Google Reklamları

Pages

30 Ağustos 2012 Perşembe

Uzman Çavuş nasıl olunur? Şartları nelerdir?

GOOGLE REKLAMLARI
Bugün ele alacağımız konu Uzman Çavuş nasıl olunur ve şartlı nelerdir? Asker’de kalıp Uzman Çavuş olmak isteyenler için şartları siz değerli kullanıcılarımız için araştırdık. Askerlik yaptığınız birimde, genel olarak Lise mezunuysanız ve sınavlarda başarılı olabilirseniz Uzman Çavuş olmaya hak kazanırsınız. Bu Kutsal mesleği icra edebilmek için yazımızın devamında gerekli şartları bulabilirsiniz.

Uzman Çavuş nasıl olunur? Şartları nelerdir?
1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
2. Askerlik hizmetinin 6’nci ayı ile terhisini takip eden üç yıl içerisinde başvurmak.
3. Ortaokul, lise, yüksek okul veya fakülte mezunu olmak.
4. Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş, askeri öğrencilikle ile ilişiği kesilmemiş olmak.
5. Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi, bir cürümden hükümlü bulunmamak, soruşturma altında veya yargılanıyor olmamak.
6. TSK manevi şahsiyetine gölge düşürücü, askerlik şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasa dışı siyasi, yıkıcı, bölücü, ideolojik görüşü benimsememiş olmak.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi sitesi olan http://www.hvkk.tsk.mil.tr adresinden ve Askerlik Şubesi panolarında yayınlanan ilanlara göre müraacat edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.