Google Reklamları

Pages

1 Şubat 2013 Cuma

Bankalar artık altın satacak

GOOGLE REKLAMLARI
Bankalar artık altın satacak.Bankalara şubelerden Cumhuriyet ve ziynet altını alıp satma yetkisi verildi. Kapalıçarşı’daki kuyumcular karara tepkili: “Altın ticareti yapan bankalarla rekabete girer, altın sattırmayız”
Bankalara Cumhuriyet ve ziynet altını satma yetkisi verildi. Vatandaş bugüne kadar kuyumcudan satın aldığı tam ve yarım Cumhuriyet altını ile takı olarak kullanılan çeyrek altınları, bundan böyle banka şubelerinden satın alabilecek. Altın ticaretinin kalbinin attığı Kapalıçarşı’daki kuyumcular ise, “Altın alım satımı yapan bankalarla savaşırız, POS cihazlarını sökeriz, kredi kartlarını iptal ederiz” diyerek karara sert tepki gösterdiler.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) “Bankaların Kıymetli Maden Alım Satımına ve Alacaklarından Dolayı Edindikleri Emtia ve Gayrimenkullerin Elden Çıkarılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yayımlanan yeni yönetmelik sayesinde artık vatandaş, bankalardan ziynet altını alıp satabileceği gibi, altın hesabı açtırmak suretiyle altını havale olarak da gönderebilecek. Vatandaş bankada açtıracağı altın hesabıyla, kendi hesapları ya da başka müşterilerin altın hesapları arasında havale yapabilecek. Vatandaş ayrıca, banka şubelerinden ya da internet bankacılığı kanalıyla fiziki altın taşıma riski almadan, kendi hesapları arasında ya da başka müşterilerin hesaplarına altın transferi yapabilecekler. Başka bankalara transfer işlemi ise henüz mevcut bir sistem olmadığı için şimdilik yapılamıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.