Google Reklamları

Pages

27 Aralık 2012 Perşembe

Türkiye Enerji Vakfı açıldı

GOOGLE REKLAMLARI

Türkiye Enerji Vakfı açıldı.Ulusal ve uluslararası enerji piyasasına ilişkin olarak yaygın katılımlı tartışma platformları oluşturarak, enerji sektörü ve karar verici mercilere iletişim ve sağlıklı karar verme konularında katkıda bulunmak, dünyada ve Türkiye’de enerji konusundaki gelişmeleri izleyerek çeşitli yayın ve eğitim faaliyetlerinde bulunmak üzere Türkiye Enerji Vakfı kuruldu.
Nureddin Çelik tarafından 50 bin TL malvarlığıyla kurulan vakıf, enerji konusunda bilinçlenme, bilgi ve tecrübe aktarımı ve tartışma imkanını sağlamak ve ulusal ve uluslararası düzeydeki gelişmelerin takibine katkıda bulunmak amacıyla, bilimsel ve teknik içerikli toplantılar, seminerler, konferanslar düzenlemek, enerji konusu ile ilgili ulusal ve uluslararası araştırma ve uygulama çalışmalarını izlemek ve bunları yapan gruplar içinde yer almak, katıldığı yada izlediği araştırmaların sonuçlarını yayımlayarak enerji konusunda bilinçlenmeye katkıda bulunma amacı ile özel ve kamu kuruluşları personeline yönelik eğitim programları düzenlemek gibi görevler de yapacak. Ulusal ve uluslararası alanlarda enerji konusu ile ilgili rapor ve çeşitli yayımları derleyecek, enerjiyle ilgili yeni teknolojileri, anlayışları, kavramları, felsefeleri, yöntemleri, dinamikleri, kurumları, meslekleri, yönelimleri, zenginlik kaynaklarını, projeleri ve sorunları izleyip araştıracak olan vakıf, enerjinin verimli, akılcı, temiz, ucuz, güvenilir üretime, iletimi, dağıtımı ve tüketimi ile ilgili araştırma, teknoloji, tecrübe ve politikaların tartışılabileceği bir platform oluşturmayı da hedefliyor. Vakıf enerji konularında görüş oluşturacak, eğitim, tanıtım ve bilgi aktarma faaliyetlerinde bulunacak.
Devamını Oku...

Umutsuz Ev Kadınları 48.Bölüm 27 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Umutsuz Ev Kadınları 48.Bölüm 27 Aralık 2012 konusu.Yasemin, Sinan’ın isteği üzerine Mert’i görüşe götürür. Ancak Cemil’in planlarından habersizdir.
Altay’ın eski karısı, Nermin’i huzursuz eder. Ancak evinde sakladığı cinayet delili Nermin için çok daha büyük bir tehlikedir.
Zeliş, gizli hayranından korkmaya başlamıştır. Kudret’in yardımına ihtiyaç duyar. Gizli hayranıyla buluşmaya gittiğinde ise sürpriz bir isimle karşılaşır.
Devamını Oku...

Kayıp Şehir 15.Bölüm 27 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Kayıp Şehir 15.Bölüm 27 Aralık 2012 konusu.Kadir’in gideceğini öğrenen Aysel harekete geçer. Zehra’yı da yanına alarak Kadir’i durdurmak üzere limana giderler. Ethem, İrfan’ın başını yakan görüntülerin devamını Aysel’e verir. Aysel’den görüntüleri alan İrfan kendini aklar. Daniel ile ailesinden gizli görüşen Seher, hiç ummadığı biri tarafından görülür.
Devamını Oku...

Bugün Ne Giysem Gala Gecesi 27 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Bugün Ne Giysem Gala Gecesi 27 Aralık 2012.Tarzına güvenen ve giydiği her şeyi kendine yakıştıran hanımların "en şık" seçilmek için yarıştığı Bugün Ne Giysem'in gala gecesi Grand Cevahir Otel’de yapılan canlı yayınla ekrana geliyor.
Yüz bin lira ödüllü yarışmanın gala gecesinde, jüri koltuğunda yazar Güneri Civaoğlu, cemiyet hayatının tanınmış ismi Feryal Gürman, modacı Emel Acar ve moda dünyasının önemli tasarımcılarından Canan Yaka oturuyor.
On sekiz finalist, podyumda kıyafet sunumları yapıyor. Gala gecesinde ünlü şarkıcı Bengü birbirinden hareketli şarkılarını yorumluyor. Ayrıca Erol Albayrak defilesi de gecenin sürprizlerinden... Bugün Ne Giysem'in iki emektar ismi Hakan Akkaya ve İvana Sert de defileleriyle gala gecesine renk katıyor.
Devamını Oku...

26 Aralık 2012 Çarşamba

Memurlar Ne Zaman Emekli Olacak ?

GOOGLE REKLAMLARI

Memurlar Ne Zaman Emekli Olacak ? Sosyal güvenlik sisteminde yapılan değişiklikler, sadece SSK ve Bağ-Kur’luların değil, memurların yani 4/c statüsündeki çalışanların emeklilik koşullarını da değiştirdi.
Memurlarda da, SSK (4/a) ve Bağ-Kur (4/b) statüsünde sigortalı olanlar gibi ilk defa sosyal güvenlik kapsamına girdikleri tarihler önemli.

-8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlar,
-8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 arası dönemde işe başlayanlar,
-1 Mayıs 2008 ve sonrası işe başlayanlar,
farklı emeklilik koşullarına tabi.
1 Mayıs 2008 ve sonrası işe başlayanlar.
1 Mayıs 2008 ve sonrasında ilk defa göreve başlayan memurlar, 25 tam yıl hizmet süresini doldurmak koşuluyla (9.000 gün prim), kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaşını doldurmaları halinde emekliliğe ayrılabiliyorlar. Örneğin, 8 Eylül 1987 doğumlu ve 15 Eylül 2010’da ilk defa memur olan bir kadın, 58 yaşını ve 25 yıl hizmet süresini doldurduğunda emekli olabilecektir. Buna göre, söz konusu kadının 15 Eylül 2035’de 25 yıl hizmet süresi dolmasına rağmen, 58 yaşını dolduracağı 8 Eylül 2045 tarihinden önce emekli olabilmesi mümkün değildir.Ancak, 25 tam yıl hizmet süresini 1.1.2036’ya kadar dolduramayanlar, hangi tarih aralığında 25 yılını dolduruyorsa, o yaşı doldurduklarında emekli olacaklar.

Fiili hizmet süresi zammı yaştan indiriliyor. Fiili hizmet sürelerine zam yapılanların, tablolarda belirtilen yaş hadlerinden, hizmet sürelerine eklenen fiili hizmet süresi zammı kadar indirim yapılıyor.

KADINLAR 58, ERKEKLER 60 YAŞINDA EMEKLİ OLACAK
8 Eylül 1999 ve 30 Nisan 2008 tarihleri arasında işe başlayanlar.
8 Eylül 1999 tarihinden itibaren ilk defa memur olacak kadınlarda hizmet süresi 20 yıldan 25 yıla çıkarılırken, emeklilik yaşı da kadınlarda 58, erkeklerde 60 olarak belirlendi. Buna göre 8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 tarihleri arasında ilk defa göreve başlayan memurlar, 25 tam yıl hizmet süresini (9.000 gün prim) doldurmak koşuluyla kadınlar 58, erkekler 60 yaşını doldurmaları halinde emekliliğe hak kazanıyorlar.

8 Eylül öncesinde işe başlayanlar.
8 Eylül 1999 öncesinde kadın memurlar 20 fiili hizmet süresini, erkek memurlar ise 25 fiili hizmet süresini tamamladıklarında yaş koşulu aranmaksızın emekli olabiliyorlardı. 8 Eylül 1999 tarihinde yapılan değişiklikle yaş koşulu getirilirken, 8 Eylül 1999 tarihi itibariyle hizmet süresi 20 yıl ve daha fazla olan kadın memurlar ile hizmet süresi 25 yıl ve daha fazla olan erkek memurların kazanılmış hakları korundu. Hizmet süresi 20 yılda az olan kadın memurlar ile 25 yıldan az olan erkek memurlar için emeklilik yaşı kademeli olarak düzenlendi.

Buna göre, 8 Eylül 1999 tarihinde;
-20 fiili hizmet yılını doldurmuş olan kadın memurlar ile 25 fiili hizmet yılını doldurmuş olan erkek memurlar yaş koşulu aranmaksızın,
-Emeklilik hizmet sürelerini doldurmaya 2 yıldan az kalan kadın memurlar 38, erkek memurlar ise 43 yaşını doldurduklarında,
emekli olabiliyorlar.
Devamını Oku...

Kuzey Güney 55.Bölüm 26 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Kuzey Güney 55.Bölüm 26 Aralık 2012 Kanal D konusu.Sinanerler’in oyunlarını ortaya çıkartmak konusunda Kuzey’e yardım etmek isteyen Cemre, büyük bir tehlikeye atılmış ve gizli belgelere ulaştığı anda Barış’a yakalanmıştır.
Cemre’yle Kuzey’in birbirlerinden kopamayacakları anlayan Zeynep hırsına yenik düşer. Ancak Zeynep’in başlatacağı yangının alevleri, en çok Sinanerler’i etkiler.
Kuzey, Sinanerler’e karşı harekete geçtiğinde Güney, kardeşinin planına bilmeden dahil olur. Sinanerler, Kuzey’i küçümsemenin bedelini ağır ödeyeceklerdir.
Devamını Oku...

Fenerbahçe - Galatasaray Bayanlar Basketbol Maçı 26 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Fenerbahçe - Galatasaray Bayanlar Basketbol Maçı 26 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta ? Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 11.haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena’da karşılaşacak. 26 Aralık Çarşamba günü oynanacak müsabaka, saat 20.30’da başlayacak ve Fenerbahçe Televizyonu’ndan canlı olarak yayınlanacak.

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, sezon öncesinde Galatasaray ile oynadığı 20.Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında, rakibini 62-45 yenerek, Kupayı müzemize getirdi. Potanın Kraliçeleri, bu sonuçla Cumhurbaşkanlığı Kupasını 8. kez kazanmış oldu.

TKBL’nin 10 haftalık bölümü ise geride kalırken, topladığı 20 puan ve namaglûp unvanıyla liderliğini sürdüren Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız; 9 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 19 puanla 2.sırada yer alan rakibi Galatasaray’ı mağlup ederek, namaglûp unvanını sürdürmek istiyor.
Devamını Oku...

24 Aralık 2012 Pazartesi

Memurların sehayat kartlarındaki ücretler belli oldu

GOOGLE REKLAMLARI

Memurların sehayat kartlarındaki ücretler belli oldu.Seyyar olarak vazife gören memur ve hizmetlilerin kullanacağı seyahat kartları, 2013 yılında Ankara, İstanbul ve İzmir illeri büyükşehir belediye sınırları içerisinde aylık 63.75 TL, Adana, Bursa, Konya ve Gaziantep illeri büyükşehir belediye sınırları içerisinde aylık 47.50 TL, diğer yerlerde ise aylık 35.60 TL karşılığında verilecek.
Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, seyahat kartlarına ilişkin internet adresinden açıklama yaptı. Buna göre, 6245 sayılı Harcırah Kanununun 48'inci maddesinde, memuriyet mahalli dahilinde seyyar olarak vazife gören memur ve hizmetlilere, kanun kapsamına giren kurumlar tarafından işletilen taşıtlarda seyahat için fotoğraflı kart verilecek. 2013 yılında uyulması gereken hususlar şöyle belirlendi: “-Seyahat kartı verilmesine ilişkin taleplere, 2012 yılına ilişkin uygun görüş yazısı seyahat kartı formunun örneği eklenecek.
Devamını Oku...

23 Aralık 2012 Pazar

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet desteği

GOOGLE REKLAMLARI

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet desteği.Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) birçok yeniliğin hayatımıza gireceği yeni dönem 1 Ocak 2013'te başlıyor.
Sistemin faaliyete geçtiği 2003 yılından bu yana katılımcıların büyük kısmının sistemdeki vergi avantajından yararlanmadığını gören ''devlet baba'', 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren duruma el atıyor. 1 Ocak'tan itibaren katılımcılar, vergi indirimi sistemi yerine devlet katkısından yararlanacak.
Yaklaşık 10 yıldır, kamu sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısı olarak hayatımızda olan BES, Haziran ayında yasalaşan Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yeni bir boyut kazanacak.
Kanun, birçok konuda sisteme yenilikler getirse de en önemli değişiklik, vergi avantajı başlığı altında olacak.
Şu an kullanılan; BES'te yapılan katkı payı ödemelerinin kanun tarafından belirlenen oranlarda şahısların ödediği gelir vergisinden düşülmesi sistemi 1 Ocak'ta değişecek.

Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) verilerine göre, vergi avantajından faydalananların oranının, sistemde bulunan katılımcıların sadece yüzde 35'i civarında olması, hükümeti bu alanda bir düzenleme yapmaya teşvik etti. Hükümet, katılımcıların sistemde daha uzun süre kalarak birikim yapmaları, vatandaşların düzenli tasarruf yapmalarının daha fazla teşviki ile bu teşvikten herkesin yararlanabilmesi için sisteme ''devlet katkısı'' modelini getirdi.
Buna göre, işveren tarafından ödenenler hariç, katılımcı adına bireysel emeklilik hesabına ödenen katkı paylarının yüzde 25'ine karşılık gelen tutar, devlet katkısı olarak hesaplanacak, Hazine Müsteşarlığı bütçesine konulan ödenekten ilgili hesaba ödenecek. Ancak, bir katılımcı için bir takvim yılında ödenen ve devlet katkısı tutarının hesaplanmasına esas oluşturan katkı paylarının toplamı, hesaplamaya ilişkin dönemin sona erdiği tarihte geçerli brüt asgari ücretin hesaplama dönemine isabet eden toplam tutarını aşamayacak. Yani devletin bir katılımcıya ödeyeceği katkı miktarı, yıllık brüt asgari ücretin yüzde 25'i ile sınırlı olacak.

Devlet katkısı, katkı payı ödemelerinden ayrı olarak takip edilecek ve Müsteşarlıkça belirlenen yatırım araçlarında yatırıma yönlendirilecek.

Katılımcılardan; en az 3 yıl sistemde kalanlar devlet katkısı ve getirilerinin yüzde 15'ini, en az 6 yıl kalanlar yüzde 35'ini, en az 10 yıl kalanlar yüzde 60'ını alabilecek. Bireysel emeklilik sisteminden emeklilik hakkı kazananlar ile bu sistemden vefat veya maluliyet nedeniyle ayrılanlar, devlet katkısı ve getirilerinin tamamına hak kazanacak.
Devlet katkısı ve getirilerinden hak kazanılan tutarlar, sistemden ayrılma veya emeklilik durumunda katılımcıya ödenecek. Hak kazanılmayan tutarlar genel bütçeye gelir kaydedilecek.
Devlet tarafından katılımcıların bireysel emeklilik hesaplarına yatırılacak bu ödeme hiçbir şekilde haczedilemeyecek, rehnedilemeyecek veya iflas masasına dahil edilemeyecek.

Devlet katkı ödemeleri, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren katılımcıların hesaplarına aylık olarak yatırılmaya başlanacak.
Hazine Müsteşarlığı'nın geçen ay Resmi Gazete'de yayımlanan ve yine 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe girecek ''Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmeliği'ne'' göre de emeklilik şirketleri, sisteme girmek isteyenlere, bu kararlarını etkileyebilecek hususlar hakkında bilgi verecek, dürüstlük ilkeleri çerçevesinde, emeklilik sözleşmesinin müzakeresi ve düzenlenmesi sırasında katılımcıya veya varsa sponsor kuruluşa sistemin işleyişine ilişkin teknik konularda yardımcı olacak, tarafların hak ve yükümlülüklerine ilişkin gerekli her türlü bilgiyi sağlayacak ve yanıltıcı her türlü hal ve davranıştan kaçınacak.

Emeklilik sözleşmesi, şirket tarafından reddedilmediği takdirde varsa blokaj süresinin tamamlanmasını müteakip, katkı payı olarak yapılan ilk ödemenin şirket hesaplarına nakden intikal ettiği tarihte yürürlüğe girecek. Teklifin şirket tarafından reddedilmesi halinde, verilen ödeme talimatları iptal ettirilecek ve varsa yapılan tüm ödemeler hiçbir kesinti yapılmadan 5 iş günü içinde ödeyene iade edilecek.
Katılımcı, teklif formunun imzalanmasını veya teklifin onaylanmasını müteakip 60 gün içinde cayma hakkına sahip olacak.
Geçmiş dönemde katılımcının emeklilik koşullarını yerine getirmeden sistemden ayrılması durumunda, ödediği katkı tutarı ve getirileri üzerinden belli oranlarda stopaj kesintileri uygulanmaktaydı. Yeni sistemde stopaj kesintisi birikimlerin toplamı üzerinden değil, sadece getirisi üzerinden yapılacak.

29 Ağustos 2012'den itibaren geçerli olmak üzere stopaj kesintisi, 10 yıldan az süreyle katkı payı ödeyerek ayrılanlar için getiri üzerinden yüzde 15, 10 yıl süreyle katkı payı ödemiş olmakla birlikte emeklilik hakkı kazanmadan ayrılanlar için getiri üzerinden yüzde 10, emeklilik hakkı kazananlar ile sistemden vefat, maluliyet veya tasfiye gibi zorunlu nedenlerle ayrılanlar için de getiri üzerinden yüzde 5 olacak.
Maddenin yürürlük tarihi olan 29 Ağustos 2012 tarihi itibarıyla bir yıl içerisinde vergi dairelerine başvurulması şartıyla son 5 yılda veya 1 Ocak 2007 ile 29 Ağustos 2012 tarihleri arasında sistemden çıkış yapmış olanlara fazla alınan stopaj tutarları da iade edilecek.
kaynak:milliyet
Devamını Oku...

Gaziantepspor - Mersin İdman Yurdu Süper Lig Maçı 23 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Gaziantepspor - Mersin İdman Yurdu Süper Lig Maçı 23 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta ? Nurullah Sağlam'ın ardından Giray Bulak ile anlaşmaya varan Mersin İdmanyurdu, yeni teknik direktörüyle kazanarak ikinci yarı öncesinde moral bulmak istiyor. Ancak kupada hafta içerisinde Medical Park Antalyaspor'a 5-0 kaybettiler. Bu sonuç Mersin'de işlerin ne derece kötü gittiğinni göstergesi gibiydi. Takımda çok önemli isimler olmasına rağmen; puan yükü sadece Nobre'nin üzerinde diyebiliriz. Mersin gibi Gaziantepspor'da da işler iyi değil. Futbolcular ekonomik dar boğaz nedeniyle tam anlamıyla maçlara konsantre olamıyor gibi ve oldukça kötü günler geçiren kırmızı-siyahlıların devre arası tatiline fazlasıyla da ihtiyacı var.
Devamını Oku...

Bursaspor - Gençlerbirliği Süper Lig Maçı 23 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Bursaspor - Gençlerbirliği Süper Lig Maçı 23 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta ? Bursaspor, yarın Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Gençlerbirliği ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.
Özlüce Tesisleri'ndeki akşam antrenmanı, topla ısınma hareketleriyle başladı. Yeşil-Beyazlı futbolcular ısınmanın ardından 5'e 2 pas-pres oyunu ve şut çalışması yaptı.
Sakatlığı devam eden Teteh Bangura, takımdan ayrı kondisyon salonunda çalıştı. Dün apandisit ameliyatı olan Ferhat Kiraz ise idmanda yer almadı.
Çalışmanın ardından tesislerde kampa giren Yeşil-Beyazlılar, maç saatini beklemeye başladı.
Devamını Oku...

Sivasspor - Elazığspor Süper Lig Maçı 23 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Sivasspor - Elazığspor Süper Lig Maçı 23 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta ? Ligin iki güçlü ekibi Sivas ile Elazığspor bugün saat 13.00'te karşı karşıya gelecek. Ev sahibi Sivas'ta Murat cezalı. Elazığspor'da ise golcü futbolcu Tum ile, performansıyla dikkat çeken Aydın sakat oldukları için bu maçta görev alamayacak.
Muhtemel 11'ler:
SİVASSPOR: Borjan, Uğur, Rajnoch, Navratil (n), Ziya, Pedriel, Kadir, Adem, Aatif (n), Erman, Eneramo (n)
ELAZIĞSPOR: Ivesa, Adem, Bilica, Sedat, Orhan, Murat (n), Sezer (n), Marvin, Köksal, Faubert, Sinan
Devamını Oku...

21 Aralık 2012 Cuma

Kamuya 79 bin personel alınacak

GOOGLE REKLAMLARI

Kamuya 79 bin personel alınacak.TBMM Tbmm Genel Kurulu'nda, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı kabul edilerek yasalaştı.
Buna göre 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamındaki kamu idare, kurum ve kuruluşlarından; serbest memur kadrolarına 2012 yılında emeklilik, ölüm, istifa veya nakil sonucu ayrılan memur sayısının yüzde 50'sini geçmeyecek şekilde açıktan veya nakil suretiyle atama yapabilecek.
Bu sınırlar içinde memur ihtiyacının karşılayamayacak söz konusu idare, kurum ve kuruluşlardan yükseköğretim kurumları için ilave 5 bin adet, diğerleri için ilave 65 bin adet atama izni verilebilecek.
Yükseköğretim kurumlarının, öğretim üyesi dışındaki boş öğretim elemanı kadrolarına, 2012 yılında emeklilik, ölüm, istifa, nakil, eğitimin tamamlanması veya başarısızlık sonucu kurumlarından ayrılan öğretim elemanı sayısının yüzde 50'sini (araştırma görevlisi kadroları için yüzde 100'ünü) geçmeyecek şekilde açıktan veya yükseköğretim kurumları ile diğer kamu idare, kurum ve kuruluşlarından naklen atama yapabilecek.
Devamını Oku...

Doğalgaz fiyatlarında indirim olacak mı ?

GOOGLE REKLAMLARI

Doğalgaz fiyatlarında indirim olacak mı ? Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Baş Ekonomisti Fatih Birol, kayagazı çalışmaları ile birlikte doğalgaz üretiminin artacağını ve bu işten geleneksel doğalgaz ihracatçılarının zarar göreceğini belirterek, “Gaz ihracat volümleri azalacak. O nedenle doğalgaz ihraç eden ülkeler, gaz fiyatlarında ciddi indirimlere gitmek zorundalar. Nokta” dedi.
Birol, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) katkısı ile IEA tarafından yıllık olarak hazırlanan “World Energiy Outlook 2012” raporunun Türkiye tanıtımını yaparken, küresel enerjinin temellerinin ciddi olarak değiştiğini, şimdiye kadar düşünülen bazı trendlerde önemli değişmeler olduğunu söyledi. Bu gelişmelerin üç faktörden meydana geldiğini dile getiren Birol, bu üç unsurdan ilkini hiç beklenmedik, sürpriz bazı ülkelerde önemli petrol ve doğalgaz üretim artışlarının gündeme gelmesi olarak gösterdi. Bu ülkelerin ABD, Kanada ve Irak olduğunu dile getiren Birol, “Irak neden sürpriz bir ülke diyeceksiniz. Şundan sürpriz bir ülke. Irak, diğer Ortadoğu petrol zengini ülkelerle karşılaştırdığınız zaman, orada yabancı yatırıma müsaade eden tek ülke. Diğer ülkelerde petrol pazarlarına yabancının girmesi anayasal olarak yasaktır” dedi.
Birol, ikinci unsur olarak Fukişima sonrasında birçok ülkenin nükleer enerji politikasını değiştirdiğini, bu ülkelerden Almanya, İsviçre ve İtalya’nın nükleere kapısını kapattığını vurguladı. Japonya’da ise nükleer enerjinin payının Fukişima öncesine kadar düşünülen paydan çok daha düşük olacağını ifade eden Birol, özellikle OECD ülkelerinde nükleere rüzgârın tam arkasından esmediğini söyledi. Üçüncü olarak “dipten gelen dalga” olarak nitelendirilebilecek enerji verimliliğinin sayılabileceğini vurgulayan Birol, bu konuda birçok ülkenin son derece önemli adımlar attığını kaydetti. Bu kapsamda yine Avrupa Birliği’nin enerji verimliği direktifini kabul ettiğine işaret eden Birol, “Bu da birçok konuda beyaz eşyadan tutun da elektrik santrallerine kadar çok ciddi yaptırımlar getirecek” dedi. Birol, böylelikle bu üç faktörün, enerji piyasalarında önemli değişikliklere yer açacağını kaydetti.
Petrol fiyatları konusuna da değinen Birol, “Dünya fiyatlarına baktığımızda, tarihteki en yüksek petrol fiyatları ile karşı karşıyayız” dedi. 2008 yılı kasım ayı sonunda World Energy Outlook sunumunun yapıldığında, petrol fiyatlarının 35 dolar olduğuna işaret eden Birol, “O zaman şunu demiştim. Türkiye ve diğer ülkelerin 3 haneli petrol fiyatlarına alışması lazım. Ucuz petrol devri bitti. O zaman 35 dolardı. Şimdi ise eğer ciddi bir resesyon, ekonomik bir dalgalanma olmaz ise fiyatların yüksek kalacak ve bunun da etkilerini Türkiye gibi ülkelerin düşünmesi lazım” dedi.
Birol, en büyük dalgalardan birinin de doğalgaz fiyatlarında olduğuna, Avrupa’da doğalgaz fiyatlarının ABD’den 5, Japonya ve Asya’daki fiyatların ise 8 misli fazla olduğuna dikkat çekti. Bundan sadece 5 yıl önce ABD, Avrupa ve Asya’daki doğalgaz fiyatlarının hemen hemen eşit olduğunu dile getiren Birol, bu durumun bazı ülkeler için olumlu ve olumsuz etkilerinin olacağını kaydetti.
Birol, petrole bağımlı doğalgaz fiyatlarının sürecinin, artık miyadının yakın bir zamanda dolacağını ve daha çok Pazar fiyatlarının gaz fiyatlarına yansıdığının görüleceği öngörüsünde bulundu. Elektrik konusunda ise Birol, elektrikte kömür payının azalacağını, bununla birlikte dünya elektrik üretiminde kömürün bel kemiği olmaya devam edeceğini, nükleer enerjide ise büyümenin düşeceği tahmininde bulundu.
kaynak:milliyet
Devamını Oku...

Trabzonspor - Galatasaray Süper Lig Maçı 23 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Trabzonspor - Galatasaray Süper Lig Maçı 23 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında deplasmanda Trabzonspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla devam etti.
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde teknik direktör Fatih Terim yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma ve açma - germe hareketleriyle başladı. Daha sonra iki gruba ayrılarak dar alanda top kapma çalışması yapan oyuncular, antrenmanın ana bölümünde ise taktik çalışma gerçekleştirdi.
Galatasaray, Trabzonspor maçının hazırlıklarını yarın saat 11.00'de yapacağı antrenmanla tamamlayarak, öğleden sonra özel bir uçukla Trabzon'a hareket edecek.
Devamını Oku...

Fenerbahçe - Karabükspor Süper Lig Maçı 22 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Fenerbahçe - Karabükspor Süper Lig Maçı 22 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Fenerbahçe ile Kardemir Karabükspor, lig tarihinde yarın 11. kez karşı karşıya gelecek.İki takım arasında geride kalan 10 maçtan 8'ini Fenerbahçe, 1'ini Kardemir Karabükspor kazandı, 1 maç da berabere sonuçlandı.
Fenerbahçe'nin toplam 20 golüne, Kardemir Karabükspor 8 golle yanıt verebildi.
Geçen sezon yapılan maçları Fenerbahçe İstanbul'da 1-0, Kardemir Karabükspor da Karabük'te 2-1'lik sonuçlarla kazandı.
Fenerbahçe İstanbul'da fire vermedi.
İki takım arasında İstanbul'da yapılan 5 lig maçını da ev sahibi sarı-lacivertli ekip kazandı.
Fenerbahçe, İstanbul'daki maçlarda rakibine toplam 13 gol atarken, kalesinde ise sadece 3 gol gördü.
Farklı skorlu galibiyetler.
İki takım arasında geride kalan 10 maçta Fenerbahçe en farklı skorlu galibiyetini 1993-94 ve 1998-99 sezonlarında İstanbul'daki karşılaşmalarda 4-1'lik sonuçlarla elde etti.
Kardemir Karabükspor ise lig tarihinde Fenerbahçe'yi sadece son randevuda 2-1 yenebildi.
Devamını Oku...

Akhisar Belediye - Orduspor Süper Lig Maçı 21 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Akhisar Bld.Spor - Orduspor Süper Lig Maçı 21 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Son haftalarda düşen performansıyla alt sıralara kadar gerileyen Orduspor, bugün saat 20:00'de başlayacak mücadelelede Akhisar Belediyespor'la karşılaşacak. Hüseyin Göçek'in yöneteceği maç Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak. Ev sahibi ekipte Ibrahima Sonka sarı kart cezalısı olduğu için, Orduspor'da ise David Barral, Roversio ve uzun süredir sakatlığı devam eden Selçuk Şahin forma giyemeyecek.
Devamını Oku...

Beşiktaş - Kayseri Süper Lig Maçı 21 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Beşiktaş - Kayserispor Süper Lig Maçı 21 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? İnönü Stadyumu'nda TSİ 20:00'da oynanacak mücadeleyi Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi Halis Özkahya yönetecek.
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de son 9 maçında yenilgi yüzü görmedi.
Ligdeki son yenilgisini 7. haftada Fenerbahçe'ye karşı alan siyah beyazlılar, daha sonra oynadığı 9 maçta 5 kez galip geldi, 4 kez de berabere kaldı, sahadan puansız ayrılmadı.
Beşiktaş'ta sakatlığı bulunan Portekizli yıldız Manuel Fernandes, ilk yarının son maçında da takımını yalnız bırakacak.
Sarı kart cezası nedeniyle Gençlerbirliği deplasmanında forma giyemeyen genç yetenek Oğuzhan Özyakup ise Kayserispor karşısında oynayabilecek.
Beşiktaş'ta ayrıca İsmail Köybaşı, Mustafa Pektemek ve Mehmet Akgün de sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek
Kayserispor, genel toplamda galibiyet açısından çok gerisinde kaldığı Beşiktaş'a son dönemdeki lig maçlarında ise büyük üstünlük kurdu. Sarı kırmızılı ekip, rekabetteki son 11 lig maçının 8'inde rakibinden puan almayı başardı.
Kayserispor ekibi, Beşiktaş ile son 11 maçından 7'sini kazandı, 1 kez berabere kaldı, 3 kez de yenildi.
Beşiktaş, son dönemde yenmekte en çok zorlandığı takımlardan Kayserispor'a gol atmakta sıkıntı çekiyor.İki takım arasındaki son 11 lig maçında Beşiktaş toplam 7, Kayserispor ise 14 gol attı.
Beşiktaş, bu dönemdeki toplam 7 golünden 4'ünü, 2010-2011 sezonunda İstanbul'da 4-2 kazandığı maçta filelere gönderdi.
Siyah-beyazlılar, son 11 lig maçından 8'inde Kayserispor filelerini havalandıramadı, bu süre içinde sadece 2 kez kalesini gole kapatabildi.
Devamını Oku...

19 Aralık 2012 Çarşamba

Trabzonspor - Eskişehirspor Türkiye Kupasi 20 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Trabzonspor - Eskişehirspor Türkiye Kupasi 20 Aralık 2012 Hangi kanalda Saat kaçta? Ayşe sezon Spor Toto Süper Liginde hayal kırıklığı yaratan Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupasi B Grubunun orijinalini maçında He sahasında Eskişehirspor Ile karşılaşacak.
Trabzonspor met sezon Spor Toto Süper Liginde gösterdiği performansla herkesi hayal kırıklığına uğrattı. Gecen sezon Şampiyonluk Grubuna girmeyi başaran Trabzonspor'un met sezon Ayni Performansı göstermesi oldukca difficult gözüküyor. Trabzonspor met sezon Lige Iyi başlamasına ragmen Devamını getiremedi. Ayşe sezon BIR Türlü Galibiyet serisi yakalayamayan Trabzonspor Kupada da Gruplara kalmayı Eklendi çok difficult başardı. Oğlu olarak Kupa da Kasımpaşa Ile karşılaşan Trabzonspor'un rakibi karsisinda orijinalini yarıyı geride kapatmasına ragmen 2.yarıda bulduğu tek golle maçı uzatmaya götürdü. İki Takım uzatmalarda da gol bulamayınca onu sey penaltilar Ile belli Oldu. Trabzonspor rakibini penaltı atışları Ile 5-3 mağlup etmeyi başardı.
Devamını Oku...

Gazprom 2013'te yüzde 10 indirim yapacak

GOOGLE REKLAMLARI

Gazprom 2013'te yüzde 10 indirim yapacak.Gazprom, fiyat indiriminden kaybettiğini daha fazla gaz satarak telafi etmeyi planlıyor.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 21 Aralık'ta Brüksel’de Avrupa Birliği-Rusya zirve görüşmelerine oturmasına 48 saat kala Gazprom’dan yüzde 10 fiyat indirimi açıklaması geldi.
Rus haber ajanslarına açıklama yapan Gazprom yönetimi, "Avrupa’daki spot enerji piyasasında rakiplerimizle rekabet edebilmek için belirli indirime gitme kararı aldık. 2013 yılı için daha önce ortalama 1000 m3 için 415 dolar öngörümüzü yaklaşık yüzde 10 aşağı çekerek 2013 ortalama fiyatını 1000 m3 için 370 dolar olarak duyuruyoruz. Fiyat indirimine gitmemiz rekabet faktörü yanı sıra müşterilerimizden gelen taleplerle de bağlantılı. Örneğin 2012 yılında Avrupa ülkeleriyle Türkiye gibi önemli doğal gaz tüketicileri bizden yüzde 9.3 daha az miktarda gaz satın aldı. 2013 yılında indirimli fiyatların toplan doğal gaz dış satışımızı arttırarak yıllık 152 milyar metre küpe çıkacağını tahmin ediyoruz" dendi.
kaynak:hürriyet
Devamını Oku...

Kuzey Güney 54.Bölüm 19 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Kuzey Güney 54.Bölüm 19 Aralık 2012 Kanal D konusu.Kuzey, Sinanerler’in şirkette yaptıkları usulsüzlüğü ortaya çıkartmak için uğraşıyor. İhtiyacı olan yardım da, hiç beklenmedik birinden geliyor. İmkansız aşkın iki kahramanı, çığlık gibi gelen bir öpücükle büyülü bir an yaşarlar. Bu ana şahit olan Zeynep’in yarası daha da derinleşir. Öfkesi ve kıskançlığı Zeynep’i giderek tehlikeli biri haline getirmektedir. Banu’ya anlattıklarıyla Kuzeye karşı ikili oynamaya başlar. Banu’nun Zeynep’ten öğrendikleri, Ebru ve Barışı da köşeye sıkıştırır. Kapalı kapılar ardında yapılan konuşmalar Güney’e Sinanerler’in hayatındaki yerinin sallantıda olduğunu fark ettirir. Cemre de ilk kez Sinaner köşkünde dönen oyunlarla yüzleşir. Diğer tarafta Kuzey de, şirketteki usulsüzlüğü ortaya çıkartmak için uğraşmaktadır. Kuzey’e ihtiyacı olan yardım, hiç beklenmedik birinden gelir. Barış’ın kirli oyunlarının ortaya çıkması durumunda özgürlüğüne kavuşacağını düşünen Cemre de Kuzeye yardım etmek için kolları sıvar. Kuzey, Cemre’nin güvenliği için buna karşı çıksa da onu durduramayacağını bilmektedir. Harekete geçmek için doğru zamanı bekleyen Cemre, kendini ne büyük bir tehlikeye attığını fark ettiğinde iş işten geçmiş olacaktır.
Devamını Oku...

Fenerbahce Ülker - Galataşaray Basketbol Maçı 19 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Fenerbahce Ülker - Galataşaray Basketbol Maçı 19 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta ? Beko Basketbol liginin 11. haftası dev bir derbiye sahne olacak. Şampiyonluğun iki güçlü adayı Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Medical Park bu akşam saat 20:30'da karşı karşıya gelecekler... Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Medical Park arasında oynanacak olan dev derbi İstanbul Fenerbahçe Arena spor salonunda oynanacak.
Beko Basketbol liginde geride kalan 10 hafta sonunda Galatasaray Medical Park 10 Maçta 9 Galibiyet 1 Mağlubiyet alarak sayı averajıyla lider konumda bulunurken Fenerbahçe Ülker ise 10 Maçta 9 Galibiyet 1 Mağlubiyetle averajla Galatasaray Medical Park'ın hemen ardından 2. sırada bulunuyor. Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray MEdical PArk arasında oynanacak olan dev derbiyi kazanan takım da ayrıca liderlik koltuğuna oturacak.
Devamını Oku...

17 Aralık 2012 Pazartesi

Köprü ve otoyollar ihalesi tamamlandı

GOOGLE REKLAMLARI

Köprü ve otoyollar ihalesi tamamlandı.Elemesiz ilk turda başlangıç bedeli 3.83 milyar dolar olurken, elemeli turda 5 milyar 640 milyon dolar veren Koç-Ülker-UEM ortaklığı ihaleyi kazandı. İhale komisyonu 5 milyar 720 milyon dolar isteyince Koç-UEM-Ülker Grubu da karar vermek için mola istedi. Ortaklık mola dönüşünde bu teklifi kabul etti.
Türkiye'nin en büyük özelleştirme ihalelerinden biri olan köprü ve otoyol özelleştirmesi çok kısa sürede sona erdi.
Elemesiz ilk turda başlangıç fiyatı 3.83 milyar dolar oldu. Elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren Nurol Holding AŞ - MV  Holding AŞ - Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ - Kalyon İnşaat Sanayi  ve Ticaret AŞ - Fernas İnşaat AŞ Ortak Girişim Grubu elendi. Hemen ardındn da ihaleyi 5 milyar 630 milyon dolarla “Koç Holding AŞ - UEM Group Berhad - Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ Ortak Girişim Grubu” kazandı.
İhale komisyonunun talebi üzerine ortaklık fiyatı 5 milyar 720 milyon dolara yükseltti.
Köprü ve otoyolların özelleştirme ihalesi, Türk Telekom'a verilen 6.55 milyar doların ardından Türkiye tarihinin en yüksek özelleştirmesi oldu.
Devamını Oku...

Bursaspor - 1461 Trabzon Türkiye Kupası 19 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Bursaspor - 1461 Trabzon Türkiye Kupası 19 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta ? Bursaspor'un, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 1. haftasında 19 Aralık Çarşamba günü oynayacağı 1461 Trabzon maçının biletleri yarın satışa çıkacak.

Biletler, Bursa Atatürk Stadyumu Gişesi'nin yanı sıra Biletix Çağrı Merkezi ve Biletix web bilet satış kanalı ile 18 Aralık Salı günü saat 10.00 itibari ile satışa sunulacak.

Misafir takım tribünü biletleri ise Kültürpark İçi Asayiş Ekipler Amirliği yanı otoparkında bulunan misafir tribünü bilet satış gişesinden müsabaka günü saat 10.00 itibariyle başlayacak.
Devamını Oku...

Fenerbahce - Sivasspor Türkiye Kupası 19 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Fenerbahce - Sivasspor Türkiye Kupası 19 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta ? Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 1. haftasında, Fenerbahçemiz ile Sivasspor arasında, 19 Aralık Çarşamba günü, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak maçın biletleri satışa çıktı.
17 Aralık Pazartesi günü Kongre Üyelerimiz ile Fenerbahçe Taraftar Kart sahipleri ve Faturalı Fenercell kullanıcıları için satışa sunulan biletlerin genel satışına 18 Aralık Salı günü başlanacak.
Kongre Üyeleri, Platinium Taraftar Kart sahipleri ve Premium Kart sahipleri 5, Gold Kart sahipleri 3, Fenercell faturalı hat aboneleri ve Classic Kart sahipleri ise 2 bilet alabilecek. Bilet satışında ise kart ibrazı mecburidir.
Devamını Oku...

Kredi kartı kullanımında yapılan hatalar

GOOGLE REKLAMLARI

Kredi kartı kullanımında yapılan hatalar.Kredi kartı kullanmaktan vazgeçemeyen ama bir yanda da bankaları şikayet yağmuruna tutan tüketiciler aslında kendileri de birçok hata yapıyor. Kart sahiplerinin sikayetvar.com’a gönderdikleri şikâyetler çıkarılan analiz ilginç sonuçlar ortaya çıkardı.
Belki ihtiyacım olur diye almıştım ihtiyacım olmadığı gibi borçlu çıktım. Kullandığım kartların da faizleri, hesap işletim ücretleri, aidatları ve masrafları harcamalarımdan daha fazla. Borç batağına girdim.”
Kredi Kartı Borcunu Eksik Yatırmak
“Ödeyebileceğimden fazla harcama yaptım ve nakit çektim. Borcumu sürekli eksik yatırdım ve faizleri ile borcum sürekli katlandı.
Aylık ödenmesi gereken tutarı ödeyemedim borcuma tüm borcum üzerinden faiz işletildi. Her ay borcum daha da katlandı. Şimdi ödeyemez duruma geldim.”
Haberi Olmadan Kart Sahibi Olmak
“Kredi kullanırken imzalattıkları sözleşmede kredi kartı şartı koymuşlar. İmza atarken onu da kabul etmişim ama haberim yok. Kargodan kart geldi hiç kullanmadım. Birkaç sene sonra kullanmadığım karta icra geldi. Kredi kartı aidatı işletilmiş. Bankalar kredi kullanan vatandaşlara kredi kartı şartı koyuyor mağdur ediyor.”
Kredi Kartına Yapılan Sigortadan Habersiz Olmak
“Mesleğim gereği üyesi olduğum bir kurumun ödeme politikası yüzünden bankadan kredi kartı almam gerekti. Haberim olmadan kart alırken sigorta yapılmış. Habersiz yapılan sigortadan kredi kartı hesap özetim geldiğinde haberim oldu. Yaptığım aylık harcama kadar sigorta bedeli ödemek zorunda kaldım.”
Faiz Oranlarına Dikkat Etmemek
“Kredi kartı borcumu ödeyip borcumu kapatmak istedim. Kredi kartı alırken faiz oranlarını araştırmamıştım. Faiz oranlarını ödemekten kredi kartını hala kapatamadım”
Sözleşmeleri Dikkatli Okumamak
“Kredi kartı alabilmek için bir sözleşme imzalattırdılar. Kredi kartı sözleşmesi sayfalarca olduğundan okumadan imzaladım. 1 ay sonrada kredi kartı yollamışlar. Bana herhangi bir ekstre ve bilgilendirme gelmeden telefonuma bir mesaj geldi ve kredi kartı borcumu ödemediğime dair son ödeme tarihi geçmiş. Kart sözleşmesinde kart aidatını kabul etmişim ve bu borç kart aidatıymış.”
Kredi Kartının Peşine Düşmemek
“2006 yılında askerdeyken banka adıma talebim olmadan kart çıkarmış. Kartın başkasına teslim edildiğini 2011’de bankanın hukuk bürosundan gelen mesaj ile öğrendim. Kartın üzerimde gözüktüğünü ve yasal takibe girdiğini söylediler. Maaşıma da haciz geldi. Bende bu durumu görünce savcılığa banka hakkında dilekçe verdim.
Savcılıktaki şikâyetim sonuçlanmadan önce 2012 yılının mayıs ayında icra müdürlüğünden maaşıma icra geldiğini duyunca üzerimde gözüken borcu yani 285 TL’yi banka yolu ile ödedim. Savcılığın verdiği kararı öğrenince şok oldum. Çünkü kovuşturmaya yer olmadığına dair karar alınmıştı. Kararda 2011 yılı ve öncesinde benim kredi kartı talebinde bulunmadığım, 2006 yılında adıma kredi kartı düzenlendiğini fakat şahsıma teslim edilmediği, kart kapatılmadığından dolayı da yasal takibin başlatıldığı yer almaktadır.
Kredi Kartında Borç Bırakmak
“Kredi kartımı kapatmaya karar verdim borcumu kapattım. Kredi kartımda faizlerden dolayı eksik ödeme alınmış ve 3 kuruşluk bir borç kalmış. Bankadan borç bilgisi geldiğinde şok oldum.
Borç faizi ile 100 TL’yi geçmiş. 3-5 kuruş için binlerce TL'lik harcama yapan müşterileri kaybetmeye mahkum olan bu banka sonradan da müşteri kazanmak için neredeyse sokakta kart dağıtıyor.”
Devamını Oku...

Rizespor - Bucaspor Müsabakası 17 Aralık 2012

GOOGLE REKLAMLARI

Rizespor - Bucaspor Müsabakası 17 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta ? PTT 1.Lig 16.hafta'nın son karşılaşması Ç.Rizespor - Bucaspor arasında oynanacak ve Pazartesi günü saat 20:00'de başlayacak. Haftanın son maçı oldukça keyifli dakikalara sahne olacak. Her iki takımda ligin iddaalı ekiplerinden ve ilk 15 haftanın sonunda istedikleri konumda değiller.
Çaykur Rizespor'da hafta içi önemli bir transfer gelişmesi yaşandı. Teknik direktör Engin Korukır'ın istifasından sonra Mustafa Denizli ile anlaşan Karadeniz ekibi, bu haftadan itibaren tecrübeli hoca ile Süper Lig vizesini alabilmek için mücadele verecek. Geçtiğimiz hafta Ankaragücü karşısında çok kötü bir oyunla sahadan yenik ayrılan Ç.Rizespor, sezona iyi başlamasına rağmen alınan kötü sonuçların ardından 23 puanla 7.sırada yer alıyor. Kendi sahasında oynadığı son 4 maçta berabere kalan yeşil-mavili takım, 7 maçtır da mağlubiyet yüzü görmedi.

Bucaspor düşüşte. Maddi sıkıntılar yüzünden oyuncularının ödemelerini yapmakta güçlük çeken  sarı -lacivertliler'de bu olanaksızlıklar sahaya da yansıyor. Samsunspor deplasmanından zor da olsa beraberlikle ayrılan İzmir temsilcisi, geçtiğimiz hafta kendi seyircisi önünde Boluspor'a yenilmekten kurtulamadı ve haftayı puansız kapattı. İlk 6 iddaasından uzaklaşan Bucaspor, zorlu Rize deplasmanında tekrar çıkış arayacak. Sakat ve cezalı oyuncularının çokluğunun yanı sıra ödeme alamayan bazı oyuncularını da kadroya dahil etmeyen teknik heyet, sıkıntılı günleri aşmaya çalişiyor.
Devamını Oku...

Kayserispor - Kasımpaşa Süper Lig Maçı 17 Aralık 2012

GOOGLE REKLAMLARI

Kayserispor - Kasımpaşa Süper Lig Maçı 17 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta ? Kasımpaşa ile 6'sı Süper Lig'de olmak üzere bugüne kadar 10 kez karşılaşan Kayserispor, rakibini 3 kez mağlup etmeyi başardı. İstanbul ekibiyle 5 maçta berabere kalan sarı-kırmızılılar, 2 kez de sahadan mağlup ayrıldı. Geride kalan 10 karşılaşmada rakip fileleri 11 kez havalandıran Kayserispor, kalesinde ise 9 gol gördü.
Kayseri'de oynanan maçlarda ise iki taraf da üstünlük kuramadı. Bu maçlarda Kayserispor ile Kasımpaşa 1'er kez galip ayrılırken, 3 karşılaşma da eşitlikle sonuçlandı.
Ligde üstünlük Kayserispor'da
Kayserispor ile Kasımpaşa, Spor Toto Süper lig'de toplam 6 maçta puan mücadelesine girdi. Sarı-kırmızılı takım, 6 maçın 3'ünde 3 puana uzanan taraf olurken, 1 kez kaybetti, 2 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Ligde İstanbul temsilcisinin kalesine 9 gol atmayı başaran Kayserispor, kalesinde ise 6 gol gördü.
Karşılaşmanın hakemi Kuddusi Müftüoğlu
Kayserispor ile Kasımpaşa arasında yarın Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı, hakem Kuddusi Müftüoğlu ve yardımcıları Serhan Malkoç ile Hakan Yemişken yönetecek. Spor Toto Süper Lig'in 16'ncı hafta mücadelesi öncesi ligde Kayserispor 16 puanla 13'üncü, Kasımpaşa ise 23 puanla 6'ncı sırada bulunuyor.
Devamını Oku...

16 Aralık 2012 Pazar

Galatasaray Fenerbahçe Derbi Maçı (GS 2-1 FB) 16 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Galatasaray Fenerbahçe Derbi Maçı (GS 2-1 FB) 16 Aralık 2012.Yılın son derbisinde gülen Galatasaray oldu. Fenerbahçe'yi ağırlayan Galatasaray, rakibini Bekir İrtegün (k.k.) ve Selçuk İnan'ın golleriyle 2-1 mağlup etti. Sarı kırmızılılar liderliğini sürdürürken, Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını da 5'e çıkardı.Heyecan fırtınası şeklinde geçen maçta gülen taraf Galatasaray oldu. Yılın son derbisinde Fenerbahçe’yi Bekir İrtegün(KK) ve Selçuk İnan’ın golleriyle 2-1 mağlup eden sarı kırmızılılar, puanını 32’ye çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe’nin tek golünü 23. dakikada Hasan Ali Kaldırım kaydederken, Türk Telekom Arena’ya zirveyi devralma hesaplarıyla gelen sarı lacivertliler 27 puanda kaldı.
Karşılaşmaya Galatasaray etkili başladı. Rakip sahada baskı yaparak maça hızlı giren sarı kırmızılılar 6. dakikada gole çok yaklaştı. Ceza sahası dışında kaleyi karşıdan gören noktada topla buluşan Hamit Altıntop, topu kontrol ettikten sonra sert bir şut çekti. Kaleci Volkan’ı da geçen top direkten geri geldi.

Maça kontrollü başlayan Fenerbahçe, kendi sahasından hızlı çıkarak rakip kalede pozisyon aradı. 9. dakikada sarı kırmızılıların kalesine etkili gelen konuk ekipte Kuyt, ceza sahası dışı sağ çaprazından yerden şut çekti. Ancak top direğin yanından auta gitti.

Galatasaray aradığı golü 10. dakikada buldu. Sarı kırmızılılar, sağ çaprazdan serbest vuruş kazandı. Serbest vuruş için topun başına geçen Riera, ceza sahası içine ortaladı. Savunmada topu karşılamak için yükselen Bekir İrtegün ters bir kafa vuruşuyla topu kendi ağlarına gönderdi ve Galatasaray bu golle 1-0 öne geçti.

Bu dakikadan sonra Galatasaray savunma güvenliğini ön planda tutarak daha kontrollü bir oyun sergilerken, Fenerbahçe daha fazla ileri çıkmaya başladı. Fenerbahçe, rakibine 23. dakikada Hasan Ali Kaldırım ile cevap verdi ve skora 1-1 eşitlik getirdi.

Galatasaray ceza sahasına gelen uzun top Sow’dan sekti ve top ceza sahası dışındaki Hasan Ali Kaldırım’ın önünde kaldı. Sağ ayağıyla gelişine çok sert bir şut çeken Hasan Ali, kaleci Muslera’yı mağlup ederek golünü kaydetti ve maça da denge geldi: 1-1.

Fenerbahçe golü bulduktan sonra oyunu kendi sahasında kabul ederken, topa daha çok sahip olan Galatasaray rakip kaleye daha fazla gelmeye başladı. Sarı kırmızılılar, 36. dakikada Selçuk İnan’ın ceza sahası dışında yerde kalmasıyla kaleyi karşıdan gören noktada serbest vuruş kazandı.

Serbest vuruş için topun başına geçen Selçuk İnan, topu kaleci Volkan’ın yanından ağlarla buluşturarak Galatasaray’ı 2-1 öne geçirdi. İlk yarıda başka gol olmazken, sarı kırmızılılar soyunma odasına 2-1 üstün gitti.

Karşılaşmanın ikinci devresine de savunma güvenliğini ön planda tutarak başlayan Fenerbahçe, uzatktan çekilen şutlarla Galatasaray kalesini yokladı. Ancak sarı lacivertliler ilk dakikalarda Galatasaray savunmasını aşmayı başaramadı.

Dakikalar ilerledikçe daha fazla risk alarak rakip kaleye gitmeye başlayan Fenerbahçe, pozisyon üretmekte zorlandı. Hücumda çoğalmaya çalışan sarı lacivertlilerin savunmada verdiği boşlukları değerlendirmek isteyen Galatasaray, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi.

Skora denge getirmek isteyen Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman, Cristian’ın yerine Sezer Öztürk, Caner Erkin’in yerine Krasic, Kuyt’ın yerine de Stoch’u oyuna aldı. Galatasaray’da ise Umut Bulut yerini Yekta Kurtuluş’a bırakırken, son bölümde Emre Çolak, Burak Yılmaz'ın, Elmander de Amrabat'ı yerine oyuna dahil oldu.

Fenerbahçe’de Meireles, 82. dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı. Kalan bölümde başka gol olmazken, Galatasaray sahadan 2-1'lik sonuçla galip ayrıldı ve liderliğini sürdürdü. Sarı kırmızılılar bu sonuçla Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını da 5'e çıkardı.
Devamını Oku...

10 Aralık 2012 Pazartesi

Asgari ücretliye 39 lira ek vergi

GOOGLE REKLAMLARI

Asgari ücretliye 39 lira ek vergi.Habertürk'ün haberine göre Türkiye’de çalışma hayatını önemli ölçüde değiştirecek olan yeni Gelir Vergisi Yasası yavaş yavaş şekillenmeye başlıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in deyimi ile teknik çalışmaları hâlâ süren ve taslak halinde olan çalışma mevcut haliyle kabul edilirse özellikle çalışanların hayatı ve ödedikleri vergilerde önemli değişikler olacak.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na (EKK) gönderilen çalışmadan elde edilen bilgilere göre eğer hazırlanan taslak olduğu gibi kabul edilirse yıllık brüt geliri 75 bin TL’nin (aylık net 4 bin 500 TL) üstünde olan çalışanlar artık tek işverenden ücret alsalar bile beyanname vermek zorunda. 75 bin liranın altında geliri olanlar ise eğer isterlerse beyanname verecek.

DİLİMLER DARALIYOR VERGİ ARTIYOR
Yıllık beyanname verecek olan çalışanlar, eğer eğitim ve sağlık giderleri fazlaysa ek vergi iadesi alacak. Ancak bir de madalyonun diğer yüzü var.

Beyaz yakalı diyebileceğimiz çalışanların vermek zorunda olduğu beyanname aynı zamanda vergilerini de artırabilecek. Çünkü çalışanlar kira, faiz ve kâr payı gibi gelirlerini de yıllık beyannamede toplu olarak gösterecek. Böylece şimdiye kadar her biri tek tek beyan edildiği için kendi içinde yüzde 15’ten başlayıp gelirin tutarına göre yüzde 35’e kadar çıkan vergi oranı artık 75 bini aştığı anda direkt yüzde 35 olacak.

Çünkü taslağa göre dördüncü yani yüzde 35 ile vergilendirmenin başladığı dilim 75 bin TL. Oysa bu dilim halen çalışanlar için 88 bin TL olarak uygulanıyor. Aradaki 13 bin TL artık yüzde 27 yerine yüzde 35’ten vergilenecek ve devlet bu çalışanlardan bin 40 TL daha fazla vergi alacak. Sadece 75 bin TL’nin üstünde kazananlar değil tüm çalışanlara fazla vergi ödetecek olan düzenleme ise yüzde 15, 20, 27, 35 olan vergi dilimlerinin yüzde 15, 20, 25, 30, 35 şeklinde daraltılıyor olması. Aralıklar sıkılaştığı için de çalışanlar yıl içinde daha çabuk bir üst dilime geçip daha fazla vergi ödeyecek.

ASGARİ ÜCRETLİYE 39 LİRA EK VERGİ
Taslakta ücretliyi üzecek bir düzenleme de 2013’te gelir vergisi tarifesinin birinci ve ikinci gelir dilimlerinin yeniden değerleme oranında artırılmaması. Normalde dilimler yüzde 7.80 olan yeniden değerleme oranında artacak ve ücretli daha az vergi ödeyecekti. Vergi.com.tr uzmanı, bu durumda yıllık brüt 10.780 TL geliri olanların 39 TL, yıllık brüt 100 bin TL geliri olanların 1.840 TL fazladan vergi ödemesi gerekeceğini hesaplıyor.

‘MEVDUATTAN KAÇIŞI SAĞLAR’
Gelirlerin toplu beyan edilmesini değerlendiren vergi.com.tr adlı internet sitesinin vergi uzmanı, bu yüksek vergilemenin ücretlilerin bankalardaki mevduatlarını çekip altına veya yastık altına gidecek olan dövize yatırmalarına yol açacağını belirtti. Vergi uzmanı “Örneğin 75 bin TL ücret 75 bin TL de faiz ve kira geliri olan ücretlinin mevcut halde toplam 36 bin 645 TL vergi ödemesi gerekirken yeni tasarıya göre 44 bin 500 TL ödemesi gerekecek” yorumunu yaptı.
Devamını Oku...

Fenerbahçe - Göztepe Türkiye Kupası Maçı 12 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Fenerbahçe - Göztepe Türkiye Kupası Maçı 12 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda 12 Aralık Çarşamba günü kendi evinde Göztepe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına öğle saatlerinde yaptığı antrenman ile başladı.
Can Bartu Tesisleri’nde sportif direktör Aykut Kocaman yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda, dün akşam İstanbul BBSK maçının on birinde başlayan oyuncular, rejenerasyon çalışmalarıyla antrenmanı tamamladı. Diğer oyuncular ise koşu ve ısınma hareketleriyle başladıkları antrenmanı, 2 grup halinde yapılan 5’e 2 top kapma ve pas çalışmalarıyla sürdürdü. Dar alanda yapılan pas organizasyonlarının ardından, yine dar alanda yapılan çift kale maçla antrenmanı noktaladı.
Kaleci Antrenörü Murat Öztürk eşliğinde takımda ayrı çalışmalar yapan kaleciler Mert Günok ve Serkan Kırıntılı ise çift kale maçta görev aldı.
Devamını Oku...

Beşiktaş Medical Park Antalyaspor Türkiye Kupası Maçı 12 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Beşiktaş Medical Park Antalyaspor Türkiye Kupası Maçı 12 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında 12 Aralık Çarşamba günü deplasmanda Medikal Park Antalyaspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sabah yaptığı antrenman ile sürdürdü.
BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde teknik direktör Samet Aybaba yönetiminde yağışlı hava altında gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleri ile başladı. Daha sonra pas ve yan top çalışması yapan oyuncular, dar alanda yapılan çift kale maç ile idmanı tamamladı.
Tedavileri devam eden Fernandes, Mustafa Pektemek, İsmail Köybaşı antrenmanda yer almadı.
Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçı için yarın öğle saatlerinde Antalya'ya gidecek.
Devamını Oku...

Galatasaray 1461 Trabzon Türkiye Kupası Maçı 11 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Galatasaray 1461 Trabzon Türkiye Kupası Maçı 11 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Kadrosunda Barış Memiş, Eren Albayrak, Göksu Alhas, Sefa Akın Başıbüyük, Sercan Kaya ve Torric Jebrin gibi Trabzonspor’dan kiralık olan oyuncular bulunduran diğer trabzon takımı olan 1461 Trabzon ise bu sezon Ziraat Türkiye Kupası ikinci turunda Belediye Vanspor’u 4-1’lik skorla yendikten sonra Kızılcahamamspor deplasmanında normal süresi 2-2 berabere tamamlanan maçın 95. dakikasında attığı golle üst tura yükseldi. Karadeniz temsilcisi, dördüncü turda ise normal süresi ve uzatma bölümü golsüz neticelenen karşılaşmada Adanaspor’un evinde seri penaltı vuruşlarını 4-2’lik skorla kazanarak Galatasaray’ın beşinci turda rakibi oldu. Galatasaray ise bir önceki turda Balıkesirspor’u evinde 4-1 mağlup ederek tur atlamıştı.
Devamını Oku...

8 Aralık 2012 Cumartesi

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Ne Kadar Ödendi ?

GOOGLE REKLAMLARI

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Ne Kadar Ödendi ? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel'in yazılı soru önergesine verdiği cevapta, ''Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Sosyal Yardım Programı''ndan yararlananlara ilişkin rakamları açıkladı.
 Programdan faydalanmak için 22 Ekim 2012 tarihi itibarıyla 329 bin 855 kadının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına başvurduğuna işaret edn Şahin, 228 bin 551 kişinin bu haktan yararlandığını belirtti. Şahin, hak sahibi olabilmek için son resmi eşin vefat etmiş olması, herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olunmaması, hanede sosyal güvenceli kişi ya da kişilerin bulunmaması, evde bakım uygulaması kapsamında bakıcı aylığı alınmaması ve muhtaçlığın vakıf mütevelli heyeti tarafından onaylanması gerektiğini anımsattı.
Eşi vefat eden, sosyal güvencesi olmayan ve muhtaçlığı onaylananlara yardım uygulamasının bu yılın Nisan ayında başladığını ifade eden Şahin, 22 Ekim 2012 tarihi itibarıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynaklarından 259 milyon 534 bin 250 lira ödeme yapıldığını kaydetti. Şahin, kişi başı 250 lira maaş miktarının Boğaziçi Üniversitesi ile yapılan ortak araştırma sonucu getirilen öneriyle Fon Kurulu kararıyla belirlendiğini kaydetti.
Şahin'in verdiği bilgiye göre, söz konusu yardımdan bütün illerdeki kadınlar yararlanıyor. Yardımdan en çok yararlanan kadının bulunduğu il 9 bin 57 kişiyle Gaziantep olurken, en az yararlanan kadının bulunduğu il 238 kişiyle Zonguldak.
Yardımdan İstanbul'da 6 bin 703, Ankara'da 4 bin 476 ve İzmir'de 5 bin 751 kişi yararlanıyor.
Gaziantep'i 8 bin 454 kadınla Adana, 8 bin 306 kadınla Diyarbakır ve 7 bin 427 kadınla Manisa izlerken, en az kadının yararlandığı illerde Zonguldak'ı Bayburt 312, Artvin ve Bartın 358'er kadınla izledi.
Yardımdan 5 binden fazla kadının yararlandığı iller Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Manisa, Aydın, Balıkesir, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Konya, Kahramanmaraş, Mardin, Şanlıurfa ve Van olarak sıralandı.
Yardımdan Zonguldak, Artvin, Bartın ve Karabük'ün yanı sıra, Bilecik, Bolu, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Kırşehir, Rize, Sinop, Tunceli, Bayburt, Kırıkkale, Karabük, Ardahan, Yalova ve Düzce'de binden daha az kadın yararlandı.
Devamını Oku...

Fenerbahçe - İstanbul Belediye Süper Lig Maçı 9 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Fenerbahçe - Büyükşehir Belediye Süper Lig Maçı 9 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta ? Fenerbahçe Süper Lig'in 15. haftasında, sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı. Can Bartu Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda M'gladbach maçına ilk 11'de başlayan oyuncuların yenileme çalışmalarıyla idmanı tamamladığı ifade edildi. Dizinde ağrısı olan Semih, tedbir amaçlı olarak idmana çıkmadı. M'GLADBACH maçında Krasic'te yükseliş görüldü. Sırp futbolcu biraz güçlenirse ilk 11 için ciddi bir aday olacak gibi. G.Saray derbisi öncesine M.Topal ve Meireles kart sınırında. İki futbolcu da Belediye maçında kart görürse derbide oynamayacak.
Devamını Oku...

Trabzonspor - Kayserispor Süper Lig Maçı 9 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Trabzonspor - Kayserispor Süper Lig Maçı 9 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta ? Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’de 9 Aralık Pazar sahasında Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.
Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan antrenmana sakatlıkları bulunan Bamba, Janko, Soner ve Colman katılmadı.
İlk 15 dakikası basın mensuplarına açık olan antrenman öncesi 25 yaşına giren Onur’un doğum günü, saha kenarında teknik heyet ve futbolcular tarafından pasta kesilerek kutlandı.
Takım kaptanı kaleci Tolga Zengin pastadan Onur’a ikram etti. Onur da pastadan bir dilim keserek üçüncü kaleci Zeki Ayvaz’a ikram etti. Daha sonra Teknik Direktör Güneş ve futbolcular Onur’u kutladılar.
Trabzonspor, yarın basına kapalı yapacağı antrenmanla Kayserispor maçının hazırlıklarını sürdürecek.
Devamını Oku...

Bursaspor - Orduspor Süper Lig Maçı 8 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Bursaspor - Orduspor Süper Lig Maçı 8 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta ? Bursaspor Orduspor ile 27'inci resmi müsabakada karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmalarda her iki takım da 8'er galibiyet elde ederken 10 maçta beraberlikle sahadan ayrıldılar. Bursa'da oynanan maçlarda ise yeşil beyazlı ekip, üstünlük kurdu.Bursa'da toplamda oynanan 13 maçın 6'sını Bursaspor kazanırken, Orduspor sadece 1 galibiyet aldı. Bursa'da geçen sezon ligin 25'inci haftasında oynanan Orduspor müsabakasında gol çıkmadı ve takımlar sahadan 1 puanla ayrıldı.

Devamını Oku...

Sivasspor Galatasaray Süper Lig Maçı 8 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Sivasspor Galatasaray Süper Lig Maçı 8 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta ? Galatasaray'ın İspanyol futbolcusu Albert Riera, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Braga karşılaşmasında yaşadığı sakatlık nedeniyle Sivasspor maçında forma giyemeyecek.
Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Braga maçında sol kasık adalesinde zorlanma meydana gelen Riera'nın, tedbir ve tedavi amaçlı olarak Sivasspor maçı kadrosuna alınmadığı kaydedildi.
Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak ve saat 19:00'da başlayacak maç öncesinde Galatasaray'ın ilk 11'i belli oldu.
Ufuk Ceylan
Emmanuel Eboue
Dany Nounkeu
Semih Kaya
Hakan Balta
Aydın Yılmaz
Selçuk İnan
Yekta Kurtuluş
Nordin Amrabat
Burak Yılmaz
Umut Bulut
Devamını Oku...

4 Aralık 2012 Salı

Altın fiyatları düşüşe geçti

GOOGLE REKLAMLARI

Altın fiyatları düşüşe geçti.Uluslararası piyasada altının onsu 100 günlük hareketli ortalamasının geçtiği 1.698 dolara kadar geriledikten soran şu dakikalarda 1.704 dolar seviyelerinde dengelendi.
Geçtiğimiz hafta 1.750 dolar direncini test eden altının onsu, bu seviyenin üzerinde tutunamamış ve artan satış baskısıyla düşüşe geçmişti.
Bu haftaya da 1.714 dolar seviyesinden başlayan altının onsunda, dün doların diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesinin de etkisiyle gün içindeki yükseliş denemeleri sınırlı kaldı.
Bugün düşüşü sertleşen altının onsunda 1.700 dolar seviyesinin güçlü destek olarak takip edileceğini belirten analistler, bu seviyenin altında 1.675 dolar seviyesinin gündeme gelebileceğini kaydediyor. Gelmesi muhtemel tepki alışlarında ise 1.725 dolar seviyesinin direnç konumuna geldiğini ifade eden analistler bu seviyenin üzerinde alışların tekrar güçlenebileceğini kaydediyor.
Devamını Oku...

Fenerbahçe - M. Gladbach Uefa Ligi Maçı 6 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Fenerbahçe - M. Gladbach Uefa Ligi Maçı 6 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta ? Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda Almanya’nın Borussia Mönchengladbach takımıyla oynayacağı maçın hakemleri belli oldu.
6 Aralık Perşembe günü saat 20.00′de başlayacak olan maçı Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Manuel Jorge Neves Moreira De Sousa yönetecek. Maç Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanırken  De Sousa’nın yardımcılıklarını Bertino Cunha Miranda ve Rui Licino Barbosa Tavares yapacak. Maçın ilave yardımcı hakemliğini Artur Manuel Ribeiro Soares Dias ve Carlos Miguel Taborda Xistra yürütecek. Nuno Filipe Santos Tomás Pereira ise karşılaşmanın 4. hakemi olacak.
Devamını Oku...

Braga - Galatasaray Ş.Ligi Maçı 5 Kasım

GOOGLE REKLAMLARI

Braga - Galatasaray Ş.Ligi Maçı 5 Kasım 2012 hangi kanalda saat kaçta ? Şampiyonlar Ligi (H) Grubu son hafta maçında yarın Portekiz'de Galatasaray ile karşılaşacak Braga'nın teknik direktörü Jose Peseiro, ''Onurumuz ve para kazanmak için yarın sahada her şeyimizi ortaya koyacağız'' dedi.
Braga, maç öncesi son antrenmanını gerçekleştirdi. Antrenman sonrası Portekiz ekibinin teknik direktörü Jose Peseiro, basın toplantısı düzenledi.
Peseiro, ''Grubumuzda daha fazla puan alacak değere sahip olduğumuzu düşünüyorum ve yarın bunu deneyeceğiz'' dedi. Bugüne kadar oynadıkları Şampiyonlar Ligi maçlarında bazı hatalar yaptıklarını ancak ''motivasyon ve heyecanlarını hiç kaybetmediklerini'' belirten Peserio, ''Sanki, gruptan çıkma şansımız devam ediyormuş gibi oynayacağız'' ifadesini kullandı.
Kaleci Quim de, ''Şampiyonlar Ligi'nde devam etmek için yeterli kaliteye sahiptik ama olmadı. Bundan üzüntü duyuyoruz ancak Galatasaray maçındaki tek hedefimiz kazanmak. Son maçımızdaki futbolumuz bize moral verdi'' diye konuştu.
Teknik direktör Peseiro'nun, Galatasaray maçı için açıkladığı 20 kişilik futbolcu listesinde, defansın ortasında oynayan ve daha önce sakatlığı bulunan Paulo Vinicius'un, kadroya dahil olması dikkat çekti.
Braga'nın Galatasaray maçına Quim, Nuno, İsmaily, Leonardo Salino, Douglao, Ruben, Mossoro, Custodio, Hugo Vlana, Eder ve Alan'dan oluşan ilk 11 ile çıkması bekleniyor.
kaynak:zaman
Devamını Oku...