Google Reklamları

Pages

28 Şubat 2013 Perşembe

Altın fiyatları tırmanışa geçti

GOOGLE REKLAMLARI

Altın fiyatları tırmanışa geçti.Altın gün çerisinde sert hareketler gösterdi. Güne 4 liralık artışla 157 liradan başlayan çeyrek altıN kapanışta 155 liraya düştü. Cumhuriyet altını ise 6333 liradan 629 liraya geriledi. Çeyrek altının fiyatı 4 lira birden yükselerek 157 liraya yükseldi. Altının gramı ise 93,65 lira oldu.
Kapanışta 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 93,30 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 629,00 lira oldu.
Devamını Oku...

28 Şubat 2013 Maç Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI

28 Şubat 2013 Maç Program Listesi
Beşiktaş - Olympiakos
Caja Laboral - Maccabi Tel Aviv
Barcelona - Khimki
Real Madrid - Bamberg
Siena - Fenerbahçe
Bursaspor - Sivasspor
Wisla Krakow - Jagellonia
Cercle Brugge - Club Brugge
Sporting Cristal - Tigre
Devamını Oku...

25 Şubat 2013 Pazartesi

Beyanname verme süreleri uzatıldı

GOOGLE REKLAMLARI

Beyanname verme süreleri uzatıldı.Maliye Bakanlığı’ndan, Muhtasar Beyannameler ile Katma Değer Vergisi Beyannamelerinin verilme sürelerinin 26 Şubat 2013 Salı günü sonuna kadar uzatıldığı bildirildi.
Maliye Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in talimatıyla, yoğun iş yükü ile ilgili olarak Bakanlığa iletilen sorunlar nedeniyle, 23 Şubat 2013 günü akşamına kadar verilmesi gereken Muhtasar Beyannameler ile 24 Şubat 2013 günü akşamına kadar verilmesi gereken Katma Değer Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri 26 Şubat 2013 Salı günü sonuna kadar uzatıldığı belirtildi.
Açıklamada, mükelleflerin beyan ettikleri vergileri, 26 Şubat 2013 Salı günü sonuna kadar ödemeleri gerektiğinin de altı çizildi.
Devamını Oku...

Kuzey Güney 63.Bölüm 27 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI

Kuzey Güney 63.Bölüm 27 Şubat 2013 Kanal D konusu.Şeref, Kuzey’e göre, Ali’nin emanetine göz dikmiş, bunu da sinsi sinsi yapmıştır. Kuzey Şeref’i affetmeyecektir. Sami’nin Aynur’la yüzük taktığı gün, Kuzey, Şeref’in başka şeyler de sakladığını öğrendiğinde, kontrolünü tamamen kaybeder. Öte yandan Güney’in etkisiyle, Cemre’nin düşmanlarıyla iş birliği yaptığını düşünen Barış, Cemre’yle aralarındaki anlaşmayı bozar ve Kuzey’i savcılığa şikayet eder.
Cemre evi terk eder, annesinin evine yerleştiğinde ise bir eksiklik hisseder. Pusula kolyesini Barış’ın evinde unutmuştur. Cemre, Kuzey’i Ali’nin mezarında bulur. Kuzey yine güvendiği insanlardan darbe yemiş, tek dostuna sığınmıştır. Cemre’yi karşısında gördüğünde, ondan vazgeçemeyeceğini bir kez daha anlar. Cemre, Kuzey’i kaçması için ikna etmeye çalışır. Kuzey, Barış’ın Cemre’ye tehditlerini öğrenince, yapması gerekeni yapar, polise teslim olur. Öte yandan kendisini öldürmek isteyen birilerinin olduğundan şüphelenen Burak Çatalcalı, şüphelerinden kısa zamanda emin olur. Burak’ın peşindeki kişi, Ferhat cinayetinin bilinmeyenlerine bir yenisini daha ekleyecektir.
Devamını Oku...

85. Oscar Ödülleri sahiplerine verildi

GOOGLE REKLAMLARI

85. Oscar Ödülleri sahiplerine verildi.En iyi film dalındaki ödülü ise, ABD Başkanı Obama'nın eşi Michelle Obama verdi.
Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin 85. Oscar ödülleri töreninde en iyi film ödülünü "Argo" aldı. Los Angeles Dolby Tiyatrosu'nda Seth MacFarlane'in esprili sunumuyla renklendirdiği gecede en iyi film Oscar'ını Ben Affleck'in ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı'nın (CIA) İran'daki 6 Amerikan vatandaşını kurtarmak için düzenlediği operasyonu anlatan filmi ''Argo'' elde etti.
Devamını Oku...

Muhteşem Yüzyıl 88.Bölüm 27 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI

Muhteşem Yüzyıl 88.Bölüm 27 Şubat 2013 Star tv konusu.Hürrem, Hatice Sultan'ın kurduğu tuzağa düşer ama Hürrem bu ölmeyecek yine kurtulacak.
Şah Sultan'ın İbrahim'e yazdığı mektupla deliye dönen Hatice, Şah Sultan'ı sarayından kovuyor. Şah Sultan, Hürrem'in oyunu olduğunu söylese de sırrı ifşa oluyor. İtalya seferindeki Süleyman, İbrahim'in yokluğunu her zamankinden çok hissediyor. Manisa'da ise Mustafa gizemli bir kadınla tanışıyor. Süleyman Hürrem’in başına gelenleri öğrenince, Şah Sultan hesap vermek için Süleyman'ın karşısına çıkıyor. Düşmanlarının oyununu bozduğunu düşünen Hürrem, hiç beklemediği bir tuzağın içine çekiliyor.
Yıllar önce İbrahim'e yazılan bir mektup, iki kardeşi birbirine düşürür. Şah Sultan, mektubu kendisinin yazmadığına ikna etmeye çalışır. Hatice ise ihanete uğradığını düşünmektedir. Tepkisi ağır olur. Şah Sultan, Hürrem’in bu oyununu bozmak için yeni bir plan kurar.
Seferde karşılaşılan zorluklar Süleyman’ı iyice yalnızlaştırır. İbrahim'in yokluğunu her zamankinden çok hisseder. Şehzade Mehmet ise Bali Bey’le çıktıkları keşifte saldırıya uğrar. Mehmet, cesareti ve kuvvetiyle Süleyman’ın takdirini kazanmayı başarır.
Manisa'da ise Mustafa seferden gelen haberlerle üzülür. Bir yandan da yabancı tüccarların giderek artan şikayetlerini dinler. Mustafa bu olaylar sırasında Cenevizli bir kadınla tanışır. Güzelliği ve hırçınlığıyla nam salmış bu kadın, Mustafa'nın da dikkatini çeker.
Süleyman nihayet seferden döner. Hürrem vakit kaybetmeden yokluğunda olan biteni  kendince anlatır. Hesap vermek için Süleyman'ın karşısına çıkan Şah Sultan, duydukları karşısında şaşkına döner.
Devamını Oku...

İnternet kullanımı değişecek

GOOGLE REKLAMLARI

İnternet kullanımı değişecek.Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, elektrik hatları üzerinden elektronik haberleşme hizmeti sunulabilmesinin hukuki zeminini oluşturan bir düzenleme yaptıklarını bildirdi. Bu teknoloji sayesinde yüksek hızda internet, telefon, video erişim imkanları elektrik hatları üzerinden kullanıcılara sunulabiliyor.
Acarer, yaptığı açıklamada, teknolojinin gelişmesi ile birlikte; fiber, bakır gibi altyapılar üzerinden sunulan elektronik haberleşme hizmetlerinin, elektrik hatları üzerinden de sunulabildiğini belirtti. Bu şekilde halen bina içindeki elektrik hatlarını kullanarak hizmet sunan bazı işletmecilerin olduğunu ifade eden Acarer, BTK'ya ulaşan talepleri dikkate alarak, elektrik hatları üzerinden elektronik haberleşme hizmetinin sunumuna yönelik bir düzenleme yaptıklarını kaydetti.

BTK Kurul Kararı ile fiber, bakır gibi altyapılar üzerinden sunulmakta olan elektronik haberleşme hizmetlerinin, bu altyapılara ilaveten elektrik hatları üzerinden de sunulabileceği, bu durumda da söz konusu hizmeti sunacak olan şirketlerin Kurumumuzca yetkilendirilmesi gerektiğinin kararlaştırıldığını belirten Acarer, şunları söyledi:
“Bu şekilde, Kurumumuzca yetkilendirilen işletmecilerin, alternatif bir altyapı olarak elektrik iletim/dağıtım hatlarını elektronik haberleşme hizmeti sunumunda kullanabilmelerinin hukuki zemini oluşturulmuştur. Ancak söz konusu hatlar üzerinden elektronik haberleşme hizmetinin kullanımında ihtiyaç duyulan cihazların Avrupa'da elektroteknik cihazların standartlarına, telekomünikasyon standartlarını belirleyen kuruluşların standartlarına veya TSE tarafından belirlenen standartlara uygun cihazlar olması gerekmektedir. Elektrik hatları üzerinden gerçekleştirilecek iletişim hizmetleri için bu standartlara uygun cihazlar kullanılması halinde cihazların kullandığı frekansların diğer cihazlar üzerinde girişim oluşturmaları engellenmiş olacağından, Kurumumuzca ayrıca bir frekans planlamasına ihtiyaç olmadığı değerlendirilmiştir.”
Düzenleme ile ayrıca, elektronik haberleşme hizmetinin sunumunda kullanılan elektrik iletim/dağıtım hatlarını kuran veya işletenlerin bu hatları BTK tarafından yetkilendirilen işletmecilere kullandırmalarının yetkilendirmeye tabi olmadığı hususunun da açıklığa kavuşturulduğunu bildiren Acarer, “Yapılan düzenleme ile elektronik haberleşme sektöründe alternatif platformların kullanılmasını sağlamak suretiyle altyapıya dayalı rekabetin geliştirilmesine ve böylece tüketici refahının artışına da katkı sağlanacağını düşünüyoruz” dedi.
Bu teknoloji sayesinde yüksek hızda internet, telefon, video erişim imkanları elektrik hatları üzerinden kullanıcılara sunuluyor. IP tabanlı her veri, elektrik kablosu üzerinde hızlı ve güvenilir bir şekilde taşınabiliniyor ve elektronik aletler birbirleri ile akıllı ağlar kurabiliyor. İnternet, telefon, IPTV, VoD, CCTV gibi birçok uygulama, bu sistemle ekstra kablolama gerektirmeden elektrik hatları üzerinden gerçekleştirilebiliyor.
Elektrik hattı üzerinden iletişimde, internet, telefon, video erişimi, network kablolarına gerek olmadan, elektrik prizleri ve sayaçlara takılan özel cihazlar ile dağıtılıyor.
Uzmanlar, sistemin uygulanabilirliğinde mesafenin önemli olduğunu belirtiyor. Mesafe uzun olursa araya özel dağıtıcı cihazların konulması gerekiyor.
Elektrik hatları üzerinden iletişimin, bugünkü haliyle fiber optik kablolarla sağlanan iletişime rakip olmaktan çok uzak gözüktüğünü ifade eden uzmanlar, elektrik hatları üzerinden iletişim hizmetlerinin, geniş fiber ağlarla donatılmış şehirlerden çok, hiç internet bağlantısı olmayan kırsal yerlerde düşük hızda internet hizmeti sağlamak için kullanılabileceğini belirtiyor.
Devamını Oku...

22 Şubat 2013 Cuma

Otoyol ihalesi iptal oldu

GOOGLE REKLAMLARI

Otoyol ihalesi iptal oldu.Başbakan Erdoğan'ın incelendiğini açıkladığı ihalelerden ilkinde iptal kararı verildi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca (ÖYK) yapılan değerlendirme ve alınan karar ile köprü ve otoyolların işletme haklarının verilmesi yöntemi ile yapılan özelleştirme ihalesinin iptal edildiğini bildirdi.
Köprü ve otoyolların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 5.7 milyar dolarla Koç Holding AŞ - UEM Group Berhad - Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ Ortak Girişim Grubu vermişti.
Devamını Oku...

Beyaz Show 22 Şubat 2013

GOOGLE REKLAMLARI

Beyaz Show 22 Şubat 2013 Kanal D Konuklar ve misafirler.Beyaz Show'a bu hafta, Hande Yener, Esra Erol, Aref Ghafouri, Funda Kılıç ile on parmağından on beş marifetle gölgelere hayat veren adam Truzzi konuk oluyor.
Gerçek Barbie olarak anılan 21 yaşındaki Valeria’nın sessiz ve sakin olması Beyaz’ın dikkatini çekti. Beyaz Valeria’ya "içinden gülüyor bakmayın siz böyle olduğuna" diyerek takıldı.
Valeria’nın konuşmamasına şaşıran Beyaz Valeria’yı gönderirken de konuklarına takılmayı ihmal etmedi. Beyaz "zaten konuşmuyor reklama giricem diye gönderdim" diyerek stüdyodakileri güldürdü.
Devamını Oku...

Galatasaray - Orduspor Süper Lig Karşılaşması 25 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI

Galatasaray - Orduspor Süper Lig Karşılaşması 25 Şubat 2013 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Hafta içi Devler Ligi mücadelesinde Schalke karşısında istediği sonucu elde edemeyen ve tur umutlarını Almanya'daki maça bırak Galatasaray tekrar lige dönüyor. En yakın rakibi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde rahat bir konumda bulunan lider, sahasında Hector Cuper'in Orduspor'unu konuk ediyor.
Didier Drogba ve Wesley Senijder'in gelişiyle ciddi bir hava yakalayan, bunun yanında hücum hattının oldukça güçlerinden sarı-kırmızılılar, Karadeniz ekibi karşısında herhangi bir sürpriz yaşamak istemiyor.
Ligin ilk yarısında namağlup gittiği Orduspor deplasmanında şok bir mağlubiyet alan Fatih Terim'in öğrencileri bu kez çok daha dikkatli olacaktır.
Rakip Orduspor ise uzun süre kötü performans sergilediği ligde son haftalarda çok daha dengeli bir futbol oynuyor. Geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında galibiyeti son anda kaçıran ancak puan almayı başaran Orduspor, alt sıralardan az da olsa uzaklaşmış durumda. Onlar için bu maçtaki hedef ilk maçta olduğu gibi bir sürprizin altına imza atarak daha da fazla rahatlamak olacaktır.
Devamını Oku...

Fenerbahçe - Kasımpaşa Süper Lig Karşılaşması 24 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI

Fenerbahçe - Kasımpaşa Süper Lig Karşılaşması 24 Şubat 2013 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? UEFA Avrupa Ligi'nde Belarus'un BATE Borisov takımını eleyerek 3. tura yükselen Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de 24 Şubat Pazar günü Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı.
Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde, teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde basına kapalı olarak çalıştı. Dün akşamki BATE Borisov maçının 11'inde başlayan oyuncuların rejenerasyon çalışmalarıyla antrenmanı tamamladığı bildirildi. Diğer oyuncuların ise ise koşu ve ısınma hareketleriyle başladıkları antrenmanı, iki grup halinde gerçekleştirilen 5'e 2 top kapma ve pas çalışmalarıyla sürdürdüğü, dar alandaki pas organizasyonlarının ardından, yine dar alanda yapılan çift kale maçla antrenmanın tamamlandığı duyuruldu.
Bu arada, eşi doğum yapacağı için teknik direktör Kocaman'dan izin alarak Fransa'ya giden Sow'un antrenmanda yer almadığı kaydedildi.
Fenerbahçe, Kasımpaşa maçının hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla tamamlayacak.
Devamını Oku...

Sivasspor - Beşiktaş Süper Lig Karşılaşması 23 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI

Sivasspor - Beşiktaş Süper Lig Karşılaşması 23 Şubat 2013 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? İki takım arasında geride kalan 15 lig maçında Beşiktaş 6, Sivasspor 5 galibiyet elde etti. Taraflar arasındaki 4 maç da berabere sonuçlandı.
Bu 15 maçta Beşiktaş’ın 18 golüne, Sivasspor 15 golle yanıt verdi. Sezonun ilk yarısında Sivasspor, deplasmanda rakibini 1-0 yenmişti.
Taraflar arasındaki rekabette, yarınki maçın oynanacağı 4 Eylül Stadı’nda konuk ekip Beşiktaş’ın üstünlüğü bulunuyor.
Sivas’taki 7 lig maçının 4’ünü siyah-beyazlılar kazandı, 2’si berabere bitti. Kırmızı-beyazlılar, sahasında sadece 2010-2011 sezonunda 1-0’lık skorla rakibini yenmeyi başardı.
Rekabette geride kalan 15 lig maçından hiçbiri golsüz bitmedi. 15 maçtan 6’sı 1-0’lık skorlarla sona erdi. Bu 6 maçın 5’inde deplasman takımları güldü. Sivasspor 4 defa, Beşiktaş 2 kez 1-0’lık skorla sahadan galip ayrıldı.
Devamını Oku...

Mersin İdman Yurdu - Trabzonspor Süper Lig Karşılaşması 23 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI

Mersin İdman Yurdu - Trabzonspor Süper Lig Karşılaşması 23 Şubat 2013 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Süper Lig’de ikinci yarı öncesi Trabzonspor’daki genel menacerlik görevinden ayrılan ve Mersin İdmanyurdu’nun başına geçen Giray Bulak yarın eski takımına rakip olacak. Bu zorlu mücadele öncesi FANATİK’e konuşan tecrübeli hoca zor durumda olduklarını belirterek, “Ancak kadro yapısı ve arzuyla bu işin üstesinden geleceğiz. Her takımı yenecek gücümüz var ve hiçbir çekincemiz yok. Rakibimizin Trabzonspor olması önemli değil. Bizim için her maç 3 puandır. Bunu kapmak ve zorlu süreci atlatmak istiyoruz. Taraftarlarımızın önünde de Trabzonspor’u yeneceğiz. Gelecek haftalara da daha umutlu gireceğiz” ifadelerini kullandı. Giray Bulak son olarak da şunlara değindi: “Ben herkesin şunu bilmesini isterim. Trabzonspor’dan ayrılırken ‘küs ayrıldı, kavga etti’ denildi. Ben ne Trabzon’a ne de hiçbir Trabzonsporlu’ya kırgın değilim.
Lacivert-Kırmızılılar’ın başkanı Ali Kahramanlı da zorlu Trabzonspor karşılaşması öncesi takımına güvendiğini kaydedip, “Futbolcularımız sahada işin gereğini yapacak. İnanıyorum ki, bu hafta taraftarlarımızın desteği ile sahadan galibiyetle ayrılacağız” dedi.
Devamını Oku...

Gaziantepspor - Bursaspor Süper Lig Karşılaşması 22 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Gaziantepspor - Bursaspor Süper Lig Karşılaşması 22 Şubat 2013 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Süper Toto Süper Lig'in 23. haftası Gaziantepspor Bursaspor maçı ile başlayacak. Gaziantep Kamil Ocak stadında oynanacak Gaziantepspor Bursaspor karşılaşmasını FİFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır yönetecek.Gaziantepspor Bursaspor maçı çok ilginç bir olaya da sahne olacak. Ligin ilk yarısındaki maçta Gaziantepspor'un başında şimdi Bursaspor'u çalıştıran Hikmet Karaman vardı. Hikmet Karaman eski talebeleriyle karşı karşıya gelecek.Karaman Gaziantepspor'dan ayrıldıktan sonra istifa eden Ertuğrul Sağlam'ın yerine Bursaspor'un başına geçti. Bursaspor ise maça mutlak 3 puan için çıkacak. Ligin zirvesinden uzaklaşmak istemeyen Bursaspor'un tek parolası; 3 puan. Bursaspor  Süper Toto Süper Lig'de 34 puanla 4. sırada. Gaziantepspor ise Ligin dibinden kurtulma mücadelesi veriyor.
Devamını Oku...

21 Şubat 2013 Perşembe

Kurtlar Vadisi 183.Bölüm 21 Şubat 2013

GOOGLE REKLAMLARI
Kurtlar Vadisi 183.Bölüm 21 Şubat 2013 Atv konusu.Kurtlar vadisi pusu son bölüm ‘de sencer harika bir plan ile Polat ve ekibini kandırdı. Sencer devletin sinir merkezlerine yeni emirlerini iletmek için mühürdara emir verip ihtiyarlar heyetine özel bir matbaa baskısı ile yazılar iletilecekti. Darphanede baslınan emirleri almak için sabahleyin mete geldi. Mete’yi eşref ile kara takip ediyordu. Emirlerin bulunduğu çantayı mete’den aldılar fakat unuttukları bir detay vardı. Mete arabası ile dışarı çıkarken tam o sırada mete aymar geldi ve asıl emirleri alıp dışarı çıktı. Kara ile eşref kağıtların boş olduğunu anladılar fakat iş işten geçmiş oldu. Mete aymar tek tek emirleri iletmeye başladı. Ama aymar’ın arkasında erkan vardı ve hiç kimse bunu bilmiyordu. Kurtlar vadisi pusu ‘dan muhteşem bir plan yapılmış oldu.
Devamını Oku...

Fenerbahçe Bate Borisov Müsabakası 21 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI

Fenerbahçe Bate Borisov Müsabakası 21 Şubat 2013 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, 0-0 biten 2. Tur ilk maçının rövanşında bu akşam Belarus'un BATE Borisov takımı ile karşılaşacak.Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak ve saat 22.05'te başlayacak karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Antony Gautier yönetecek.
Gautier'in yardımcılıklarını Cyril Gringore ve Fredji Harchay yapacak. Philippe Jeanne'nin dördüncü hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri ise Laurent Duhamel ve Olivier Thual.
Devamını Oku...

18 Şubat 2013 Pazartesi

HGS etiketi nasıl yapıştırmak lazım

GOOGLE REKLAMLARI

HGS etiketi nasıl yapıştırmak lazım.Hızlı Geçiş Sistemi'nde yaşanan sorunların büyük bir bölümü, etiketin doğru yere yapıştırılmamasından kaynaklanıyor.''HGS etiketlerindeki bakiyeleri yeterli olmasına karşın geçişlerde gişelerin, kaçak geçiş yapar gibi alarm verdiği yönünde şikayetler geliyordu. Bunları incelediğimizde, büyük bir bölümünün vatandaşların, HGS etiketlerini doğru yere yapıştırmalarından kaynaklandığını tespit ettik. PTT işyerlerimizde ve gişelerde görevli arkadaşlarımız, HGS etiketi alan vatandaşlarımıza, etiketleri araçlarında nereye ve nasıl yapıştırmaları gerektiğini özellikle izah ediyorlar. Bunun yanı sıra bu konuda hazırlattığımız broşürleri HGS etiketi alanlara mutlaka veriyorlar.
Buna rağmen, birçok araçta etiketler tarif edilen yerlere yapıştırılmıyor. Dolayısıyla araç geçiş yaparken okuyucu etiketi görmediği için gişe alarm veriyor. Vatandaşlar da bunun sistemden kaynaklanan bir hata olduğunu ve araçlarının kaçak geçiş yapmış gibi algılandığını düşünüyorlar. HGS etiketlerinin doğru yere yapıştırılması halinde gişelerin alarm vermesi mümkün değil.''
PTT Ankara Başmüdürü Güçlü, HGS etiketlerinin yapıştırılacağı yerin araçlara göre değiştiğini söyledi. Etiketin, aracın iç tarafından ön camın ortasına yapıştırılması gerektiğine işaret eden Güçlü, bazı sürücülerin, dikiz aynasının arkasına ya da camın köşelerine yapıştırdığını, bunların yanlış uygulamalar olduğunu ifade etti. Etiketin, dikiz aynası ön cama monteli binek araçlarda, aynanın bağlantı yerinden 5 santimetre, dikiz aynası tavana monteli araçlarda ise 10 santimetre aşağıya ön camın orta bölümüne yapıştırılması gerektiğine dikkati çeken Güçlü, kamyon ve otobüs gibi düz camlı büyük araçlarda ise ön camın alt kısmından 5 santimetre yukarıya yine camın ortasına denk gelecek şekilde yapıştırılması gerektiğini kaydetti.
Devamını Oku...

Çöpe atılan mermerleri paraya çevirecekler

GOOGLE REKLAMLARI
Çöpe atılan mermerleri paraya çevirecekler.Maden ocaklarında atıl durumda bulunan ve ekonomik olmayan çatlak ve şekilsiz blok mermerler için 'Mermer Hastane'si kuruluyor. Ayda 1 milyon dolarlık mermeri çöpe gitmekten kurtaracak olan astanenin kuruluşuna Türkiye Mermer Maden Vakfı Başkanı Ali Kahyaoğlu öncülük etti. Bilecik Osmaneli OSB'de kurulacak 'Mermer Hastanesi' için kurulan şirketle ilk etapta 5 milyon dolar yatırım yapılacak. Daha sonra ikinci bir tesis için çalışmalar başlayacak. Doktorların bile ortak olduğu şirketle ilgili bilgi veren Vakıf Başkanı Kahyaoğlu, projenin ismini 'Mermer 2023' olarak adlandırdıkların söyledi. İtalya'dan makine alarak projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Kahyaoğlu, "Çatlak mermerler kimyasallarla dolduruluyor ve 1 santimetreye kadar kesilebiliyor" dedi. Bir ocakta çıkan mermerin yaklaşık yüzde 10'unun kullanılamaz halde olduğunu söyleyen Kahyaoğlu "Şirketi 29 Ekim'de açacağız. İlk yıl ciro hedefimiz 3 milyon dolar" diye konuştu.
Devamını Oku...

Galatasaray - Schalke 04 Şampiyonlar Ligi Maçı 20 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI

Galatasaray - Schalke 04 Şampiyonlar Ligi Maçı 20 Şubat 2013 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray'ın, Almanya'nın Schalke 04 takımı ile 20 Şubat Çarşamba günü oynayacağı 2. tur ilk maçını yönetecek hakemler belli oldu.
Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanacak ve saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İskoçya Futbol Federasyonu'ndan William Collum yönetecek. Collum'un yardımcılıklarını Martin Cryans ve William Conquer yapacak. Alan Mulvanny'nin dördüncü hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri ise Robert Madden ve John Beaton.
İki takım arasındaki rövanş karşılaşması ise 12 Mart 2013 Salı günü Almanya'da oynanacak.
Devamını Oku...

Muhteşem Yüzyıl 87.Bölüm 20 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Muhteşem Yüzyıl 87.Bölüm 20 Şubat 2013 Star tv konusu.Bir yanda Şehzade Mustafa’nın tahta yürüdüğü haberi; diğer yanda Süleyman’ın ağır yaralı olduğu haberi saraya bomba gibi düşüyor. Hürrem, Mustafa’ yı durdurmak için harekete geçiyor. Şehzadeleri için endişe duyan Hürrem’e, Şah Sultan destek oluyor. Ancak ona güvenmeyen Hürrem, hayati bir karar veriyor. Ancak bu kararla birlikte Hürrem’in hayatı kabusa dönüyor. Ağır bir darbe alan Hürrem, düşmanlarına karşı meydan okuyor.
Devamını Oku...

Sakarya Fırat 135.Bölüm 20 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI

Sakarya Fırat 135.Bölüm 20 Şubat 2013 Trt1 konusu.Osman'ı kurtarmak için sınır ötesine geçen, Barut Yüzbaşı, Uğur, Durali ve Halis kararlı bir şekilde hedefe ilerlemektedir. Miro, Osman'ı canlı bomba olması için hazırlamaya devam eder. Ama Miro, kendilerine doğru gelen Barut Yüzbaşı'nın yaptığı planla paniğe kapılır. Dağda büyük bir hesaplaşma başlamıştır.
Diğer taraftan karakolda, Albay Hüsamettin ve Poyraz Timinin gergin bekleyişi sürer. İlçede Nilgün öğretmen evlilik söylentilerini duyar ve Halil'e tepki gösterir. Halil ne yapacağını bilemez. Teo ise Jiyan'la ilgili planlarını harekete geçirir. Jiyan hapishanede şişlenir.
Devamını Oku...

Kuzey Güney 62.Bölüm 20 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI

Kuzey Güney 62.Bölüm 20 Şubat 2013 Kanal D konusu.Şeref, Kuzey’e göre, Ali’nin emanetine göz dikmiş, bunu da sinsi sinsi yapmıştır. Kuzey Şeref’i affetmeyecektir. Sami’nin Aynur’la yüzük taktığı gün, Kuzey, Şeref’in başka şeyler de sakladığını öğrendiğinde, kontrolünü tamamen kaybeder. Öte yandan Güney’in etkisiyle, Cemre’nin düşmanlarıyla iş birliği yaptığını düşünen Barış, Cemre’yle aralarındaki anlaşmayı bozar ve Kuzey’i savcılığa şikayet eder.
Cemre evi terk eder, annesinin evine yerleştiğinde ise bir eksiklik hisseder. Pusula kolyesini Barış’ın evinde unutmuştur. Cemre, Kuzey’i Ali’nin mezarında bulur. Kuzey yine güvendiği insanlardan darbe yemiş, tek dostuna sığınmıştır. Cemre’yi karşısında gördüğünde, ondan vazgeçemeyeceğini bir kez daha anlar. Cemre, Kuzey’i kaçması için ikna etmeye çalışır. Kuzey, Barış’ın Cemre’ye tehditlerini öğrenince, yapması gerekeni yapar, polise teslim olur. Öte yandan kendisini öldürmek isteyen birilerinin olduğundan şüphelenen Burak Çatalcalı, şüphelerinden kısa zamanda emin olur. Burak’ın peşindeki kişi, Ferhat cinayetinin bilinmeyenlerine bir yenisini daha ekleyecektir.
Devamını Oku...

17 Şubat 2013 Pazar

Altın fiyatları düştü

GOOGLE REKLAMLARI

Altın fiyatları düştü.İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 92,70 lira, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı ise 625,00 lira oldu. Çeyrek altının alış fiyatı 148 liraya düşerken satış fiyatı ise 154 lira oldu.
22 Ayar Bilezik 84,05-90,80

Lira Ziynet  595,00-608,00

Yarım Ziynet 296,00-308,00

Çeyrek Ziynet 148,00- 154,00
Devamını Oku...

Trabzonspor - Fenerbahçe Derbi Müsabakası 17 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI

Trabzonspor - Fenerbahçe Derbi Müsabakası 17 Şubat 2013 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Bu sezon deplasmanda oynadığı ligin 5'inci haftasındaki Fenerbahçe maçından golsüz beraberlikle ayrılan, ligin 8'inci haftasında Beşiktaş deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönen ve ilk yarının son haftasında sahasında Galatasaray ile golsüz berabere kalan bordo-mavililer, derbi maçlarda galip gelemedi.
Bordo-mavililer, Fenerbahçe'yi mağlup ederek bu kez derbilerdeki ilk galibiyetini almayı hedefliyor.Trabzonspor 'da teknik direktör Şenol Güneş'in takımdan ayrılmasının ardından göreve gelen Tolunay Kafkas, bordo-mavili takımın başında ilk büyük maçına çıkacak.
Bordo-mavili takımı, Kafkas yönetiminde ligin 20. haftasındaki Gaziantepspor maçında 4-1 galip gelmiş, geçen hafta da Sivasspor'a deplasmanda 2-0 mağlup olmuştu.
Trabzonspor'da Fildişi Sahilli oyuncu Didier Zokora, Sivasspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle takımdaki yerini alamayacak.
Ligde 2013 yılında deplasmanda oynadığı 2 maçı da kazanan sarı-lacivertliler, Trabzon karşılaşmasından da 3 puanla dönmeyi hedefliyor.
Deplasmanda en son 16. haftada Galatasaray'a 2-1 mağlup olan Fenerbahçe, ligin ikinci yarısında dış sahada 19. haftada Gaziantepspor'u 2-1, 21. haftada da Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yenerek son iki deplasmanda 6 puan kazandı.
Devamını Oku...

17 Şubat Maç Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI

17 Şubat Maç Program Listesi
Galatasaray - Anadolu Efes
Tofaş - Beşiktaş
Sociedad - Levante
Huelva - Santander
Sporting Gijon - Elche
Gaziantep Bld.Spor - Adanaspor
Tavşanlı Linyitspor - Konyasp
Vitesse - Gröningen
Gençlerbirliği - Mersin İdman Yurdu
Chelsea - Brentford
Lausanne - Basel
Luzern - Zurich
Bordeaux - Lyon
Orduspor - Büyükşehir Bld.Spor
Boluspor - Kartalspor
Lokeren - Club Brugge
Den Haag - Heerenveen
Zwolle - Feyenoord
Manchester City - Leeds
Catania - Bologna
Genoa - Udinese
Pescara - Cagliari
Torino - Atalanta
Bursaspor - Elazığspor
Nürnberg - Hannover
Rapid Vienna - Austria Vienna
Liverpool - Swansea
Thun - Servette
Xanthi - Olympiakos
Waalwijk - Ajax
Huddersfield - Wigan
Reims - St Etienne
Maritimo - Estoril
Olhanense - Setubal
Pacos Ferreira - Nacional Madeira
Valencia - Mallorca
Hoffenheim - Stuttgart
Genk - Kortrijk
Trabzonspor - Fenerbahçe
Bucaspor - Manisaspor
Valladolid - Atl. Madrid
Hercules - Villarreal
Corinthians - Palmeiras
Fiorentina - İnter
Tigre - Boca Juniors
Sochaux - Paris St Germain
Espanyol - Betis
Real Madrid - Vallecano
Quilmes - All Boys
Benfica - Academica
Devamını Oku...

16 Şubat 2013 Cumartesi

Beşiktaş - Gaziantepspor Süper Lig Maçı 16 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI

Beşiktaş - Gaziantepspor Süper Lig Maçı 16 Şubat 2013 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ?Galatasaray'ın Akhisar galibiyetinden sonra gözününü mutlak galibiyete çeviren Kara kartallar mabedinde Gaziantepspor'la karşılaşacak.
Spor Toto Süper Lig'de bu akşam Gaziantepspor'u konuk edecek Beşiktaş, galibiyete koşullandı. BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Barış Şimşek yönetecek.
Bu akşamki karşılaşma öncesi Beşiktaş 35 puanla, lider Galatasaray'ın 5 puan gerisinde, 2. sırada bulunuyor. Gaziantepspor ise 24 puanla 15. sırada yer alıyor.
Siyah-beyazlılar ligdeki son maçında deplasmanda Sanica Boru Elazığspor'u 3-1, Gaziantepspor ise evinde Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti.
Beşiktaş, son 2 maçını kazanamadığı BJK İnönü Stadı'nda bu sezon sadece 1 kez yenildi.
Ligin 6. haftasında Sivasspor'a, cezası nedeniyle sadece kadınlar ve çocukların izlediği maçta 1-0 mağlup olan siyah-beyazlılar, daha sonraki 8 iç saha maçını kaybetmedi, bu süre içinde 3 kez kazandı, 5 kez de berabere kaldı.
Geride kalan 21 haftada toplam 46 golle ligin en golcü takımı olan Beşiktaş, kendi evindeki 11 maçta ise 25 kez gol sevinci yaşadı ve iç saha performansı bakımından da bu istatistikte zirvede yer aldı.
Devamını Oku...

Antalyaspor - Karabükspor Süper Lig Maçı 16 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI

Antalyaspor - Karabükspor Süper Lig Maçı 16 Şubat 2013 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Ligdeki son maçında lider Galatasaray ile karşılaşan Antalyaspor sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Galatasaray'ın yaptığı pres'e karşılık veremeyen Antalyaspor maç boyunca pozisyon üretemedi.
Konuk Karabükspor ise ligdeki son maçında Bursaspor'a 3-0 mağlup olarak son haftalarda kötü sonuçlar almaya devam etti.
Son haftaların çöküşe geçen takımlarından Antalyasppor ve Karabükspor yeniden toparlanmak için çalıştıkları haftanın sonunda zorlu bir maça çıkacak. Sezonun flaş ekibi Antalyaspor'un ligde oynadığı son 5 maçta 4 mağlubiyet, 1 galibiyet alması baskıyı kaldıramadıklarının en büyük göstergesi diyebiliriz. Hücum hattındaki sakatlıkların yanı sıra Galatasaray maçında da sergilenen kötü futbol teknik direktör Mehmet Özdilek'in de en çok elştirdiği nokta oldu. Karabükspor cephesinde de işler pek farklı gitmiyor. Beşiktaş maçında sürprize imza atsalarda,Bursaspor maçındaki performans alıştığımız Karabükspor'dan çok uzaktı. Yeşil-beyazlılar karşısında reaksiyon veremeyen Karabükspor'da son haftalarında formda ismi Ahmet İlhan Özek'in kırmızı kart görmesi skora tuz biber oldu. Karabükspor cephesinde de teknik direktör Mesut Bakkal maçtan sonra oyuncularına ciddi sitemde bulundu. Kötü geçen haftaların ardından mutlak galibiyet parolasıyla maça başlayacak iki takımın mücadelesinde temkinli olmakta fayda var.
Devamını Oku...

Eskişehirspor - Kayserispor Süper Lig Maçı 16 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI

Eskişehirspor - Kayserispor Süper Lig Maçı 16 Şubat 2013 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Geçen hafta Gençlerbirliği deplasmanına konuk olan Eskişehirspor sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak zirve yarışından kopmamayı başardı.
Konuk Kayserispor ise Antalya ve Akhisar galibiyetlerinin ardından evinde Orduspor'u konuk etti ve sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı.
Kayserispor son haftalarda iyi bir form yakaladı ancak Eskişehirspor iç sahada etkili oynayan bir ekip bu yüzden tercihimiz ev sahibi galibiyeti yönünde olacak.
Geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği deplasmanında kazanan Eskişehirspor, üç hafata sonra dış sahada istediğini almayı başardı. Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen kırmızı-siyahlılar, son haftalarda daha dengeli bir oyun oynamaya başladı. Hücumda fazlasıyla başarılı olan Eskişehirspor, teknik direktör Ersun Yanal'ın savunmada istediği sertliği de yavaş yavaş yakaladı. Üç haftadır da kalelerinde gol görmemeleri bunun en büyük örneği. Son üç maçından 7 puan çıkaran ve teknik direktör Robert Prosinecki'nin hem takıma, hem de Süper Lig'e alışmasıyla toparlanmaya başladı. Özellikle Orduspor gibi savunma kurgusunu iyi oluşturan bir ekibe karşı hücum etkinlikleri göz doldurdu.
Devamını Oku...

15 Şubat 2013 Cuma

İşsizlik rakamları belli oldu

GOOGLE REKLAMLARI
İşsizlik rakamları belli oldu.Türkiye’de 2012 yılının Kasım ayındaki  işsizlik oranı, bir önceki yılın aynı ayına göre 0,3 puan artarak yüzde 9,4  oldu.  Kasım ayında kentsel alanlarda işsizlik oranı 0,3 puanlık artışla yüzde  11,3, kırsal alanlarda ise 0,1 puanlık artışla yüzde 5,6 olarak belirlendi.Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Hanehalkı İşgücü Araştırması, ”2012  Kasım Dönemi Sonuçları”na göre, 2011’in Kasım ayında 2 milyon 429 bin kişi olan  işsiz sayısı 201 bin kişi artarak, 2012’nin aynı ayında 2 milyon 630 bin kişiye  yükseldi.
İstihdam ise 24 milyon 267 bin kişiden 25 milyon 291 bin kişiye çıktı. Kasım ayında işgücüne katılma oranı yüzde 50,7 olarak belirlendi.
Devamını Oku...

Beyaz Show 15 Şubat 2013 Konukları

GOOGLE REKLAMLARI
Beyaz Show 15 Şubat 2013 Konukları kimler Kanal D eğlence programı.Beyaz Show 15 Şubat 2013 konukları belli oldu. Ekranların en sevilen şovmeni Beyazıt Öztürk’ün sunuculuğunu yaptığı Beyaz Show yıllardır seyircisini hiç bıktırmadan Kanal D ekranlarında yayın hayatına devam ediyor. Her Cuma gecesi birbirinden değerli konukları ile stüdyoda eğlenceli dakikalar yaşaya Beyazıt Öztürk bakalım bu haftaki Beyaz Show programında kimleri ağırlayacak ?Sedef Avcı,Öykü Çelik,Burcu Kara,Özge Ulusoy,Valeria Lukyanova,Engin Altan Düzyatan,Cemal Hünal,Ferhat Göçer.
Devamını Oku...

Behzat Ç 86.Bölüm 15 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Behzat Ç 86.Bölüm 15 Şubat 2013 Star tv konusu.Tufan Kemer, otuz üç yaşındadır. Bir gece cesedi battaniyeye sarılmış halde bulunur, sırtından bıçaklanarak öldürülmüştür. Behzat Ç. ve ekibi olayı aydınlatmak için harekete geçer. Behzat Ç. cesedin Barbaros ve Muzaffer'le bir ilgisi olduğunu fark eder. Behzat Ç. cinayeti çözmeye çalışırken Barbaros ve Muzaffer de kendilerini bu işten sıyırmanın yolunu arayacaklardır. 
Diğer yandan Şule ve Emre ilişkisinde artık birilerinin durumdan haberdar olma zamanı gelmiştir. Eylül ise tehlikeli bir oyunun içine girmiştir. Hayatının artık eskisi gibi olamayacağını fark edecektir.
Devamını Oku...

Akhisar Belediyespor - Galatasaray Mücadelesi 15 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Akhisar Belediyespor - Galatasaray Mücadelesi 15 Şubat 2013 hangi tv kanalında saat kaçta başlayacak ? Spor Toto Süper Lig'in 22. hafta açılış mücadelesinde Galatasaray, Akhisara konuk oluyor. Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Halis Özkahya yönetecek. Onun yardımcılıklarını ise Ali Saygın Ögel ve Nihat Mızrak yapacak.
Spor Toto Süper Lig'de Akhisar BG ile karşılaşacak olan Galatasaray'da yeni transfer Didier Drogba, 20 kişilik kadroya dahil edildi. Galatasaray'ın Akhisar Belediyespor maçının 20 kişilik kadrosunda şu isimler yer alıyor:
Hamit Altıntop, Gökhan Zan, Aydın Yılmaz, Selçuk İnan, Albert Riera, Didier Drogba, Dany Nounkeu, Wesley Sneijder, Burak Yılmaz, Umut Bulut, Hakan Kadir Balta, Fernando Muslera, Semih Kaya, Emmanuel Eboue, Yekta Kurtuluş, Engin Baytar, Emre Çolak, Sabri Sarıoğlu, Nordin Amrabat, Eray İşcan.
Spor Toto Süper Lig'de cuma günü Akhisar BG. ile karşılaşacak olan Galatasaray'ın milli forveti Burak Yılmaz, ligdeki gollerini atmayı sürdürüyor. Golcü futbolcu 2010-11 sezonundan bu sezonun 21.haftasına kadar geride kalan 95 haftada 63 gol atmayı başardı. 95 haftanın 81 tanesinde forma giyen Burak Yılmaz 63 gol atıp maç başına 0,78 gol ortalaması yakaladı.
Devamını Oku...

14 Şubat 2013 Perşembe

14 Şubat Maç Programı Listesi

GOOGLE REKLAMLARI
14 Şubat Maç Programı Listesi
Anzhi Makhachkala - Hannover
Zenit - Liverpool
Ajax - Steaua Bükreş
Bate Borisov - Fenerbahçe
Dynamo Kiev - Bordeaux
Levante - Olympiakos
Leverkusen - Benfica
Napoli - Viktoria Plzen
Sparta Prague - Chelsea
Atl. Madrid - Rubin Kazan
Basel - Dnjepr
M. Gladbach - Lazio
nter - Cfr Cluj
Newcastle - Metalist Kharkiv
Stuttgart - Genk
Tottenham - Lyon
Maccabi Tel Aviv  - Barcelona
Anadolu Efes - Real Madrid 
Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Spor Toto Türkiye Kupası Sekizli Finalleri nedeniyle bir hafta ara verilen lige 16, 17 ve 18 Şubat'ta oynanacak 18. hafta maçlarıyla devam edilecek.
Haftanın önemli maçında, üçer mağlubiyeti olan takımlardan averajla üçüncü sıradaki Galatasaray Medical Park ile beşinci sırada yer alan Anadolu Efes, sarı-kırmızılı takımın ev sahipliğinde 17 Şubat Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.
Devamını Oku...

Bate Borisov - Fenerbahçe Uefa Mücadelesi 14 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Bate Borisov - Fenerbahçe hangi tv kanalında saat kaçta başlayacak ? 20.00'de başlayacak karşılaşmayı İrlanda Cumhuriyeti'nden Alan Kelly yönetecek. Maç saatinde, tahmini hava sıcaklığının -1 derece olması bekleniyor. Maçın rövanşı 21 Şubat Perşembe günü İstanbul'da, Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak ve 3. tura yükselecek ekip belli olacak.
Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları düzelen Sow ve Caner antrenmana katıldı. Sakatlıkları süren Mehmet Topuz ve Sezer Öztürk'ün ise tesislerde çalıştıkları belirtildi.Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan özel uçakla Belarus'a hareket eden sarı-lacivertli kafilede 21 futbolcu yer aldı.
Afrika Uluslar Kupası şampiyonluğunun ardından henüz Nijerya'dan dönmeyen Joseph Yobo, Atletico Madrid formasıyla bu sezon Avrupa kupasında oynaması nedeniyle statü gereği sarı-lacivertli formayı giyemeyen Emre Belözoğlu, sakatlıkları bulunan Mehmet Topuz ile Sezer Öztürk, BATE Borisov maçları için UEFA'ya verilen listede ismi yer almayan Orhan Şam ve teknik direktör Aykut Kocaman tarafından tercih edilmeyen Milos Krasic, kafilede yer almadı.
Nijerya Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyonluk yaşayan sarı-lacivertli oyuncu Joseph Yobo'nun İstanbul'a dönüş tarihi henüz netleşmedi.
BATE Borisov bu sezon Avrupa kupalarında çıktığı 12 maçta 5 galibiyet aldı, 3 kez berabere kaldı, 4 maçta da yenildi. Fenerbahçe ise 10 maçın 5'inikazandı, 3'ünde berabere kaldı, 2'sinde yenildi.
UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 takımın yer aldığı 2. turun ilk maçında yarın karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Belarus temsilcisi BATE Borisov, Avrupa kupalarında ilk kez birbirlerine rakip olacak.
Sezona UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. eleme turundan başlayıp, 3. eleme ve ardından da play-off turlarını geçerek gruplara kalma başarısını gösteren Belarus ekibi, (F) Grubu'nu 6 puanla 3. sırada tamamlayıp yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme şansını yakaladı ve Fenerbahçe'ye rakip olmuşdu. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunu geçmesine rağmen, play-off engeline takılan sarı-lacivertli ekip ise sezona UEFA Avrupa Ligi'nde devam ederken, başarılı bir performans ortaya koyarak (C) Grubu'nu 13 puanla lider tamamladı ve son 32 takım arasında "Devler Ligi"nden gelen BATE Borisov ile eşleşti.
5'er galibiyetleri var.
Devamını Oku...

13 Şubat 2013 Çarşamba

Unics Kazan - Galatasaray basketbol maçı 13 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Unics Kazan - Galatasaray basketbol maçı 13 Şubat 2013 hangi tv kanalında saat kaçta başlayacak ?
Galatasaray Medical Park, Eurocup Son 16 L Grubu beşinci haftasında Unics Kazan ile karşı karşıya gelecek. Basketball Kazan'daki mücadele 13 Şubat Çarşamba günü saat 17.00'de başlayacak.
Ocak Çarşamba günü Eurocup Son 16 ilk maçında İstanbul'da Unics Kazan'ı konuk etti. Uzun süre mücadeleyi önde götüren Galatasaray Medical Park dördüncü çeyrekte oyunun kontrolünü tamamen rakibine kaptırdı ve özellikle Chuck Eidson'ı durduramayınca maçtan 74-80 mağlup ayrıldı. Galatasaray Medical Park'ta David Hawkins 20 sayı, Jamont Gordon 18 sayıyla oynarken Erwin Dudley 16 sayı üretti. Arroyo maçı beş asist ile tamamladı. Rakimizde Eidson 23 sayı, 4 asist ve Vougioukas 17 sayı, 7 ribaund ile oynadı. Takımımız asistlerde 13-18 geride kalırken U. Kazan serbest atış çizgisinden 16/19 ile (% 84) isabet buldu.
Galatasaray Medical Park'ın yıldız oyuncusu Henry Domercant 28 Kasım 2012'de oynanan Kuban maçında dizinden bir sakatlık geçirdi. Çekilen MR sonucu ve doktor kontrollerinin ardından sağ diz ön çapraz bağında yırtık tespit edildi. Domercant daha önce 7. Uluslararası Banvit-TÜBAD Turnuvası'nda sağ dizinden, Kasım ayının ilk haftası oynanan Eurocup E Grubu birinci maçı olan Trefl Sopot mücadelesinde ise sol dizinden sakatlanmıştı. Oyuncumuzun ameliyat edilmesine karar verilirken iyileşme sürecinin yaklaşık altı ay olması bekleniyor. Yldız oyuncu BBL'de sadece Anadolu Efes karşısında 13 dakika süre alıp 9 sayı üretirken Eurocup'ta da Trefl Sopot önünde 6 dk. oynayıp 3 sayı ve Lokomotiv Kuban maçında dört dk. forma şansı bulup 3 sayı kaydedebilmişti. Domercant Galatasaray Medical Park bünyesinde üç resmi maça çıkabildi. Domercant 2011-2012 sezonunu Unics Kazan'da geçirdi. Kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçiren Henry Euroleague'de takımının playofflara kadar yükselmesinde ön plana çıkan isimlerin başında geldi. Eski takımı M. Siena karşısında 30 sayı, 7 ribaund ile oynadı ve Euroleague kariyer sayı rekorunu kırdı. Henry Domercant Euroleague'de Ocak ayının en değerli oyuncusu ödülüne de uzanmıştı. Yıldız isim Euroleague'te 15,5 sayı ortalaması yakaladı. 27 Ekim 2011'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada Galatasaray Medical Park karşısında maçın bitimine az bir süre kala sorumluluk alan Domercant son saniyede kullandığı el üzeri üçlükle takımına galibiyeti getirmişti. Henry, geçtiğimiz sezon VTB Birleşik Ligi'nde 13,1 sayı ve Rusya Ligi'nde 11,7 sayı kaydetti.
Devamını Oku...

Real Madrid - Manchester United Ş.Ligi 13 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Real Madrid - Manchester United Ş.Ligi 13 Şubat 2013 hangi tv kanalında saat kaçta başlayacak ? İlk etapta Manchester United'ı Santiago Bernabeu'da ağırlayacak olan Real Madrid'de sakat olan bazı futbolcuların iyileşmesi teknik heyette sevinç yarattı. Portekizli savunma oyuncusu Pepe'nin sakatlığı tam olarak iyileşirken, tecrübeli futbolcuya Jose Mourinho tarafından ilk 11'de yer verilmesi bekleniyor. Öte yandan Xabi Alonso ve Raphael Varane de sakatlıklarını atlatıp Portekizli hocadan görev bekleyecek olan isimler arasında. Iker Casillas'ın ise kolundaki sakatlık devam ediyor. Sevilla karşısındaki lig maçında dinlendirilen Sami Khedira, Angel Di Maria ve Mesut Özil'in de ilk 11'de yerlerini almaları bekleniyor.
Jose Mourinho’nun tabiriyle “Dünya’nın beklediği maç”. Şampiyonlar Ligi gruplarını lider bitiren Man Utd ile Dortmund’un arkasında grubu ikinci tamamlayan Real Madrid erken finalde karşı karşıya geliyor. Gerek Jose Mourinho’nun yeniden Sir Alex Ferguson ile karşılaşması, gerek Cristiano Ronaldo’nun eski takımına rakip olması ve tüm bunlar bir kenara Avrupa’nın iki dev kulübünün karşılaşması, elbette büyük bir heyecan ile bekleniyor.
İlk maç için İspanya’ya gidecek olan Manchester United’ın, Real Madrid’e karşı deplasmanda hiç kazanamamış olması İngilizleri muhakkak tedirgin ediyordur. Real evinde oynadığı 4 maçtan 2 galibiyet çıkarırken, 2 maç da beraberlikle sonuçlanmış. Diğer tarafta İngiltere’de ise düdüğü öten taraf Kırmızı Şeytanlar. Man Utd, Old Ttrafford’da oynanan 4 maçın 2’sini kazanırken, 1 maç berabere, 1 maç da deplasman takımının galibiyetiyle sonuçlanmış. Sir Alex Ferguson’un deplasman hedefi galibiyetten çok, iyi bir skor üzerine olacaktır.
Devamını Oku...

Kuzey Güney 61.Bölüm 13 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Kuzey Güney 61.Bölüm 13 Şubat 2013 Kanal D konusu.Barış, Kuzey’i savcılığa şikayet ediyor. Ve Kuzey, bir kez daha demirparmaklıklar ardına giriyor. Şeref, Kuzey’e göre, Ali’nin emanetine göz dikmiş, bunu da sinsi sinsi yapmıştır. Kuzey Şeref’i affetmeyecektir. Sami’nin Aynur’la yüzük taktığı gün, Kuzey, Şeref’in başka şeyler de sakladığını öğrendiğinde, kontrolünü tamamen kaybeder. Öte yandan Güney’in etkisiyle, Cemre’nin düşmanlarıyla iş birliği yaptığını düşünen Barış, Cemre’yle aralarındaki anlaşmayı bozar ve Kuzey’i savcılığa şikayet eder. Cemre evi terk eder, annesinin evine yerleştiğinde ise bir eksiklik hisseder.  Pusula kolyesini Barış’ın evinde unutmuştur. Cemre, Kuzey’i Ali’nin mezarında bulur. Kuzey yine güvendiği insanlardan darbe yemiş, tek dostuna sığınmıştır. Cemre’yi karşısında gördüğünde, ondan vazgeçemeyeceğini bir kez daha anlar. Cemre, Kuzey’i kaçması için ikna etmeye çalışır. Kuzey, Barış’ın Cemre’ye tehditlerini öğrenince, yapması gerekeni yapar, polise teslim olur. Öte yandan kendisini öldürmek isteyen birilerinin olduğundan şüphelenen Burak Çatalcalı, şüphelerinden kısa zamanda emin olur. Burak’ın peşindeki kişi, Ferhat cinayetinin bilinmeyenlerine bir yenisini daha ekleyecektir. Demirparmaklıklar, bir kez daha Cemre ile Kuzey’i ayırdığında, Cemre pusulasının peşindedir.
Devamını Oku...

12 Şubat 2013 Salı

Yazar kasalar artık kullanılmayacak

GOOGLE REKLAMLARI
Yazar kasalar artık kullanılmayacak.Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, kayıtdışı ekonomi ile mücadele kapsamında geçtiğimiz işyerlerinde "akıllı pos" olarak nitelendirilen yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanımı başlıyor.
Türk ekonomisinde büyük öneme sahip "yazar kasa" dönemi sona eriyor. Star'dan Hüseyin Özay'ın haberine göre Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, kayıtdışı ekonomi ile mücadele kapsamında geçtiğimiz yıl yayınladığı, işyerlerinde "akıllı pos" olarak nitelendirilen yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanımı başlıyor.
Bu kapsamda, 2.1 milyon pos cihazı, ödeme kaydedici cihazlarla değiştirilecek. Söz konusu cihazlar, hem yazar kasaların fiş kesme özelliğini yerine getirecek hem de, Kredi Kartı ile işlem yapılmasını sağlayacak. Halen işletmelerde kullanılan yazar kasalar da, kademeli olarak yürürlükten kaldırılacak. 2016 yılından sonra ise tüm işletmelerde, akıllı pos cihazları kullanılacak.
Devamını Oku...

20 Dakika 7. Bölüm 12 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
20 Dakika 7. Bölüm 12 Şubat 2013 Star tv konusu.Melek'e ulaşmak için ilk adımı atan Ali, bunun için içeriden masum birini kullanmak zorunda kalmıştı. Melek, kurtulabilmek için kendisiyle birlikte bir başka mahkumu da ateşe atmıştı. Ozan, sürpriz bir tanık sayesinde gerçeğe daha da yaklaşmış ancak hayatını da tehlikeye atmıştı. Tek başına çıktığı yolda birisinden yardım isteyen Duru, başını derde sokmuştu.
Başkan'ın evinde mahsur kalacak olan Duru, telesekreterle birlikte evden çıkmaya çalışacaktır. Kaçış planı son anda çıkacak bir pürüzle engellenecektir. Bunun üzerine Ali, Muavin'in lojmandaki evine girmeye çalışacaktır. Hayatta kalmanın yolunu bulacak olan Melek, Akrep ve Muavin'e karşı ayrı ayrı zafer kazanacaktır. Tüm mahkumlar, Melek için yek vücut olacaktır. Ali'nin Ozan'a çok ihtiyacı olduğu anda Ozan görevden alınacaktır. Ozan, Ali'ye yardım etmeye çalışacaktır.
Devamını Oku...

12 Şubat Maç Program Listesi Spor Haberleri

GOOGLE REKLAMLARI
12 Şubat Maç Program Listesi
Gaz Metan Medias - Karşıyaka
Khimik - Tofaş
Riga Ask - Valencia
Nymburk - Bilbao Basket
Sevilla - Zielona Gora
Unterhaching - Wehen
Sedan - Dijon
Leicester - Huddersfield
Brighton - Blackburn
Hull - Derby
Middlesbrough - Leeds
Celtic - Juventus
Valencia - Paris St Germain
Galatasaray'ın yeni transferi Didier Drogba ilk kez medya önünde antrenmana çıktı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarına açık olarak gerçekleştirilen antrenmanda Fildişili futbolcunun, yeni takım arkadaşlarıyla samimi hali dikkat çekti. Özellikle Burak Yılmaz ile Drogba antrenmandaki molada birbirleriyle neşeli bir şekilde sohbet ederlerken, ardından şakalaşarak birbirlerine sarıldılar.
Teknik direktör Fatih Terim'in de antrenmanda sık sık Drogba ile diyaloğa girdiği ve oyuncuyla ilgilendiği görüldü.
Ayrıca, antrenmana büyük ilgi gösteren medya mensupları, transferlerinin ardından Wesley Sneijder ve Didier Drogba'yı ilk kez antrenmanda görüntüledi. -UEFA medya birimi de takip etti- Şampiyonlar Ligi'ndeki Schalke 04 karşılaşması öncesi görseller hazırlamak üzere İstanbul'a gelen UEFA medya biriminden bir ekip de çalışmayı takip etti.
Ekibin, Galatasaraylı futbolcular Umut Bulut ve Wesley Sneijder ile görüşme yapacağı ve röportajların Schalke 04 maçı öncesinde UEFA'nın resmi internet sitesinde yayınlanacağı ifade edildi.
Devamını Oku...

9 Şubat 2013 Cumartesi

Mevduat sigortası 100 bin TL’ye çıkacak

GOOGLE REKLAMLARI
Mevduat sigortası 100 bin TL’ye çıkacak.Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) sigortaya tabi mevduat ve katılım fonu limit tutarının 50 bin TL’den 100 bin TL’ye yükseltilmesinin kararlaştırıldığını ve bu değişiklik için yeni yönetmelik hazırladıklarını açıkladı.Taslak, Başbakanlığa gönderilmek üzere hazırlandı.
TMSF’nin açıklamasında 50 bin TL’lik sigorta limitinin en son 5 Temmuz 2004’te belirlendiği, söz konusu limitte bu güne kadar herhangi bir değişiklik gerçekleştirilmediği belirtildi.
Açıklamada şöyle denildi:
“Son 9 yıllık birikimli enflasyon oranı ile kişi başına tasarruf mevduatı tutarı ve sigortalı mevduatın toplam mevduat içindeki payı gibi ekonomik ve finansal kriterler dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler neticesinde Türkiye’de yaklaşık 9 yıldır uygulanmakta olan 50 bin TL’lik sigorta limit tutarının güncellenmesinin sistemin etkinliği bakımından faydalı olacağı sonucuna ulaşılmıştır.”
Devamını Oku...

Tapu işlemleri artık kısa sürecek

GOOGLE REKLAMLARI
Tapu işlemleri artık kısa sürecek.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı modern bir ortamda daha hızlı hizmet vermek için tapu müdürlüklerinin hizmet binalarını yenilemeye devam ediyor. Daha önce istanbul’da gerçekleştirilen yenileme çalışmalarından sonra Gebze Tapu Müdürlüğü binasının yenileme işlemleri de tamamlandı.
Gebze Tapu Müdürlüğü’nün açılışı 8 Mart 2013 Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılışta konuşan Erdoğan Bayraktar “Vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini modern hizmet binaları ile kolaylaştırmak ve herhangi bir ihmal ve suistimale yol açabilecek uygulamalardan uzak durmak için tapu müdürlüklerini de yenilemeye başladık” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gebze Tapu Müdürlüğü binasının açılışı sonrasında, Türkiye’de bir ilk olan Atıksu Scada Sistemi açılışını gerçekleştirmek için Kocaeli’ye geçti. Gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan Atıksu Scada tesisi açılışının ardından ise Bakan Bayraktar Kocaeli kentsel dönüşüm alanlarında saha incelemesinde bulundu.
Devamını Oku...

Bizim Okul 2.Bölüm 9 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Bizim Okul 2.Bölüm 9 Şubat 2013 Atv konusu.Derslerle birlikte eğlenmeyi, sağlam dostluklar kurmayı da başaran 10A sınıfın hayat dolu öğrencileri ekran başındakilere eğlenceli saatler yaşattı.
Okul müdürü Zeki Alasya, haylaz öğrencilerin korkulu rüyası olan, öğrencilerine ve öğretmenlerine sahip çıkan babacan Gestopa Ayfer'i canlandırıyor. Bizim Okul'un bir önceki bölümünde okul bahçesinde yaramazlık yapan öğrenciler okula yeni tayin olan Gestopa Ayfer ile tanışmıştı. Herkes isminden dolayı yeni müdürü, aynı isimli öğrenci velisi bir bayan zannetmişti. Yaşanan karışıklık gerçek okul müdürünün okula gelmesiyle çözülmüştü. Müdür Ayfer, okulun en haylaz sınıfı 10A'nın korkulu rüyası haline gelmişti.
Billy, öğretmenler odasını gizlice dinleyecek ve Gözde öğretmenin sınav yapacağını öğrenecektir. Habersiz yapılacak olan sınavdan bütün sınıf kısa sürede haberdar olacaktır. Sınavı engellemeye karar verecek olan Apaçi Caner, kolları sıvayacaktır. Ziya, borçları arttığı için okul kantine ortak olacaktır. Göreve yeni başlayacak olan Fizik öğretmeni Murat, kız öğrencilerin bir anda büyük ilgisini çekecektir. Okula yeni gelen İngilizce öğretmeni Lady Dilara da muavin Şevket'i derinden etkileyecektir. Beden öğretmeni Erdal, öğrencilerinin gazına gelecektir ve güreşe tutuşacaktır. 10A sınıfına sınav yapmaya kalkışan Ziya hoca da tuzağa düşürülecektir.
Devamını Oku...

Lale Devri 100.Bölüm 9 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Lale Devri 100.Bölüm 9 Şubat 2013 Fox tv konusu.Çınar, fotoğrafları görünce çok sinirlenmişti. Toprak, şok olurken Çınar da fotoğrafları çekenin izini sürmüştü. Çınar'la yüzleşen Azra, tam anlamıyla köşeye sıkışmıştı. Zümrüt'ün ısrarıyla istifa ederek işinden ayrılan Azra, Toprak'ın daha çok şüpheye düşürmüştü. Şeref, Toprak'ın yumuşamamasını önerirken Çınar, Toprak ve Azra'yı yüzleştirmeye karar vermişti. Çınar'ın yemek teklifi iki büyük sürprizi de beraberinde getirmişti.
Toprak, Azra'nın Kerem'le sevgili olduğunu düşünecek ve içi biraz olsun rahatlayacak; Zümrüt ise bu duruma fena halde sinirlenecektir. Kerem, Azra'ya daha da yakınlaşmaya çalışırken Zümrüt'ün gözünden düştüğünü düşünecek olan Azra, Çınar'ı avucuna almak için yeni bir adım atacaktır. Hastan numarası yapacak olan Azra, Çınar'ı evinde çalışmaya ikna edecektir. Azra'nın evinde baş başa çalıştıklarını öğrenecek olan Toprak, öfkesine hakim olamayacaktır. Tibet'le kardeş olduğunu öğrenecek olan Necip ve İkbal'e öfke kusacaktır. Bunun üzerine kendisini Toprak'ın kreşine atacak olan Çınar, çok üzüleceği bir görüntüyle karşılaşacaktır. Toprak'la arasında büyük bir kavga edecek olan Çınar, bara gidecek, Azra da bu fırsatı hemen değerlendirecektir.
Devamını Oku...

Galatasaray Antalyaspor Müsabakası 10.02.2013

GOOGLE REKLAMLARI
Galatasaray Antalyaspor Müsabakası 10.02.2013 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ?Spor Toto Süper Lig'de 10 Şubat Pazar günü yapılacak Galatasaray-Medical Park Antalyaspor maçının biletleri satışa sunuldu.
Galatasaray Kulübü’nden yapılan açıklamada, Türk Telekom Arena’da saat 20.00’de başlayacak maçın biletlerinin, bugün GSBonus Kart sahiplerine öncelikli olarak satışa çıkarıldığı, genel satışın ise daha sonra gerçekleştirileceği belirtildi.
Galatasaray-Medical Park Antalyaspor karşılaşması için belirlenen bilet fiyatları şöyle:
Kategori 1 (VIP).: 300 lira
Kategori 2 (VIP).: 200 lira
Kategori 3.......: 150 lira
Kategori 4.......: 100 lira
Kategori 5.......: 70 lira
Kategori 6.......: 50 lira
Misafir Tribün...: 40 lira
Devamını Oku...

Mersin İ.Y - Fenerbahçe Müsabakası 10.02.2013

GOOGLE REKLAMLARI
Mersin İ.Y - Fenerbahçe Müsabakası 10.02.2013 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ?Spor Toto Süper Lig'in 21'inci haftasında gerçekleştirilecek Mersin İdman Yurdu-Fenerbahçe maçının bilet fiyatları belirlendi.
Kulüpten alınan bilgiye göre, 10 Şubat Pazar günü yapılacak maç için kuzey ve güney kale arkasıyla Fenerbahçe misafir tribünü biletleri 75 liradan satışa sunulacak.
Biletler, maraton tribünü için 150 lira, Batı A-B tribünleri için 200 lira, VIP A-C tribünleri için 300 lira, VIP B tribün için 500 liradan liradan taraftarları bekleyecek.Bu arada, bilet fiyatlarını yüksek bulan bazı Mersin İdman Yurdu'nun taraftar grupları tepki gösterdi.
 Şeytanlar Grubu Kuzey Kale Arkası Başkanı Aydın Demirci, yazılı açıklamasında, ''skandal'' diye nitelendirdiği bilet fiyatlarının taraftara ''Stada gelmeyin'' demekle eş değer olduğunu savundu.
Son oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçının kale arkası biletlerinin 72 lira olduğunu belirten Demirci, ''Bayern Münih 15 avro, Manchester United 10 dolara maç bileti satarken, Mersin İdman Yurdu'muzun herhangi bir takımla oynadığı bir lig maçının en ucuz biletini 75 lira yapmak soygundur. Gelir düzeyi belli olan Mersin İdman Yurdu taraftarlarını televizyon başına mahkum etmek ayıptır'' ifadelerine yer verdi.
Devamını Oku...

Elazığspor - Beşiktaş Müsabakası 09.02.2013

GOOGLE REKLAMLARI
Elazığspor - Beşiktaş Müsabakası 09.02.2013 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ?Spor Toto Süper Lig'de bugün akşam oynanacak Sanica Boru Elazığspor-Beşiktaş maçını izlemek üzere Elazığ'a gelen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, eski yerleşim yeri Harput'u gezdi.
İstanbul'dan Türk Hava Yolları'na ait uçakla Elazığ'a gelen Orman'a, kızı Aslıgül Orman eşlik etti. Elazığ Valisi Muammer Erol ve bazı yetkililerle kentin eski yerleşim yeri Harput'ta kahvaltı yapan Orman, Ulu Cami ve Şefik Gül Kültürevi'ni ziyaret etti.
Orman'a, Elazığ Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Harput hakkında bilgi verdi. Orman, Şefik Gül Kültürevi'nde, Elazığ'ın yöresel giysilerinden olan 8 köşeli şapka taktı. Orman, daha sonra Harput'ta ''Kayabaşı'' olarak adlandırılan bölgeden şehrin manzarasını izledi.
Fikret Orman'a, Harput gezisinde Beşiktaş Kulübü Yatırımlar Komitesi Üyesi Yalçın Kaya Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Ateş eşlik etti.
Devamını Oku...

4 Şubat 2013 Pazartesi

Turpun sağlığımıza faydaları nelerdir ?

GOOGLE REKLAMLARI
Turpun sağlığımıza faydaları nelerdir ? Kış sofralarının, mevsimin getirdiği sağlık problemlerinden koruyacak nitelikte olması önem taşıyor. Kış hastalıklarından korunmada uzmanların önerdiği gıdalardan biri de turp. Turpun kış sofralarının temel yiyeceklerinden biri olduğunu söyleyen Diyetisyen Nil Şahin Gürhan, turpun içeriğindeki demirin, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve günlük enerji ihtiyacının karşılanmasında da etkili olduğunu belirtiyor. Gürhan'ın verdiği bilgilere göre, turpun içeriğindeki kalsiyum ve potasyum, dolaşımı hızlandırarak ödem oluşmasını engelliyor. Ayrıca B2 vitamini yönünden zengin olan turp, kilo kontrolüne de etkili. B2 vitamini ayrıca diğer B grubu vitaminleri ile birlikte cilt, saç ve tırnak sağlığında da pozitif etki gösteriyor.
Devamını Oku...

Diş telinin faydaları

GOOGLE REKLAMLARI
Diş telinin faydaları saymakla bitmez.Diş teli tedavisi çene ameliyatlarından kurtarır. Diş teli tedavisi, çiğneme bozukluğunu düzeltir. Çene kapanış probleminin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Çene kaslarını korur. Çene eklemlerindeki erimeleri engeller. Konuşmayı kolaylaştırır. Dişleri çürüklerden korur. Çapraşık dişlerde biriken diş taşları sağlam dişleri kaybettirir. Diş teli tedavisi ile yapılacak düzeltmeler, diş taşlarını azaltarak dişleri çekilmekten kurtarır. Güzel gülüşe sahip olmayı sağlar. Çünkü çapraşık dişler ve çene darlığı dişlerin üzerinde gölge oluşturur. Diş teli, diş etlerini korur. Çeneye göre fazla yoğun ve bitişik dişler diş etlerinde apse yapar. Çene yapısına göre kalabalık ve çok bitişik sıralanmış dişler, diş teli tedavisi ile ideal dizilmiş dişlere getirilirken, çapraşık dişlerin neden olduğu diş eti hastalıklarının da önüne geçilir.
Devamını Oku...

Sağlıkta yeni değişiklikler geliyor

GOOGLE REKLAMLARI
Sağlıkta yeni değişiklikler geliyor.Sağlıkta ikinci 10 yıllık dönüşümün ayrıntıları belli oldu. Yeni dönemde göz, diş protezi, nöroloji, çocuk alerjisi gibi alanlardaki hekim eksiği çözülecek. 6 hafta sonraya atılan randevular sebebiyle tedavi olamayan hastalar yan dal uzmanı doktorlarla aynı hafta muayene olabilecek. Pratisyen hekimlerin ilaç yazma merkezi gibi çalıştığı aile hekimliği kurumu yeniden yapılandırılacak. Buralarda uzman hekimler görev yapacak. Aile diş hekimliği kurularak dişler çürümeden takibe alınacak. Bir hafta önce Bakanlar Kurulu'na giren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu göreve hızlı başladı. Toplumda giderek artan ve Türkiye'de her dört ölümden birinin nedeni olan kanser vakalarına karşı Kanser Araştırma Enstitüsü kurulacak. Bu Enstitü ile Türkiye'de kanser hastalıklarının önlenmesine yönelik araştırmalar yapılacak. Kronik hastalıklar ve meslek hastalıklarındaki artış ise kurulacak "Kronik Hastalıklar Enstitüsü" bünyesinde takip edilecek. Şişmanlık ve metabolik bozukluklara karşı beslenme ve metobolizmayla ilgili bir kurum hizmete girecek. Günde 120 hasta muayene etmek zorunda kalan göz, kulak burun boğaz gibi branşlar rahatlatılacak. Günde 50 hastaya bakması yönünde organizasyon kurulacak. Aile hekimlerinin çoğunu pratisyen hekimler oluşturduğu için vatandaşların rağbet etmediği birinci basamakta en az iki yıl uzmanlık yapan doktorlar aile hekimi olacak. Aile hekimliğinde yardımcı eleman sayısı artırılacak. Üniversite hocası üniversitede hasta bakamaz, ameliyat yapamaz sadece öğretmenlik yapar. Ameliyat yapmadan tıp öğrencilerine ders verilemeyeceği için tam gün yasasındaki üniversite öğretim üyeleriyle ilgili bir toplantı yapıp Sağlık Bakanı Müeezzinoğlu'na iletilecek. Ayrıca sağlıkçıya uygulanan şiddete karşı yeni tedbirler ve önlemler alınacak.
Devamını Oku...

Türkiye - Çek Cumhuriyeti Hazırlık Karşılaşması 6 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Türkiye - Çek Cumhuriyeti Hazırlık Karşılaşması 6 Şubat 2013 hangi kanalda saat kaçta ? A Milli Futbol Takımı, 6 Şubat Çarşamba günü Manisa'da Çek Cumhuriyeti ile yapacağı hazırlık maçı için İstanbul'da toplanmaya başladı.
Aday kadroya davet edilen futbolculardan kulüp takımlarıyla lig maçlarını oynayanlar, Le Meridien Otel'de kampa girmeye başladı. Milliler, Çek Cumhuriyeti maçı için ilk antrenmanını yarın saat 19.00'da Türk Telekom Arena'da yapacak. Ay yıldızlı takım, karşılaşma için 5 Şubat Salı günü saat 12.00'de uçakla İzmir'e giderek, Swissotel Grand Efes'te konaklayacak.
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve bir futbolcunun katılacağı basın toplantısı 5 Şubat Salı günü saat 17.00'de maçın oynanacağı Manisa 19 Mayıs Stadı'nda düzenlenecek. Milliler, aynı gün saat 19.00'da İzmir Atatürk Stadı'nda son antrenmanını yapacak.
Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak Türkiye-Çek Cumhuriyeti hazırlık maçı saat 20.15'de başlayacak.
Teknik direktör Abdullah Avcı tarafından belirlenen 23 kişilik aday kadroya davet edilen futbolcular şunlar:

Necip Uysal (Beşiktaş), Alper Potuk (Eskişehirspor), Bekir İrtegün, Caner Erkin, Gökhan Gönül, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Volkan Demirel, Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Burak Yılmaz, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Semih Kaya, Umut Bulut (Galatasaray), Ahmet İlhan Özek (Kardemir Karabükspor), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor), Ömer Toprak (Bayer Leverkusen), Arda Turan (Atletico Madrid), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Sercan Sararer (Greuther Fürth), Sinan Bolat (Standard Liege), Mevlüt Erdinç (Rennes), Mehmet Ekici (Werder Bremen). - İstanbul
Devamını Oku...

3 Şubat 2013 Pazar

Türkiye'nin Imf'ye borcu ne kadar ne zaman bitiyor ?

GOOGLE REKLAMLARI
Türkiye'nin Imf'ye borcu ne kadar ne zaman bitiyor ? Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu'na (IMF) borcu bu yılın Mayıs ayında tamamen bitiyor.Türkiye'nin IMF'ye olan yaklaşık 8 milyar dolarlık borcu geri ödeme planı içinde bu yıl sona erecek.
28 Ocak 2013 tarihi itibariyle Türkiye'nin IMF'ye 19. Stand-By'dan kalan borç stoku 562,1 milyon SDR (yaklaşık 860 milyon dolar) düzeyinde bulunuyor. Bu tutar Mayıs 2013 tarihinde 281 milyon 54 bin 813 SDR'lik (yaklaşık 431 milyon dolar) son taksitin ödenmesinin ardından tamamen sona erecek.
Türkiye'nin 2002 yılında IMF'ye 16 milyar 246 milyon SDR borcu stoku bulunuyordu. Söz konusu borç stoku 2005 yılında 10 milyar 247 milyon SDR'ye, 2008 yılında 5 milyar 534 milyon SDR'ye, 2010 yılında 3 milyar 654 milyon SDR'ye, 2011 yılında da 1 milyar 874 milyon SDR'ye kadar geriledi. 2012'de ise 19. stand-by'dan kalan borç stoku 562 milyon 109 bin 622 bin SDR'ye indi.
IMF'nin bütün üye ülkelerin tabi olduğu 4. Madde Değerlendirme Süreci (IMF Kuruluş Anlaşması'nın 4. Maddesi kapsamında gerçekleştirilen ve yılda bir kez üye ülkelere yönelik olarak yapılan ayrıntılı gözden geçirme) her yıl rutin olarak devam ediyor. Türkiye için de stand-by düzenlemesi olmasa bile bu uygulama devam edecek.
IMF, herhangi bir kredi düzenlemesinin bulunmadığı ya da program yürütmediği ülkelerde de temsilcilik bulundurabiliyor. IMF Türkiye Yerleşik Temsilciliği, program ilişkisinin sona erdiği 2008 yılı Mayıs ayından itibaren, IMF ile üyelik ilişkileri kapsamında faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.
Bugün 188 üye ülke bulunan IMF, Temmuz 1944 yılında, ABD'nin New Hampshire Eyaleti'nde bir Birleşmiş Milletler toplantısında, 1930'ların Büyük Bunalımı'na katkıda bulunan rekabetçi devalüasyonların yarattığı kısır döngünün tekrarını önleyecek bir ekonomik işbirliği çerçevesi amacıyla kurulmuştu.

IMF'nin başlıca görevleri, ''ekonomik trend analizlerine ve ülke temelindeki deneyimlere dayanarak hükümetlere ve merkez bankalarına tavsiyede bulunmak, küresel, bölgesel ve bireysel ekonomilerin ve piyasaların izlenmesine dayanarak araştırmalar, istatistikler ve analizler yapmak, ülkelerin ekonomik zorluklarının üstesinden gelmesine yardımcı olmak üzere borç vermek, ekonomilerin yönetimlerinin iyileştirilmesinde ülkelere yardımcı olmak'' olarak özetleniyor.

IMF'nin kaynakları da genel olarak, ülkelerin üye olduklarında ödedikleri sermaye taahhütleri, yani ''kota''lardan geliyor. Kotalar genel olarak her bir üye ülkenin ekonomisinin büyüklüğünü yansıtıyor. Kotalar, her bir üyenin sahip olduğu eşit birim oy sayısı ile birlikte, ülkelerin oy gücünü de gösteriyor.

IMF'nin yaklaşık 145 milyar dolar değerindeki altın mevcudu da IMF'yi dünyanın en büyük üçüncü resmi altın rezervi sahibi yapıyor.

IMF üye ülkeden gelen talep üzerine borcu çoğu zaman bir ''düzenleme(anlaşma)'' çerçevesinde veriyor. Bu düzenlemelerde ülkenin ödemeler dengesindeki sorunları çözmek için uygulamayı kabul ettiği belirli politikalar ve tedbirler de yer alabiliyor. IMF, ''stand-by düzenlemeleri, genişletilmiş fon kolaylığı, kredi hatları ve düşük gelirli ülkelere borç verme'' araçları ile borç veriyor.
kaynak:sabah
Devamını Oku...

Fenerbahçe - Sivas Süper Lig Karşılaşması 03.02.2013

GOOGLE REKLAMLARI
Fenerbahçe - Sivas Süper Lig Karşılaşması 03.02.2013 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Fenerbahçe ve Sivasspor yarın oynayacakları maç ile birlikte 16. maçlarına çıkacaklar. Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 5. maçında Sivas’ta oynadıkları maçta 0-0 berabere kalarak yarıfinali garantileyen Sivasspor ve Fenerbahçe bu kez Süper Lig'in 20. haftasında Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda kozlarını paylaşacak.
Sivasspor’un Süper Lig’e yükseldiği 2005-2006 sezonundan itibaren iki ekip arasında yapılan 15 maçtan 10’unu Fenerbahçe, 2’sini Sivasspor kazanırken, 3 maç da berabere sonuçlandı. Fenerbahçe’nin toplam 36 golüne karşılık, Sivasspor 18 golle cevap verdi.
Bu sezon iki takım yenişemedi. Sezonun ilk yarısında 3. haftada Sivas’ta oynanan maçta iki takım 0-0 berabere kalırken hafta içinde oynanan Ziraat Türkiye Kupası grup karşılaşması da yine aynı skorla sona erdi.
İki takım arasında en farklı skor 2009-2010 sezonunda Fenerbahçe’nin Sivas’ta Sivasspor’u 5-1 yendiği maçta elde edildi. En gollü maç yine Sivas’ta Fenerbahçe’nin kırmızı-beyazlıları 4-3 yendiği karşılaşma olurken, 2. sırada geçtiğimiz sezon İstanbul’da Fenerbahçe’nin 4-2 yendiği maç yer aldı.
Devamını Oku...

1 Şubat 2013 Cuma

Bankalar artık altın satacak

GOOGLE REKLAMLARI
Bankalar artık altın satacak.Bankalara şubelerden Cumhuriyet ve ziynet altını alıp satma yetkisi verildi. Kapalıçarşı’daki kuyumcular karara tepkili: “Altın ticareti yapan bankalarla rekabete girer, altın sattırmayız”
Bankalara Cumhuriyet ve ziynet altını satma yetkisi verildi. Vatandaş bugüne kadar kuyumcudan satın aldığı tam ve yarım Cumhuriyet altını ile takı olarak kullanılan çeyrek altınları, bundan böyle banka şubelerinden satın alabilecek. Altın ticaretinin kalbinin attığı Kapalıçarşı’daki kuyumcular ise, “Altın alım satımı yapan bankalarla savaşırız, POS cihazlarını sökeriz, kredi kartlarını iptal ederiz” diyerek karara sert tepki gösterdiler.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) “Bankaların Kıymetli Maden Alım Satımına ve Alacaklarından Dolayı Edindikleri Emtia ve Gayrimenkullerin Elden Çıkarılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yayımlanan yeni yönetmelik sayesinde artık vatandaş, bankalardan ziynet altını alıp satabileceği gibi, altın hesabı açtırmak suretiyle altını havale olarak da gönderebilecek. Vatandaş bankada açtıracağı altın hesabıyla, kendi hesapları ya da başka müşterilerin altın hesapları arasında havale yapabilecek. Vatandaş ayrıca, banka şubelerinden ya da internet bankacılığı kanalıyla fiziki altın taşıma riski almadan, kendi hesapları arasında ya da başka müşterilerin hesaplarına altın transferi yapabilecekler. Başka bankalara transfer işlemi ise henüz mevcut bir sistem olmadığı için şimdilik yapılamıyor.
Devamını Oku...

Bursaspor - Galatasaray Süper Lig Maçı 2 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Bursaspor - Galatasaray Süper Lig Maçı 2 Şubat 2013 hangi kanallarda saat kaçta yayınlanacak ? Ligin ikinci yarısına Kayserispor galibiyetiyle başlayan ardından da İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a deplasmanda mağlup olan yeşil beyazlı ekip sarı kırmızılı ekibi evinde yenerek moral bulmanın ve çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor.
Bursaspor ve Galatasaray yarın akşam ligde 88'inci kez bir birlerine rakip olacak. Daha önce iki ekibin karşı karşıya geldiği 87 mücadelede yeşil beyazlılar, 21 kez sahadan 3 puanla ayrılırken, Galatasaray ise 45 kez gülen taraf oldu. 21 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Oynanan bu mücadelelerde Bursaspor, sarı kırmızılı filelere 74 gol atarken kalesinde 143 gol gördü.
Bursaspor'da sakatlıkları bulunan Sestak, Ferhat Kiraz ve Vederson'un Galatasaray maçında forma giyemeyeceği bildirildi. Yeşil beyazlılarda yeni transferlerden Ferdinand'ın bu maçta forma giyebileceği, Aziz Behich'in ise oynamayacağı belirtildi.
Devamını Oku...

Akhisar Bld.Spor - Kayserispor Süper Lig Maçı 1 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Akhisar Bld.Spor - Kayserispor Süper Lig Maçı 1 Şubat 2013 hangi kanallarda saat kaçta yayınlanacak ? Spor Toto Süper Lig'in 20. hafta karşılaşmasında Akhisar Belediyespor, seri peşinde olan Kayserispor'u ağırlıyor.
Ev sahibinde sakatlıkları bulunan Bikoko ve Sani, Konuk takımda ise cezalı Zurab ile sakat Steinsson bu maçta forma giyemiyor.
Muhtebel Onbirler
AKHİSAR: Oğuz, Emrah , Sonko, Uğur, Çağdaş, Merter, Sertan, Ahmet , Kenan, Güray, Gekas
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu
KAYSERİSPOR
Ertuğrul, Kamil, Simiç, Eren, Abdullah, Sefa, Ceyhun, Nunez, Cleyton, Mouche, Bobo
TEKNİK DİREKTÖR:  Robert Prosineck
Devamını Oku...

Beşiktaş - Karabükspor Karşılaşması 1 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Beşiktaş - Karabükspor Karşılaşması 1 Şubat 2013 hangi kanallarda saat kaçta yayınlanacak ? Önce Belediye beraberliği, ardından Galatasaray yenilgisiyle 2013 yılına  kötü bir başlangıç yapan Beşiktaş, takviyeli kadrosuyla ilk kez İnönü  Stadı'na çıkıyor. Ligin devre arasında kadrosunu güçlendiren Kara  Kartallar, İstanbul Büyükşehir Belediye'den Gökhan Süzen, Shakhtar  Donetsk'ten Dentinho ve son olarak da Al Saad'tan Mamadou Niang'ı  renklerine bağladı. Bu futbolculardan Gökhan ile Dentinho, bugün ilk kez  İnönü Stadı'na ayak basacak. Bir diğer yeni transfer Mamadou Niang ise  tribündeki yerini alacak. Kardemir Karabükspor'la karşılaşacak olan  Siyah-Beyazlılar'ın zorlu mücadelesi saat 20.00'de başlayacak.
3 cezalı var Siyah-Beyazlılar'da eksiklerin çokluğu da  dikkatlerden kaçmıyor. Roberto Hilbert, Tomas Sivok ve Veli Kavlak,  cezaları nedeniyle bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecekler.
Muhtebel Onbirler
Beşiktaş: McGregor, M.Akgün, İ.Toraman, Ersan, Gökhan, Necip, Fernandes, Oğuzhan, Holosko, Dentinho, Almeida
Karabükspor: Bora, Erdem, Mabiala, Deumi, Seric, Yiğit, Birol, Güven, Ahmet İlhan, Lua Lua, İlhan Parlak
Devamını Oku...