1 Su bardağı yıkanmış haşlanmış pirinç ve aynı miktarda haşlanmış yeşil mercimek, haşlanmış küçük, küçük doğranmış havuç, yine haşlanmış 1 bardak bezelye, yıkanıp ince kıyılmış yarım demet, maydanoz ve dereotu, kabukları soyulmuş küçük, küçük doğranmış 2 adet domates, yıkanıp küçük, küçük doğranmış 2 adet kırmızı ve yeşilbiber isteye bağlı tuz ve 1çay kaşığı, karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 2 kaşık zeytinyağı, 1 kaşık nar ekşisi veya sıkılmış yarım limon hepsi birlikte karıştırılır.
Bir kalıba bastırılıp servis tabağına ters çevrilir ve etrafı istediğiniz şekilde süslenir. Servise sunulur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.