk kez tüm bilet satış operasyonunu üstlendiği bu karşılaşmanın bilet fiyatları 3. kategori 20, 2. kategori 30 ve 1. kategori 50 lira olarak belirlendi. Karşılaşmanın gişe satışlarından da hizmet veya işlem bedeli alınmıyor. Ayrıca gişelerden yapılan bilet satışlarında ödeme yöntemi olarak sadece nakit para kullanılabiliyor.
Devamını Oku...

Galatasaray Kartalspor Hazırlık Maçı

GOOGLE REKLAMLARI

Galatasaray Kartalspor Hazırlık Maçı 10 eylül 2012.Kartalspor yıllardır mücadele ettiği PTT 1. ligde bu sezon oynadığı 2 maçta 1 galibiyet, 1 yenilgi ile 3 puanunla 10 sırada yer alıyor. Kartalspordan gelen bu maç teklifini geri çevirmeyen Galatasaray, Kartalın 7 bin kişilik sahasında maça çıkacak.

Galatasaray’ın Lyon’dan transfer ettiği deneyimli savunma oyuncusu Cristiano Marques Gomes, 10 Eylül Pazartesi günü saat 17:00’de Radyo Seymen Kartal stadında Kartalspor ile Galatasaray arasında yapılacak hazırlık karşılaşmasında taraftarın karşısına çıkacak.
Devamını Oku...

7 Eylül 2012 Cuma

2012 Yılı Kurban Fiyatları Yerleri Uygun Kurbanlıklar

GOOGLE REKLAMLARI

2012 Yılı Kurban Fiyatları Yerleri Uygun Kurbanlıklar.Kurban Bayramı yaklaşırken, kurbanlıkların fiyatları da şekillenmeye başladı. Geçen seneye göre fiyatlarda çok farklılık beklemeyen et sektörü temsilcileri, dana fiyatlarının kilosuna göre 3 bin 500 ile 7 bin lira arasında değişeceğini söyledi.
Emin Et Yönetim Kurulu Başkanı Emin Arslan, yem fiyatlarıyla paralel olarak kesime giden hayvan sayısının da arttığını buna karşın, bunların dişi hayvan olması nedeniyle fiyatlarda değişikliğe neden olmayacağını ifade etti. İthalatın, Türkiye’de hayvan sayısını artırdığını kaydeden Arslan, “Bu yıl Kurban’da canlı dana, kilosu 12-14 liradan satılır. Bu da fiyatın 3 bin 500-7 bin lira arasında olacağını gösteriyor. Koç fiyatları ise 15-16 lira bandında olur. Yani kilosuna göre 500 lira ile bin 200 lira arasında değişir” diye konuştu.
‘İTHAL KURBAN OLMAYACAK’
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasına karşın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Et ve Balık Kurumu’nun ‘ithal kurbanlık’ konusunda adım atmadığının altını çizen Arslan, Türkiye’de yeterli sayıda kurbanlık olduğunu söyledi. Bayramın 10 gün olması durumunda zaten insanların tatili tercih edeceğine değinen Arslan, vakıf ve dernekler yoluyla satışın daha çok olacağını belirtti.
‘YEM FİYATI DÜŞMELİ’
Saray Çiftliği Genel Müdürü Nadir Yürüktümen de bayramda kurbanlık fiyatlarında bir artış beklemediklerini ifade etti. Yem maliyetlerindeki artışın ithalat nedeniyle et fiyatlarını etkilemediğini kaydeden Yürüktümen, “Kurbanlıklarda artış beklemememin bir nedeni de bu. Çünkü yemdeki artış nedeniyle besici zarar eder noktaya geldi. Zaten hayvanları elden çıkarmanın yolunu arıyorlar; bayram bunun için bir neden olacak. Yem fiyatlarını düşürmenin bir yolunu bulamadığımız sürece hayvancılık sektörü bundan zarar görecek” diye konuştu.
Devamını Oku...

Afyonda şehit düşen 25 askerin isimleri ve memleketleri

GOOGLE REKLAMLARI

Afyonda şehit düşen 25 askerin isimleri ve memleketleri.
Türkiye’yi yasa boğan 25 haberi sabah saatlerinde geldi. Açıklamayı TSK yaptı. 25 askerin şehit olduğunu 8 askerin de yaralandığınmı duyurdu.
YUTKUNA YUTKUNA SIRALADI
Ardından şehitlerin kimlikleri ve memleketleri belli oldu. Habertürk TV spikeri Didem Arslan, şehitlerin isimlerini ve memleketlerini canlı yayında aktarırken oldukça zor nalar yaşandı.İşte spikerin canlı yayında yutkuna yutkuna sıraladığı o liste:
Bedri Naim- ERZURUM
Murat Döğer-KIRIKKALE
Hüseyin Apaydın-BALIKESİR
Cüneyt Akkuş- ORDU
Ayhan Kurtsu-KASTAMONU
Kadir Aydın-AKSARAY
Fatih Şalgam-KASTAMONU
Bayram Uluer-ÇORUM
Burak Kaplan-ÇORUM
Emrah Aral-MANİSA
Emrah Kartal-ZONGULDAK
Hayri Kaya-GAZİANTEP
Emre Yıldırım-NEVŞEHİR
Emrah Sandalcı-KIRIKKALE
Mehmet Emre Özer-GAZİANTEP
Hüseyin Gökhan Eriç-ISPARTA
Tolga Taşdan-TOKAT
Ahmet Tosun-ADANA
Burak Umut Gedik-ERZİNCAN
Onur Fikret Gülger-TRABZON
Macit Coşkun-ZONGULDAK
Barış Öztürk-ESKİŞEHİR
Mehmet Emin Çuğun-IĞDIR
Abdullah Tokgöz-YOZGAT
Faruk Ergeç-ANKARA
Devamını Oku...

Kısırlık Kök Hücre İle Tarihe Karışacakmış

GOOGLE REKLAMLARI

Kısırlık Kök Hücre İle Tarihe Karışacakmış.Çocuk sahibi olamama, evli çiftlerin yaklaşık %15'inin sorunu. Ancak basit yöntemlerle sonuç alınamasa bile günümüzdeki teknik olanaklar sayesinde Tüp Bebek merkezleri büyük olasılıkla çiftlere çözüm sunuyor. Sonuçta eğer erkekte bir iki tane bile sperm hücresi ve kadında da yumurta hücresi bulunursa bunların laboratuvarda birleştirilmesiyle ailelerin bebeklerine kavuşması sağlanabiliyor. Ortalama üç deneme sonrasında Tüp Bebek tedavilerinde toplamda % 85-90 lara ulaşan bir gebelik oranı var.

Ancak ne yazık ki yine de bazı çiftler var ki, erkeğin ameliyatla dahi testislerinden sperm, kadından ise sağlıklı yumurta elde edilemiyor ve tüp bebek tedavisi transferle sonuçlanamıyor. Artık günümüzde tıp şu an için imkansız denen böylesi zor durumların tedavisine yönelik çalışmalar içersinde. Kök hücre teknolojisi de bu araştırmaların önde gideni..

Kök hücrelervücutta bulunan doku ve organları oluşturan en temel hücreler. Embriyonun ana rahminde gelişimi sırasında çoğalarak, yönlendikleri dokuları ve bunlardan da organları yapıyorlar. Sonra da organ hasarlarında, ya da ihtiyaç ortaya çıktığında tekrar aktifleşerek çoğalmaya ve bozulmuş dokunun yenilenmesine çalışıyorlar. Günümüzde araştırmacılar kök hücreleri elde ettikten sonra, hasarlı olan organın içerisine vererek, sağlıklı hücrelerin oluşmasını ve dolayısıyla bozulmuş fonksiyonunu tedavi etmek için uğraşmaktalar. Kök hücreler kullanılarak tedavileri kısmen de olsa sağlanabilen organlar kalp kası, karaciğer dokusu, kemik dokusu ve sinir dokusu. Erkeklerde üreme hücrelerinin kök hücreleri ise testislerde bulunan spermatogoniumlar'dır. Eğer çoğalmalarını engelleyen bir durum söz konusuysa, erkekte sperm yokluğu yani azoospermi ortaya çıkıyor. Eğer bu hücreler uygun şekilde izole edilebilirlerse, başka dokularda ve testislerde de spermatogenezi yani yeni sperm oluşumunu sağlayabilecekler.

İşte bu yeni teknolojinin infertilite/kısırlık tedavisinde de kullanılması umut veren bir yaklaşım..

Kök hücreler erişkinlerde kemik iliğinden; embriyo hücrelerinden ve kordon kanından elde edilebilirler. Başkasının kök hücrelerinin kullanılması durumunda vücut bu hücreleri kabul etmeyebiliyor. Bu nedenle kişinin kendi kök hücrelerinin kullanılması daha mantıklı görünüyor. Örneğin çocuk doğduğunda kordon kanı alınarak içerisindeki kök hücreler saklanırsa, çocuk erişkin yaşa geldiğinde bu hücreleri kullanılarak bazı hastalıkları tedavi edilme şansı olabilecektir.  Kordon kanı bankacılığının ana hedefi de budur. Doku uyumluluğu gösterilmiş olan kardeşler arasında da kök hücre nakli başarılabilmektedir. Bir diğer alternatif de, kendi kemik iliğinden alınan kök hücrelerin kullanılmasıdır.

Kök üreme hücreleri olan spermatogoniumların çoğalmasındaki sorunun aslında hücrenin kendinden çok bunları çevreleyen ve destekleyen civar hücrelere ait olduğunu düşünülmektedir.  Bu destek (Sertoli) hücreleri genetik olarak bozuk olan hayvanlarda, üreme kapasiteleri olmayan spermatogoniumların, sağlıklı hayvanlara nakledilmeleri durumunda normal çoğalmalarını başarabildikleri ve hatta bunlardan yavrular bile doğabildiği gösterilmiştir.

Aynı durum, normalde menopoz yaşı 48-49 olması gerekir iken, 40 yaşından daha önce hatta 20 li yaşlarda yumurtaların tükenmesi sonucu üreme yeteneğini kaybeden erken menopoz hastası genç kadınlar için de söz konusu. Yumurtalıklardan veya kan hücrelerinden elde edilecek kök hücrelerle yeni yumurta üretimi de pek yakında başarılacak ve bu kadınların da anne olması mümkün olacaktır.

Öyle görülmektedir ki belki en fazla 5-10 yıl içinde daha da gelişecek ve kusursuz hale gelecek yöntemlerle, kısırlık sorunu yaşayan erkekler ya da kadınlar cilt veya kemik iliğinden alınacak kök hücrelerle, kendi genlerini taşıyan çocuklara sahip olabilecekler.
Kaynak:milliyet
Devamını Oku...

Hollanda Türkiye 2014 Dünya Kupası Eleme Karşılaşması 7 Eylül

GOOGLE REKLAMLARI

Hollanda Türkiye Dünya Kupası Eleme Karşılaşması 7 Eylül 2012.A Milli Futbol Takımı'nın, 2014 FIFA Dünya Kupası grup elemesinde oynayacağı Hollanda maçını İspanyol hakem Carlos Velasco Carballo yönetecek.
UEFA elit hakem kategorisinde bulunan Carballo, 2012 Avrupa Şampiyonası'nda da görev aldı. Carballo'nun bu maçta yardımcılıklarını Roberto Fernandez Alonso ve Juan Carlos Jimenez Yuste yapacak. David Borbalan Fernandez dördüncü hakem olacak.
Maç: Hollanda-Türkiye
Saat: 21:30
Kanal: Star tv
Milli Takımın gruptaki ilk maçı olan Hollanda-Türkiye karşılaşması 7 Eylül 2012 Cuma akşamı TSİ 21.30'da Amsterdam Arena'da oynanacak.
Devamını Oku...

Genoa - Galatasaray hazırlık karşılaşması 7 eylül

GOOGLE REKLAMLARI
Genoa - Galatasaray hazırlık karşılaşması 7 eylül 2012.Galatasaray Futbol Takımı, İtalyan ekibi Genoa ile 7 Eylül Cuma günü hazırlık maçı yapacak.Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, milli maçlar nedeniyle Spor Toto Süper Lig'e verilecek arada, İtalya'nın Genoa takımıyla bir hazırlık karşılaşması yapılacağı belirtilirken, İtalyan ekibinin 119. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mücadelenin 7 Eylül Cuma günü gerçekleştirileceği aktarıldı.Luigi Ferraris Stadı'ndaki maçın TSİ 22.30'da başlayacağı açıklandı.
Devamını Oku...

3 Eylül 2012 Pazartesi

Uzman Çavuş nasıl olunur? Şartları nelerdir?

GOOGLE REKLAMLARI
Bugün ele alacağımız konu Uzman Çavuş nasıl olunur ve şartlı nelerdir? Asker’de kalıp Uzman Çavuş olmak isteyenler için şartları siz değerli kullanıcılarımız için araştırdık. Askerlik yaptığınız birimde, genel olarak Lise mezunuysanız ve sınavlarda başarılı olabilirseniz Uzman Çavuş olmaya hak kazanırsınız. Bu Kutsal mesleği icra edebilmek için yazımızın devamında gerekli şartları bulabilirsiniz.
Uzman Çavuş nasıl olunur? Şartları nelerdir?
1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
2. Askerlik hizmetinin 6’nci ayı ile terhisini takip eden üç yıl içerisinde başvurmak.
3. Ortaokul, lise, yüksek okul veya fakülte mezunu olmak.
4. Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş, askeri öğrencilikle ile ilişiği kesilmemiş olmak.
5. Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi, bir cürümden hükümlü bulunmamak, soruşturma altında veya yargılanıyor olmamak.
6. TSK manevi şahsiyetine gölge düşürücü, askerlik şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasa dışı siyasi, yıkıcı, bölücü, ideolojik görüşü benimsememiş olmak.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi sitesi olan http://www.hvkk.tsk.mil.tr adresinden ve Askerlik Şubesi panolarında yayınlanan ilanlara göre müraacat edebilirsiniz.
Devamını Oku...

İstanbul yollarına özel otobüs şeridi

GOOGLE REKLAMLARI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 3 Eylül’de sadece toplu taşıma araçlarının kullanacağı ”Toplu Taşıma Yolu” (Bus Line) uygulamasını başlatacak.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul’daki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla dünyanın gelişmiş pek çok ülkesinde uygulanan ”Toplu Taşıma Yolu” uygulaması hizmete girecek. Belirlenen güzergahlarda vatandaşların büyük zaman tasarrufu sağlayacağı uygulama, benimsenmesi halinde yaygınlaştırılacak. Pilot bölge olarak Millet Caddesi-Topkapı-Aksaray ve Şirinevler-Mahmutbey yolunda başlayacak uygulama, daha sonra Topkapı-Aksaray-Taksim, Kızıltoprak-Bostancı-Tuzla, Beşiktaş-Maslak ve Yenikapı-Başakşehir şeklinde genişletilecek. Uygulama, hafta içi trafiğin yoğun olduğu 07.00-10.00 ile 16.00-20.00 saatlerinde yapılacak, bunun dışında diğer araçların kullanımına açık olacak. Uygulama saatleri ve giriş çıkışlara ait düzenlemeler, şeritlerde yatay ve düşey işaretlemeler yapıldı. ”Toplu Taşıma Yolu” kompenantlı boya ile veya gereken yerlerde hareketli fiziki engelle ayrıldı. Şeride giren otomobile ceza kesilecek Toplu ulaşım araçları haricinde yola giren ve parklanma yapan araçlar, EDS kameraları ve Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlenecek, belirtilen saatlerde sağ şeritlerde yükleme-boşaltma ve park yapılmayacak. Şerit başlangıcında, bilgilendirme levhalarıyla sürücülere gerekli uyarılar yapılacak, kurallara uymayan sürücüler EDS ile tespit edilerek ceza kesilecek.
650 bin litre yakıt tasarrufu
Millet Caddesi’nde, Topkapı-Aksaray istikametinde her iki yöndeki sağ şerit İETT ve özel halk otobüslerine tahsis edildi. Şirinevler-Mahmutbey yolu da sadece İETT, özel halk otobüsleri ve minibüsler tarafından kullanılacak. Söz konusu şeritlerde taksiler sadece duraklarda yolcu indirip bindirebilecek.
Uygulamayla, özel araç yerine toplu taşıma sistemini belirtilen saatlerde günde yaklaşık 17 bin kişinin kullanması öngörülüyor. Araç sahiplerinin toplu taşımayı seçmesiyle yıllık 650 bin litre yakıt tasarrufu olacağı hesaplanıyor.

Uzmanlar Bus lIne’a pek sıcak bakmadı
İstanbul ulaşımında 3 Eylül’de başlatılacak Bus Line (Otobüs hattı) uygulaması konunun uzmanlarınca şöyle değerlendirildi:
Prof. Dr. Nadir Yayla
(İTÜ İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Ana Bilim Dalı)

“Bus Line, bizde bir dönem tercihli otobüs yolu olarak Taksim – Levent arasında uygulandı. Bu dünyada da uygulanan, faydaları görülen yararlı bir uygulama. Ayrıca  ekonomik bir rahatlık da sağlar. Ama en önemli koşulu yolun uygun olmasından geçer. Bir diğer yararı da özel otomobil kullananları toplu taşıma kullanmaya teşvik etmesidir. Ancak bizim ülkemizde maalesef insanları özel otomobillerinden ayırmak çok kolay olmuyor. Tabii uygun olmayan trafiğin yoğun olduğu yollarda bu uygulama yapılacaksa gidiş geliş olarak hesap edersek yaklaşık 7 metrelik yol ayırmanız lazım. Trafin yoğun olduğu yollarda bu uygulama tıkanmaya yol açacaktır. Beşiktaş Maslak yolunda yaparsanız zaten kilitli olan trafiği içinden çıkılmaz bir hale sokarsınız.”
Doç. Dr. Murat Ergün
(İTÜ İnşaat Fak. Ulaş. Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi)

 “Bus Line mantığı bu değil esasında, bunun tümüyle planlanması lazım. Bu bir ‘yap dene gör’ planıdır. Kısmi bir çözüm sağlar ama kesin sonuç sağlamaz. Örneğin bu sistemi uygulamak istedikleri Millet Caddesi çok yoğun taşıt trafiğinin olduğu bir cadde. Bu uygulamayla özel otomobil trafiği çok olumsuz derecede etkilenecek. Tabii ulaştırma mühendisliği böyle olmuyor. Bu uygulamanın çok başarılı olacağını sanmıyorum. Otobüs yolu ayrılmadığı için de bu şeride tecavüzler kaçınılmaz olacak. Toplu taşıma yolcusu için avantajlı gibi ama özel otomobil sahipleri için pek olumlu olduğu söylenemez. Geçici bir çözüm. İstanbul’u raylı sistem haricinde hiçbir çözüm kurtaramaz. O da yer üstünden değil yeraltından olması koşuluyla. İyimser bakamıyorum. Daha fazla sıkıntı yaratabilir. Yolu bire bir ayırsa belki daha iyi olurdu. Yoğun yollar ana arterler seçilmiş, daha farklı güzergahlar seçilseydi belki çok daha iyi olabilirdi.”
Devamını Oku...

Ana rahmine düşmeden sağlık taraması

GOOGLE REKLAMLARI
Günümüzde ciddi genetik hastalıklar gebelik sırasındaki taramalarda veya doğumdan sonra tanımlanabilmektedir. Ancak bebekteki bu hastalıklar ultrasonografi, amniosentez gibi yöntemler ile ancak gebeliğin dördüncü ayında saptanabilmekte ve önemli bir sorun bulunması durumunda da gebelik 5. ay civarında sonlandırılmaktadır. Bu yüzden psikolojik olarak bebeğe hazırlanan ve bağlanan anne baba adayı ciddi olarak travmaya uğramaktadırlar.
Son yıllarda genetik bilimindeki gelişmeler sayesinde henüz gebelik oluşmadan, tüp bebek yöntemleriyle laboratuar ortamında geliştirilen embriyolar üzerinde genetik inceleme yapılması ve seçilmiş olan sağlıklı embriyoların anne adayının rahmine yerleştirilmesi mümkün olmuştur. Bu yönteme gebelik öncesi genetik tanı (Preimplantasyon Genetik Tanı-PGT) adı verilmektedir.
Elbette bu yöntem tüp bebek tedavisi gerektiren durumlarda ve bilinen bir hastalığın taranması durumlarında geçerlidir. Gebelik öncesi genetik tanı, anne ve baba adayından elde edilen yumurta ve sperm hücrelerinin laboratuar ortamında döllendirilmesi sonucu gelişen embriyolardan bir adet hücre alınması ile gerçekleştirilmektedir.
Günümüzde, transfer öncesi genetik tanı yapılan hastaları iki ana grupta toplamak mümkündür:
1. Genetik tarama grubu
a) Üç veya daha fazla düşük yapmış olanlar (tekrarlayan düşükler),
b) Gebelikle sonuçlanmayan üç ya da daha fazla tüp bebek denemesi bulunan çiftler (tekrarlayan implantasyon / tutunma başarısızlığı),
c) Önceki düşük veya ölü doğumda yapılan incelemede bebekte genetik bir kusur bulunanlar,
d) Tüp bebek tedavisi adayı annenin 38 yaş ve yukarısında olması durumunda (Bu durumda ileri yaş nedeniyle genetik kusurlu çocuk sahibi olma riski artmaktadır),
e) Şiddetli erkek kısırlığı ile birlikte görülen kromozom bozukluğu veya genetik hastalığı olanlar
f)  Eşlerden birisinde genetik bir problem nedeniyle gebelik elde edilememesi durumunda (buna kromozomlardaki sayısal veya yapısal bozukluklar neden olabilmektedir).
2. Genetik Tanı Grubu:
a) Kalıtsal ciddi bir hastalık (tek gen hastalığı) taşıyıcılığı bulunan çiftler,
b) Önceki çocuklarında genetik hastalık tespit edilen çiftler,
c)  Anne-babasında ya da diğer akraba bireylerinde gen kusuruna bağlı kalıtsal hastalık bulunan çiftler,
d)  Hasta kardeşine yardımcı olabilmesi amacıyla doku uyumu gösteren sağlıklı bebek isteyen çiftler (embriyolarda HLA doku tiplemesi).
Tüm bu sebeplerle günümüzde tüp bebek merkezleri artık genetik merkezlerle iç içe çalışmaktadır.
Sakatlıklar, kanser, AIDS, kronik hastalıklar gibi insanlığın başına musallat olan çoğu problemin çözümü de muhtemelen moleküler biyoloji ve genetik biliminin ilerlemesi sayesinde çözülecek gibi görünmektedir.
Doç. Dr. Selman Laçin
Medicana International İstanbul Hastanesi
Tüp Bebek Merkezi Başkanı
http://www.istanbultupbebek.org / http://www.kisirlik.com.tr/
Devamını Oku...

Yaz mevsiminin en tehlikeli Hastalıklarından biri : Lejyoner Hastalığı

GOOGLE REKLAMLARI
Lejyoner Hastalığı ilk olarak tespit edildiği 1976 yılından beri pek çok ölümlere yol açmaktadır.
Tanım: Lejyoner Hastalığı bakteriyel bir pnömoni (zatürre) dir.
Etken: Legionella Pneumophilia adlı bakteri.
Sıklık: Toplumda görülen pnömoninin 4. en sık nedenidir (ortalama %5). Hastanede oluşan pnömonilerin de sık nedenlerinden biridir.
Bulaşma yolları : Bakterinin bulunduğu suyun nefes yolu (inhalasyon) veya aspirasyonu. Sıcak mevsimlerde oluşan seller, özellikle otel, hastane klimaları.
Riskli grup : Sigara içenler, kronik (uzun süreçli) akciğer hastalığı olanlar, ileri yaş (> 65 yaş), romatizmal hastalıklar nedeniyle özel ilaç (TNF-alfa blokör) kullananlar, kalp transplantasyonu olanlar.
Şikayetler: Bulaştıktan 2-14 gün sonra (kuluçka dönemi) hafif, kuru vasıfta öksürük ile başlar. Çok az balgam oluşur ki bu kan içerebilir. Özellikle yüksek ateş (>38.8C) ile ishal (diare), bulantı, kusma ve karın ağrısı gibi mide barsak sistemine ait şikayetler çok ön plandadır. Ayrıca genel bir vücut kırgınlığı, halsizlik, baş ağrısı, baş dönmesi, uyku hali, yaygın vücut ağrıları (eklem, kas ve/veya göğüs ağrısı gibi) şikayetler de görülebilir.
Teşhis: Klinik öykü (şüpheli bulaşma yolları; otel, hastane kliması, sel vb), fizik muayene, kan tahlili, akciğer filmi ve yapılabiliyorsa etken bakteriye karşı spesifik (özel) testler (idrarda bakteri antijeni, özel bakteri vasatında üretilmesi).
Tedavi: Lejyoner Hastalığı düşünülür düşünülmez (kültür sonuçlarını beklemeksizin) tedavisine başlanması gereken hastalıklardan biridir. İdeali tedavinin hastanede yapılmasıdır. Tedavisinde antibiyotikler (iki gurup; kinolon veya makrolid gurubu)  7-14 gün (ağır hastalarda bu süre 21 güne çıkabilir)  süre ile uygulanır. Antibiyotikler ilk olarak damar yolu ile başlanır ve sonrasında ağız yoluyla devam edilir.
Önlem: Özellikle hastanelerin kullandıkları suyu sık sık etken bakteri yönünden kontrolü, belediyelerin içme sularını klorlaştırma yerine daha modern tekniklerle (monokloramin) ile dezenfeksyonu önerilmektedir
Devamını Oku...

Self Coachıng-Kendinizin Koçu olmak ister misiniz ?

GOOGLE REKLAMLARI
STEVE JOBS NASIL BAŞARDI?
Yaşam akıp giderkenyolunda gitmeyen ya da siz de hoşnutsuzluk yaratan durumlar,zamanlar bulunur…Bu zamanlarda belki üstünde durmadan yolunuza devam eder ve her şeyi aynı bırakıp döngünüzü sürdürürsünüz…Bu ise size aynı sonuçları ya da durumları yaşatır,defalarca…
Ya elinizden gelen her şeyi ” ama her şeyi” yaptığınızda, tüm istediklerinizin gerçekleşeceğini bilseydiniz
Davranışlarınız şimdi olduğundan nasıl farklı olurdu?
Ertelediğiniz neleri gündeminize alırdınız?
•    İlişkileriniz nasıl olurdu?
•    İşe bakışınız nasıl değişirdi?
•    Para konusundaki inançlarınıza ne olurdu?
•    Mental ve fiziksel açıdan sağlığınız nasıl olurdu?
•    Kendinize bakışınız nasıl olurdu?
•    Kendinize güveniniz, saygınız, kendinize verdiğiniz değer ne kadar artardı?
•    Dünyaya nasıl bakardınız?
•    Şimdi kullandığınız “ama, keşke, eğer” sözcüklerinin yerine hangi sözcükleri kullanırdınız?
•    Kariyerinizin hangi basamağında olurdunuz?
•    Satışlarınız kaç katına çıkardı?
•    Çalıştığınız kurum bundan nasıl etkilenirdi?
•    Aileniz bundan nasıl etkilenirdi?
•    Hangi bahanelere ihtiyacınız kalmazdı?
•    Enerjinizi ne için harcıyor olurdunuz?
Yukarıdaki sorulara siz de ekleme yapabilirsiniz. Her şeyin mümkün olduğunu varsayarak sorulara verdiğiniz yanıtlar yaşamınızda çok şey değiştirebiliyorsa koçluk sistemiyle tanışmanın zamanı gelmiş demektir.
Self Koçluk, bireylerin kendilerinde değişim ve dönüşüm gerçekleştirecekleri,kendileri için alacakları bir koçluk eğitimidir.
Kimler katılabilir?
  Koç olmak isteyen ancak bu işin kendileri için uygun olup olmadığından emin olmak isteyenler·        
•    Bir hedefi olup da erteleyenler
•    Yaşam amaçlarını bulmak ve bu amaca ulaşıp kendilerini gerçekleştirmek isteyenler
•    Hayallerindeki işi arayanlar, daha başarılı bir kariyer isteyenler, daha çok kazanmak isteyenler
•    İlişkilerini yoluna koymak ya da yeni bir ilişkiye sahip olmak isteyenler
•    Kararsızlık yaşayanlar
•    Karmaşadan uzaklaşıp dengeli bir yaşam sürmek isteyenler
•    Aileleriyle, çocuklarıyla,sosyal çevreleriyle daha iyi iletişim kurmak isteyenler
•    Evlenmenin veya boşanmanın eşiğinde olanlar
•    Yaşamlarının zor bir döneminde (Sınav,diyet,yüksek performans hedefi) olanlar
•    İş kurmak isteyenler
•    Daha iyi yönetici olmak isteyenler
•    Kaynaklarını daha iyi kullanmak isteyenler
O zaman en azından bugüne kadar yaptıklarınızdan farklı bir şey yapıp kendinize koçluk yapmayı deneyimleyip ister devam edin yep yeni bir mesleğe doğru yol alın…İster kendinizdeki kazanımların ve yepyeni sonuçların keyfini sürün…
Karar sizin ama önce küçük bir adımla başlayın…
Devamını Oku...

Self Coachıng-Kendinizin Koçu olmak ister misiniz ?

GOOGLE REKLAMLARI
STEVE JOBS NASIL BAŞARDI?
Yaşam akıp giderkenyolunda gitmeyen ya da siz de hoşnutsuzluk yaratan durumlar,zamanlar bulunur…Bu zamanlarda belki üstünde durmadan yolunuza devam eder ve her şeyi aynı bırakıp döngünüzü sürdürürsünüz…Bu ise size aynı sonuçları ya da durumları yaşatır,defalarca…
Ya elinizden gelen her şeyi ” ama her şeyi” yaptığınızda, tüm istediklerinizin gerçekleşeceğini bilseydiniz
Davranışlarınız şimdi olduğundan nasıl farklı olurdu?
Ertelediğiniz neleri gündeminize alırdınız?
•    İlişkileriniz nasıl olurdu?
•    İşe bakışınız nasıl değişirdi?
•    Para konusundaki inançlarınıza ne olurdu?
•    Mental ve fiziksel açıdan sağlığınız nasıl olurdu?
•    Kendinize bakışınız nasıl olurdu?
•    Kendinize güveniniz, saygınız, kendinize verdiğiniz değer ne kadar artardı?
•    Dünyaya nasıl bakardınız?
•    Şimdi kullandığınız “ama, keşke, eğer” sözcüklerinin yerine hangi sözcükleri kullanırdınız?
•    Kariyerinizin hangi basamağında olurdunuz?
•    Satışlarınız kaç katına çıkardı?
•    Çalıştığınız kurum bundan nasıl etkilenirdi?
•    Aileniz bundan nasıl etkilenirdi?
•    Hangi bahanelere ihtiyacınız kalmazdı?
•    Enerjinizi ne için harcıyor olurdunuz?
Yukarıdaki sorulara siz de ekleme yapabilirsiniz. Her şeyin mümkün olduğunu varsayarak sorulara verdiğiniz yanıtlar yaşamınızda çok şey değiştirebiliyorsa koçluk sistemiyle tanışmanın zamanı gelmiş demektir.
Self Koçluk, bireylerin kendilerinde değişim ve dönüşüm gerçekleştirecekleri,kendileri için alacakları bir koçluk eğitimidir.
Kimler katılabilir?
  Koç olmak isteyen ancak bu işin kendileri için uygun olup olmadığından emin olmak isteyenler·        
•    Bir hedefi olup da erteleyenler
•    Yaşam amaçlarını bulmak ve bu amaca ulaşıp kendilerini gerçekleştirmek isteyenler
•    Hayallerindeki işi arayanlar, daha başarılı bir kariyer isteyenler, daha çok kazanmak isteyenler
•    İlişkilerini yoluna koymak ya da yeni bir ilişkiye sahip olmak isteyenler
•    Kararsızlık yaşayanlar
•    Karmaşadan uzaklaşıp dengeli bir yaşam sürmek isteyenler
•    Aileleriyle, çocuklarıyla,sosyal çevreleriyle daha iyi iletişim kurmak isteyenler
•    Evlenmenin veya boşanmanın eşiğinde olanlar
•    Yaşamlarının zor bir döneminde (Sınav,diyet,yüksek performans hedefi) olanlar
•    İş kurmak isteyenler
•    Daha iyi yönetici olmak isteyenler
•    Kaynaklarını daha iyi kullanmak isteyenler
O zaman en azından bugüne kadar yaptıklarınızdan farklı bir şey yapıp kendinize koçluk yapmayı deneyimleyip ister devam edin yep yeni bir mesleğe doğru yol alın…İster kendinizdeki kazanımların ve yepyeni sonuçların keyfini sürün…
Karar sizin ama önce küçük bir adımla başlayın…
Devamını Oku...

Yeşil mercimekli pirinç salatası

GOOGLE REKLAMLARI
1 Su bardağı yıkanmış haşlanmış pirinç ve aynı miktarda haşlanmış yeşil mercimek, haşlanmış küçük, küçük doğranmış havuç, yine haşlanmış 1 bardak bezelye, yıkanıp ince kıyılmış yarım demet, maydanoz ve dereotu, kabukları soyulmuş küçük, küçük doğranmış 2 adet domates, yıkanıp küçük, küçük doğranmış 2 adet kırmızı ve yeşilbiber isteye bağlı tuz ve 1çay kaşığı, karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 2 kaşık zeytinyağı, 1 kaşık nar ekşisi veya sıkılmış yarım limon hepsi birlikte karıştırılır.
Bir kalıba bastırılıp servis tabağına ters çevrilir ve etrafı istediğiniz şekilde süslenir. Servise sunulur.
Devamını Oku...

1 Eylül 2012 Cumartesi

Sigara tiryakilerine zam haberi

GOOGLE REKLAMLARI

Sigara tiryakilerine zam haberi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sigaraya bağlı hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için her bir sigara paketinden 60 kuruş katkı alınmasını önerdi.

Hürriyet gazetesinden Aysel Alp`in haberine göre uygulama hayata geçtiğinde yıllık 5 milyon kutu sigaradan 3 milyar TL gelir elde edilerek, sigaraya bağlı hastalıkların önlenmesinde kullanılacak.

Türkiye halen sigara ve sigaranın neden olduğu hastalıkların tedavisi için yılda 2.8 milyar TL harcama yapıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, tütün mamülleri tüketiminin kamu sağlık harcamalarını üzerindeki mali yükünü ortaya koyan detaylı bir çalışma yaptırdı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Dünya Sağlık Örgütü uzmanlarının ortaklaşa yaptığı çalışmada kanser, kralp damar ve solunum yolu hastalıklarında tütün kullanımının etkisi ortaya kondu.

Böylece tütüne atfedilebilir sağlık harcamaları toplamının 2.8 milyar TL olduğu hesaplandı.

KANSER İÇİN 563 MİLYON; KALP-DAMARA 1 MİLYAR

35 yaş üzeri, sigara kullanan veya kullanmış olan kanser hastalarının tedavisi için 564 milyon TL harcanırken; bunun 482 milyon lirasını sigara kullanan erkek hastaların tedavisi oluşturduğu görüldü. Yine tiryakinin kalp ve damar hastalıklarının tedavisi içinse 957 milyon TL harcandı. Bunun 701 milyon lirasını da erkek hastalar oluşturdu. Solunum yolu hastalıkları içinse 805 milyon lirası erkek, 397 milyon lirası kadın olmak üzere 1.2 milyar TL harcanırken; üreme ile ilgili hastalıklar için de 24 milyon lira fatura çıktı. Toplamda ise tütünden kaynaklanan hastalıkların tedavisi için 2.8 milyar TL`lik harcama yapıldı.

KUTU BAŞI 60 KURUŞ, SON KARAR HÜKÜMETİN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu faturanın `sürdürülemez` olduğu gerekçesiyle, dünya örneklerini de ortaya koyarak, tüketilen her biri kutudan 60 kuruş alınmasını önerdi. Sağlık Bakanlığı`nın da desteklediği bu önerinin Bakanlar Kurulunca kabul edilmesi halinde yılda tüketilen 5 milyar kutu ilaçtan toplam 3 milyar TL elde edilmiş olacak. Böylece yıllık 2.8 milyar liralık tütün ve tütüne bağlı hastalık tedavisi için kullanılan maliyet de karşılanmış olacak.

NEW YORK`TA 1.5 DOLAR

Yapılan çalışmada dünya örneklerine de yer verildi. New York`ta 5 belediyede kutu başına 1.5 dolar alındığı vurgulandı. İsviçre`de Tütün Kontrolü Fonu kurulduğu,bu çerçevede paket başına 0.03 isviçre frangı alındığı, İzlanda`da toplam tütün satışların üzerinde yüzde 0.9 kesinti yapılarak elde edilen gelirin vatandaşı bilinçlendirmek için kullanıldığına dikkat çekildi.

Devamını Oku...

Ehliyet ve ruhsatlar değiştiriliyor

GOOGLE REKLAMLARI

Ehliyet ve ruhsatlar değiştiriliyor haberi.Artık banka kartları gibi sürücü belgesi ve ruhsatlar da plastik malzemeden yapılacak. Emniyet ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü projenin 2013'ten itibaren kademeli olarak faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

Zaman gazetesinden Ercan Baysal'ın haberine göre; sahtecilik ve dolandırıcılıkla mücadelenin kapsamını genişleten ekonomi yönetimi ehliyet ve ruhsatları değiştiriyor. Hazine Müsteşarlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü araç tescil belgeleri ve sürücü belgelerindeki sahteciliği önlemek amacıyla plastik dönemini başlatıyor. Önümüzdeki yıldan itibaren öncelikli olarak ehliyetler banka kartları gibi plastik malzemeden üretilecek. Ebatları ve içeriğine yönelik çalışmalar devam ederken basımın pasaportta olduğu gibi tek bir merkez üzerinden yapılması üzerinde duruyor. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü ile emniyetin ortaklaşa yürüttüğü projenin tamamlanması ile birlikte sürücü belgesi ve araç tescil belgelerinin yıpranma, bozulma ve sahteciliğe karşı polikarbonat malzemeden üretimi yapılacak. Belgelerin kâğıt yerine plastikten yapılmasının ardından yıpranma sebebiyle bozulmanın önüne geçilmiş olacak.

2013 yılında ilk etabının tamamlanması öngörülen çalışmalar hakkında bilgi veren emniyet kaynakları, ehliyetin plastik olarak üretimi konusunda süreçte önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, "Hem ehliyet hem de ruhsatta kâğıt dönemini kapatmak için görüşmeler yürütülüyor. Bunlar kâğıt değil de banka kartı gibi plastik malzemeden yapılacak. Basımı da tek merkezden yapılacağı için hem vatandaş hem de memurların iş yükü hafifleyecek. Onayı yine emniyet yapacak." dedi. Edinilen bilgilere göre sürücü belgesi ve araç tescil belgesinin yanı sıra mevcut kimliklerin de plastik malzemeden yapılması üzerinde görüşmelere hız verildi. Türkiye'de 2010 yılı sonu itibarıyla toplam 21 milyon 600 bin kişinin sürücü belgesi bulunuyor. Ehliyeti olanların 17 milyon 500 bini erkeklerden, geriye kalanları ise kadınlardan oluşuyor.

Taşıt sayısı 16,5 milyon adet

Trafiğe çıkan araç sayısı arttıkça ve ikinci el otomobil alım satımının miktarına göre her yıl milyonlarca araç tescil belgesi düzenleniyor. Trafiğe kaydı yapılan motorlu taşıt sayısı haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 22,4 azalırken, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 15,3 düşüş gösterdi. Haziran ayında 79 bin 875 taşıt trafiğe kaydedilirken, 8 bin 36 taşıtın trafikten kaydı silindi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2012 yılı Ocak-Haziran döneminde 530 bin 916 adet taşıtın kaydı yapılırken, 59 bin 903 aracın trafikten kaydı silindi. Böylece bu yılın ilk 6 ayında trafikteki taşıt sayısının 471 bin 13 adet artmasıyla haziran ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 16 milyon 560 bin 541 olarak kayıtlara geçti.
KAYNAK:mynet
Devamını Oku...

Gaziantepspor - Trabzonspor süper lig maçı 2 eylül 2012

GOOGLE REKLAMLARI

Gaziantepspor - Trabzonspor süper lig maçı 2 eylül 2012.Spor Toto Süper Lig’in 3. Haftasının son maçında Gaziantepspor evinde Trabzonspor’u konuk edecek. 2 Eylül 2012 Pazar akşamı Kamil Ocak Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 21.00’da başlayacak. Maç TRT Radyo 1’den canlı yayınlanacak.Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, transfer sezonu süreci içerisinde takıma en az iki oyuncunun daha gelmesinin şart olduğunu söyledi. Sezon başından bu yana sürekli takviye talebinde bulunan Karaman’ın en büyük sıkıntısı ise terör olayları.

Gaziantepspor’a gelmek isteyen yüzlerce futbolcu olduğunu söyleyen Karaman, “Ancak bunlar bizim istediğimiz kriterlerde oyuncular değiller. Menajerler kanalıyla bize gelmek isteyen o kadarçok oyuncu var ki gel desem hemen atlayıp gelecekler ama işimize yaramadıktan sonra biz ne yapalım onları” dedi.

HARİTAYA BAKIYORLAR

Kendilerinin istedikleri oyuncuların ise Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle buraya gelmek istemediğini yineleyen Karaman, “Teklif götürdüğümüz çok önemli oyuncular var ama adamlar bizimle konuştuktan sonra hemen haritayı önlerine alıp bakıyorlar. Halep ile Gaziantep sanki birbirine bitişmişgibi bir görüntü içerisinde oluyor. Böyle olunca da ya eşinin ya da çocuklarının korktuklarını bahane edip gelmek istemiyorlar. Bayramda Karşıyaka semtinde yaşanan olay ise bu işin tuzu biberi oldu. Tabi durum ne olursa olsun bu takıma mutlaka iki oyuncu transfer edilecek” şeklinde konuştu.

IVAN ÖFKESİ

HiKmet Karaman, dün sabah yaptırdığı antrenmanda Ivan’ın çalışma biçimini eleştirel yaklaşım göstermesine tepki koydu ve bu futbolcuyu antrenmandan kovdu. Fenerbahçe yenilgisiyle morali bozulan kırmızı siyahlı takımın teknik patronu, sabah çalışmasında Ivan’ın yardımcısı Hasan Özer’e “hep koşuyoruz, sürekli koşu yapıyoruz” demesini duyunca küplere bindi.

NASIL GELİŞTİ?

Teknik direktör Hikmet Karaman, yardımcısı Hasan Özer’e Fenerbahçe maçı kadrosunda yer alan oyunculara yarım saatlik koşunun ardından dinlenmeleri konusunda talimat verdi. Bu talimat üzerine antrenman öncesi futbolculara koşu yapılacağını söyleyen Özer’e Brezilyalı Ivan De Souza “Sürekli koşu yapıyoruz” diyerek şikayette bulundu..

Bu tepkiyi duyan teknik direktör Hikmet Karaman ise hemen tepki gösterdi ve Brezilyalı futbolcuya dönerek, "Ivan sen Fenerbahçe maçında çok koştun, çok çalıştın, yoruldun. Senin keyfine göreidman yapacağız. Hadi sen git de uyu" diyerek antrenmandan gönderdi.

ANTRENMANI TERK ETTİ

Hikmet Karaman’ın beklenmeyen tepkisiyle karşı karşıya kalan Ivan, önce şaşırdı sonra çaresizce başı önde sahadan uzaklaştı. Brezilyalı oyuncu, antrenmanı başlamadan bitirerek tesisteki antrenman sahasından çıkarak doğruca odasına gitti.

(Gaziantep 27 Gazetesi)

"OYUNCULARIMIZA GÜVENİYORUZ"

Sanica Boru Elazığspor'u sahasında 2-0 yenerek mutlu olduklarını söyleyen Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, "İyi bir kadromuz var" dedi..

Spor Toto Süper Lig'de Sanica Boru Elazığspor'u sahasında 2-0 yenerek puanını 4'e yükselten Trabzonspor, geçen sezona oranla iyi bir başlangıç yaptı.

Geçen sezon ligin ilk 2 haftasında 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 1 puan elde edebilen bordo-mavililer, bu sezon aynı dönemde 1 galibiyet ve 1 beraberlik ile 4 puan toplandı.

Bu sezon 1-1'lik Kardemir Karabükspor ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki 0-0'lık Videoton beraberliğiyle eleştirilen bordo-mavili takım, ligde 2. hafta sonunda lider Fenerbahçe ile aynı puanda 3. sırada kendine yer buldu.

Geçen sezona deplasmanda 1-1'lik Manisaspor beraberliği ile başlayan, ikinci haftada sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 1-0 mağlup olan Karadeniz ekibi, ilk 2 haftayı 14. sırada tamamlamıştı.

-Şakar: ''Oyuncularımıza güveniyoruz''-

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, yaptığı açıklamada, iyi bir kadrolarının bulunduğunu ve oyuncularına güvendiklerini söyledi.

Ligin henüz başında olduklarını ifade eden Şakar, ''Ligde iki hafta sonunda 6 puan alan bir takım yok. Aldığımız 4 puan iyi bir başlangıç sayılabilir. İlerleyen haftalar ligdeki durumumuz açısından daha belirleyici olacak. Biz teknik heyetimize, oyuncularımıza güveniyoruz. İyi bir kadromuz var'' dedi.
Devamını Oku...

Sivasspor - Fenerbahçe süper lig maçı 2 eylül 2012

GOOGLE REKLAMLARI
Sivasspor - Fenerbahçe süper lig maçı 2 eylül 2012 Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında evinde Fenerbahçe'yi konuk edecek olan Sivasspor takımı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Kırmızı-beyazlı ekip, maçın hazırlıklarını kulüp tesislerinde, Teknik Direktör Rıza Çalımbay yönetiminde gerçekleştirdiği idmanla sürdürdü.İdman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Çalımbay, ligin ikinci haftasında Mersin İdmanyurdu ile 3-3 berabere sonuçlanan maçla ilgili olarak ''Mersin İdmanyurdu maçı, bence iki devrelik bir maç oldu. İlk yarı biz istediğimiz her şeyi yaptık. Genel olarak çok iyiydik ama bir hatamız vardı, ikinci yarı ilerideki arkadaşlarımızın yorulması. Bazı arkadaşlarımızın hazır olmaması ve kadromuza baktığımız zaman forvet oyuncumuzun olmaması. Oyunu değiştirecek şeyleri bulamadık. Neticesinde de oyun ikinci yarı hemen hemen kendi sahamızda geçti. Birkaç tane belki atağımız oldu onu da değerlendiremedik zaten'' diye konuştu.Çalımbay, takım olarak zamana ihtiyaçlarını olduğunu belirterek, ''Bizim takıma zaman lazım, bazı arkadaşlarıma zaman lazım. En önemli sakatlıklarımız, forvetlerimizden Bednar'ın ve Abdulkadir'in sakat olması. Eneramo'nun daha hazır olmaması bizim için dezavantaj oldu. Genel olarak baktığımızda takımımız iyi. Mersin takımı tam bir deplasman takımı. Ona göre de bütün tedbirlerimizi almıştık. Sadece ölü toplarda hata yaptık. Bizim takımımız iyi olacak. Daha da iyi olacağız. Hiçbir takım hazır değil. Onun için buradan alınan puan puandır diye düşünüyoruz'' diye konuştu.''Şimdi önümüzde artık Fenerbahçe maçımız var. Bütün konsantremiz, bütün her şeyimiz Fenerbahçe maçında. Her şeyden önce Fenerbahçe takımına başarılar diliyorum. İnşallah tur atlarlar. Çünkü Türkiye için çok çok önemli. Bizim bütün hedefimiz kendi sahamızda Fenerbahçe'den puan ve puanlar almak. Çünkü bizim çok ihtiyacımız var. Kendi sahamızda iki tane maç oynuyoruz. Ligin ikinci yarısı bizim için deplasman olacak. Burada tek düşüncemiz galibiyet. Zor olacağını biliyoruz ama Mersin İdmanyurdu karşısında oynadığımız oyunu 90 dakikaya yayarsak istediğimiz neticeyi de elde edebiliriz. Fenerbahçe'nin çok iyi yönleri var ama gerçekten Türkiye'nin her takımında olduğu gibi onların da belli bir zaafları var. Bütün amacımız iyi yönlerini durdurup zaaflarından yararlanmak. Ama benim için önemli olan bizim göstereceğimizi performans. Arkadaşlarımız birazcık kapasitelerinin üstüne çıkarlarsa biz istediğimizi alırız.''Karşılaşmanın biletleri, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde bulunan Sivasspor büfesinden satışa çıkarıldı. Bilet almak isteyen taraftarların büfe önünde kimi zaman uzun sıra oluşturdukları görüldü.Bilet fiyatları, kale arkası tribünü 10, maraton tribünü 20 ve VİP tribün ise 30 TL olarak belirlendi.
Devamını Oku...

Galatasaray - Bursaspor süper lig maçı 2 eylül 2012

GOOGLE REKLAMLARI

Galatasaray - Bursaspor süper lig maçı 2 eylül 2012 pazar günü saat 20:30 da oynanacaktır.Spor Toto Süper Lig 2012 - 2013 sezonu 3.Hafta karşılaşmasında, 02 Eylül 2012 Pazar GÜNÜ saat İşlem 20:30 'da, Galatasaray Ile Bursaspor Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da karsı Karşıyaka Gelecek. Spor Toto Süper Lig'de 3. Hafta hakemleri açıklandı. Galatasaray'ın 2 Eylül 2012 Pazar akşamı, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynayacağı Bursaspor maçını Özgür Yankaya yönetecek. Yankaya'nın yardımcılıklarını Adil Sinem ve Ekrem Kan yapacak. Karşılaşmanın Dördüncü hakemi olarak imkb Mete Kalkavan Type of alacak.
Macin biletleri 29 Agustos 2012 Çarşamba GÜNÜ Saat 10.00 'da satışa çıkacak.
Maç'ta GÜNÜ stadyum kapıları saat İşlem 18.00 itibari Ile hizmete açılacaktır.
Bilet sales 29 - 30 Agustos 2012 tarihlerinde GS Bonus kart sahiplerine öncelikli Olup 31 Agustos 2012 Cuma gününden itibaren satışa sunulacaktır Genel.

Devamını Oku...

Karabükspor Beşiktaş süper lig maçı 1 eylül 2012

GOOGLE REKLAMLARI
Karabükspor Beşiktaş süper lig maçı 1 eylül 2012 saat 20:30 da oynanacaktır.Karadeniz ekibinde sakatlığı bulunan Shelton'un maça Kadar yetişeceği kaydedilirken maç öncesinde açıklamalarda bulunan Başkan Nevzat Şahin, maçı kazanmaktan Baska birsey düşünmediklerini belirtti. Ligin orijinalini two haftasında İstanbul BŞB. Galatasaray beraberlikleriyle 2 puan çıkaran ettik Beşiktaş, sezonun orijinalini galibiyetini çıkarmanın Peşinde. Siyah BEYAZLI takımda kadrodışı bulunan Quaresma'nın yanısıra sakatlığı bulunan Hugo Almeida, Mustafa Pektemek ve İsmail Köybaşı met karşılaşmada forma giyemeyecek. Almeida ve Mustafa Pektemek'in yokluğunda imkb forvet hattında Beşiktaş'ın Eskişehirspor'dan kadrosuna kattığı Batuhan Karadeniz'in oynaması bekleniyor.


Skibbe BEŞİKTAŞ'A KAYBETMEDİ
2008-09 sezonu Basinda Galatasaray'ın Basinda Type of yapan Alman Teknik adam Michael Skibbe Süper Lig'de toplamda 21 After After Type of yapmıştı. Michael Skibbe met 21 After After Içinde Beşiktaş'a karsı Type of yaptığı Macta Takımı Galatasaray sahadan 4-2 galip ayrılmıştı. Michael Skibbe Gecen sezonda met sefer Eskişehirspor'un Basinda Beşiktaş karsisinda yine kazanmayı başarmıştı. Orijinalini Hafta Eskişehirspor sahasında oynadığı maçı 2-1 kazanmıştı. Michael Skibbe 2006-07 sezonunda da B.Leverkusen takımıyla Beşiktaş'a karsı UEFA Kupasi grup maçında sahasında 2-1 galip gelmişti.

BEŞİKTAŞ SON 11 LİG DEPLASMANINDA GÜLEMİYOR
Beşiktaş deplasmanda oynadığı son 11 lig maçında 6 beraberlik 5 yenilgi Aldı ve galip gelemedi. En son 20.01.2012 tarihinde e.n. Antalyaspor deplasmanında 2-1 kazanan Beşiktaş DAHA sonraki dönemde deplasmanda maç kazanamadı.

BEŞİKTAŞ KARABÜK'E HER Macta GOL ATTI

Süper Lig'de Karabükspor Ile 10 kez karşılaşan Beşiktaş, met 10 Macta da rakibine gol ATTI. 1993-1994 sezonunda Evinde 4-1 kazanıp deplasmanda 2-1 yenilen Siyah-BEYAZLI Takım, 1997-98 sezonunda deplasmanda 5-0 ve sahasında 1-0 galip gelmiş, 1998-99 sezonunda imkb Evinde 1-1 berabere kaldığı rakibini deplasmanda 2 - 1. mağlup etmişti. Beşiktaş 2010-11 sezonunda rakibini deplasmanda 4-1 mağlup ederken, sahasında 1-1 berabere Kaldı. Gecen sezon sahasında rakibini 1-0 yenen Beşiktaş deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı. İki Takım arasında oynanan 10 lig maçında Beşiktaş 6 kez, Karabükspor 1 kez kazandı ve 3 maç berabere bitti imkb, Beşiktaş 21 gol atarken Karabükspor 8 gol kaydetti.

Dr Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynanacak karşılaşma 20.30 'da başlayacak. İlker Meral'ın yöneteceği mücadelede Volkan Narinç ve Hakan Yemişken Yardımcı hakemlik görevini üstlenecek. Macin 4.. hakemi imkb Özgüç Türkalp.KARABÜKSPOR: Tomiç, Uğur, Jahic, Mabiala, Seric, Hakan, Kağan, İlhan, Shelton, Cernat, Mehmet Yıldız
TEKNİK Direktor: Michael Skibbe

BEŞİKTAŞ: Cenk, Hilbert, İbrahim Toraman, Escudé, Uğur, Fernandes, Oğuzhan, Veli, Olcay, Holosko, Batuhan
TEKNİK Direktor: Samet Aybaba
Devamını Oku...